mój mąż jest bardzo samolubny

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
beAta koValskA
Jestem tu nowa :)

mój mąż jest bardzo samolubny

Post autor: beAta koValskA »

Błagam dziewczyny doradzcie mi coś. Mam 22 lata a mój mąż 37.ostatnio stał sie on bardzo samolubą osobą, w ogóle nie zwraca uwagi na moje potrzeby. Ja chciałabym móc wychodzic czasem na jakieś imprezy, do kina lub do znajomych, a on uwarza że powinnam cały cas siedzie w domu i zajmowac sie domowymi pracami i dzieckiem.Podkreślam że jego życie praktycznie wogóle nie zmieniło sie po ślubie, a u mnie wbrew mojej woli nastąpiła zmiana o 180stopni. Doradzcie mi co moge zrobic żeby on dostrzegł że ja też mam prawo do normalnego życia.
ladybug
Miła Kobietka

Re: mój mąż jest bardzo samolubny

Post autor: ladybug »

Doskonale Cię rozumiem z drobną różnicą, że ja nie jestem po ślubie,nie ma dzieci, a mimo to mam zakaz wychodzenia. Mój partner uważa, że przyjaciółki nie są mi do szczęścia potrzebne ponieważ to on powinien być w centrum mojej uwagi dobre 24/h na dobe. On powinien być moim jedynym przyjacielem,przy czym nawet nie potrafi ze mną usiąść i spokojnie porozmawiać. Także jestem tylko ja, on i nasza przestrzeń. Walczę o swoje prawa ponieważ nie chcę być zamknięta w czterech ścianach i odciąć się od całego świata jednak ciężko mi to idzie ponieważ zawsze konczy się to awanturą. On nie ma potrzeby kontaktowania się ze swoją matką, a co dopiero ze znajomymi. Jeśli Cię to pocieszy to nie jesteś sama.
Awatar użytkownika
briserlecoeur
Miła Kobietka

Post autor: briserlecoeur »

Cóż... On jest starszy i uważa, że może Tobą "rządzić" takie jest moje zdanie... Bo mu jak napisałaś wolno wszystko...a Ty musiałaś zostać w domu.
Jakoś nie twierdze, że urodzenie dziecka sprawia, ze musisz zamknąć się w domu i tylko pieluchy, mleko, gotowanie i sprzątanie !

Jeśli macie babcie (Twoja mama lub jego) blisko siebie lub kogoś kto mógłby z dzidziusiem na kilka godzin zostać to proponowałabym, wybadać kiedy Twój mąż będzie miał wolniejszy wieczór, wtedy ogarnąć kogoś do opieki,sama się wystroić i wyjść z nim gdzieś :) Własnie do kina, potem na jakiś spacerek ;) Jak za czasów kiedy jeszcze małżeństwem nie byliście ;d Myślę, ze sam będzie chciał więcej takich wypadów ;)

Potem bym z nim pogadała na spokojnie, ze potrzeba Wam takich wyjść, ze Tobie też czasami przydałoby się spędzić 2 czy 3 godz z koleżankami .
Daj mu jasno, ale spokojnie znać, ze tego potrzebujesz :)
Krzykiem nie wygrasz... sama próbowałam, bo był czas w moim związku, ze M. chciał mnie mieć tylko dla siebie..był zazdrosny o czas jaki im poświęcam, ale małymi kroczkami, i spokojnymi rozmowami daliśmy rade ;)
Więc zobaczysz ten stan nie utrzyma się długo :)
Briserlecoeur - Jestem ar­tys­tką ulot­nej chwili.
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Post autor: Jamelia »

z dzieckiem tez możesz się wybrać do koleżanki a on wcale nie musi wiedzieć. Musimy sie nauczyć że facetowi się wszystkiego nie mówi. A my lecimy do nich ze wszystkim i się spowiadamy jak by to grzech był że się do koleżanki poszło. :witch
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Awatar użytkownika
Adidasowa
Kobietka Expert

Post autor: Adidasowa »

Faceci postępują tak, bo myślą, że ktoś zaraz za rogiem im je zabierze, że one zaraz zdradzą. To jest myślenie facetów, jeśli mają kobietę, chcą ją mieć tylko i wyłącznie dla siebie. Szczerze mówiąc mam podobną sytuację, facet odizolował mnie od wszystkich koleżanek, z tą różnicą, że rzeczywiście jakoś nie są mi potrzebne, przekonałam się, że dziewczyny to fałszywe zdziry :D o wyjściu gdzieś nie ma mowy, musi wszystko wiedzieć, sama nie mogę iść na miasto sobie zrobić zakupy. Nawet po podpaski ze mną chodzi :D Ja się już do tego przyzwyczaiłam, ale jeśli Tobie to przeszkadza, to musisz z nim poważnie pogadać, nie ma innej rady. Albo postaw mu ultimatum - jeśli ja nie mogę to Ty też nie możesz.
`Co w niej jest, co w niej jest czego nie mam ja?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Adidasowa no co ty?? Aż tak? :shock: Ja co prawda tez słyszę że się szwędacz mi załączył jak na miasto idę ale ja i tak idę, nie dam się zamknąć :)
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Awatar użytkownika
babeczka
Extra Kobietka

Post autor: babeczka »

beAta koValskA pisze:Błagam dziewczyny doradzcie mi coś. Mam 22 lata a mój mąż 37.ostatnio stał sie on bardzo samolubą osobą, w ogóle nie zwraca uwagi na moje potrzeby. Ja chciałabym móc wychodzic czasem na jakieś imprezy, do kina lub do znajomych, a on uwarza że powinnam cały cas siedzie w domu i zajmowac sie domowymi pracami i dzieckiem.Podkreślam że jego życie praktycznie wogóle nie zmieniło sie po ślubie, a u mnie wbrew mojej woli nastąpiła zmiana o 180stopni. Doradzcie mi co moge zrobic żeby on dostrzegł że ja też mam prawo do normalnego życia.

Moja kochana, Twoje normalne życie to właśnie to,w którym w tej chwili żyjesz. Wszystko się zmienia z chwilą zmiany stanu cywilnego. Niestety masz męża, dziecko i to jest teraz Twój obowiązek, dawne czasy dawno minęły i to se już ne wrati.W dodatku nieco starszy małżonek myśli inaczej niż jego młodsza żona. Jeśli nie będziecie nadawali na tych samych falach, może się zmienić niekorzystnie dla Ciebie. Przemyśl to i niestety zapomnij o dawniejszej swobodzie.
beAta koValskA
Jestem tu nowa :)

Post autor: beAta koValskA »

to że jestem żoną i matką nie oznacza chyba że przestałam byc kobietą majaca swoje potrzeby
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

No pewnie że ci się też coś od życia należy. Może Ty zacznij go karcić za to że sobie wychodzi i lajtowo do wszystkiego podchodzi. Jak skupisz uwage na nim, co mu wolno a co nie, to Ty zejdziesz na drugi plan i będziesz w takiej samej komfortowej sytuacji jak on teraz :)
ODPOWIEDZ