Kilka pytań:
-jak radzić sobie z wypaleniem zawodowym?
-jak motywować pracowników do pracy?
-co robić, aby zatrzymać dobrego pracownika w firmie?
Zapraszam do dyskusji i dzielenia się doświadczeniami!
Podobno bardzo modne jest teraz zatrudnianie firm corporate welness...jedną z takich najbardziej znanych jest chyba care solutions z tego co kojarzę. pracownicy jak dostają jakieś dodatkowe benefity to mają zupełnie inną motywację do pracy, myślę, że to zapobiega wypaleniu w dużej mierze i trzyma pracownika na stanowisku w danej firmie
Moim zdaniem z wypaleniem w pracy należy sobie poradzić w taki sposób, żeby zacząć szukać nowych wyzwań. Często pracownicy popadają w rutynę w pracy i robią to samo. Dobrze jest domagać się nowych zajęć, zadań, które spowodują że będzie się chciało osiągać coraz to nowsze cele. Najlepszym sposobem na motywację pracowników niekoniecznie są pieniądze, mogą to być różnego rodzaju benefity, wprowadzenie CSR do firmy, LINK w tym artykule można znaleźć więcej informacji o motywowaniu pracowników, zapraszam do lektury
ZA LINK PODZIEKUJEMY
“Never let the fear of striking out keep you from playing the game”
Sama będę musiała sobie zadać pytanie, jak radzić sobie z wypaleniem zawodowym i jak się motywować do pracy, bo ostatnio niestety zmagam się ze sporymi problemami. Nie chce mi się już pracować i na samą myśl o tym, że muszę jechać do biura, to chce mi się płakać.
nasza firma zatrudniła do oceny kompetencji pracowników zewnątrzną firme hre.pl i swiadomosc że ktoś okresowo będzie spprawdzał nasze postepy/kompetencje jest najbardziej motywująca ;p a tak powaznie to dzięki nim właściwie udało się spełnić w pracy kilku osobom, które dotychczas właściwie zajmowały niewłaściwe dla siebie stanowisko teraz przynajmniej wszystko jest poukładane a dzięki właściwej organizacji pracy i zarządzaniem personelem znajduję czas i na kosmetyczkę, bo nie muszę już siedziec po godzinach
Pracowników najlepiej motywują nadal niestety tylko pieniądze. Jeśli chodzi natomiast o motywowanie siebie i ogarnięcie czasu polecam wykłady i książki Briana Tracy. Sporo po jego wskazówkach udało mi się w życiu pozmieniać.
Co mi, Panie, dasz w ten niepewny czas?
Jakie słowa ukołyszą moją duszę, moją przyszłość na tę resztę lat?
renzi25 - a co jest złego w tym, że pracownika motywują pieniądze, czyli najbardziej wymierna korzyść z pracy? ma go motywować, no nie wiem, jakaś enigmatyczna kariera, jeśli nie ma godziwych pieniędzy?
ostatnio wpadłem na stronę LINK gdzie znalazłem kilka lekcji które pomogły mi się zmotywować. Jest tam troszkę informacji każdy znajdzie coś dla siebie
DZIEKUJEMY ZA LINK
http://www.kuzniawsiodelku.plpodróże po śląsku i nie tylko pokazujące piękno tych terenów
Nie będę ukrywać że motywują mnie głównie pieniądze.Po prostu za swoją dobrze wykonaną pracę chcę być odpowiednio wynagradzana a że od dłuższego czasu dochodzę do wniosku że zarabiam za mało,więc rozglądam się po woli za inną pracą.
yang pisze:renzi25 - a co jest złego w tym, że pracownika motywują pieniądze, czyli najbardziej wymierna korzyść z pracy? ma go motywować, no nie wiem, jakaś enigmatyczna kariera, jeśli nie ma godziwych pieniędzy?
Też myślę, że nie ma w tym nic złego. Każdy człowiek chce czego innego, jeden chce kochać pracę, inny pomagać i wtedy pracuje na przykład w domu dziecka, a trzeci się będzie cieszył jak dostanie karnet na siłownię, ale jestem przekonana, że jednak znaczna, ale to znaczna większość ponad te wszystkie wzniosłe rzeczy typu "rób to co kochasz" jak usłyszy 10 tysięcy w pracy, którą nie do końca kocha, to się zastanowi, czy nie przejść do niej z tej "ukochanej" gdzie ma 2 tysiące.