Młode matki zabijają dzieci a osoby st. się o dziecko nie mo

Wszystko na temat naszych małych pociech. Jak wychowywać dziecko? W jaki sposób się z nim bawić? Relacje z dzieckiem, trudne rozmowy właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
bar_closest
Jestem tu nowa :)

Młode matki zabijają dzieci a osoby st. się o dziecko nie mo

Post autor: bar_closest »

Witam
Bulwersuje mnie fakt że młode matki poddają się aborcji czy nawet zabijają dziecko podczas gdy inni starając się o dziecko nie mogą zajść w ciąże. I gdzie tu sprawiedliwość? Dlaczego osoby które nie powinny starać się o dziecko mają dzieci...
Czy nie chciałabyś wynająć domków nad morzem? Takie drewniane domki nad morzem są rewelacyjne, wypoczywa się w nich świetnie.
kropeczka20

Re: Młode matki zabijają dzieci a osoby st. się o dziecko ni

Post autor: kropeczka20 »

Tak coraz częściej słychać jak własne matki zabijają swoje malutkie dzieci!!! To się w głowie nie mieści!!!
elzbieta45
Kobietka Expert

Post autor: elzbieta45 »

Tak jest to niesprawiedliwe , bo coraz wiecej jest takich osob gdzie ciaze sa niechciane . Nie jestem za aborcja , ale tez nie za tym aby komus cos nazucac kazdy ma wolna wole i swe sumienie
456
Kobietka Expert

Post autor: 456 »

Nie rozumiem takich potworów. Niestety nic z tym nie poradzimy. Niesprawiedliwość jest pod każdą postacią... Wczoraj w nocy zmarła córeczka naszych znajomych. Miała zaledwie 7 miesięcy.

"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
mary_pink1664
Miła Kobietka

Post autor: mary_pink1664 »

to jest chore... ja jestem po poronieniu i jak widze ze jakas kobieta zabila swoje dziecko szlag mnie trafia! człowiek stara sie o dziecko chce je wychowac kochac całym sercem dać mu wszystko co ma w ciazy chucha dmucha zeby wszystko bylo w porzadku a taka kobieta dostaje od Boga najwiekszy dar i zabija... gdzie jest sprawiedliwośc na tym świecie?! :angrywife
Ernesta

Post autor: Ernesta »

wiadomo,że sprawiedliwości nie ma,ale może to nie jest tylko sprawa sprawiedliwości,młode dziewczyny nawet jesli zajdą w ciąży nie muszą wychowywać dziecka,gdyby w cywilizowany sposób zostały potraktowane,oddały by dzieciątko tym które czekają z utęsknieniem na małego szkraba.Wtedy nie byłoby może zabijania i porzucania.
szybka-gotowka.net.pl
oliwkazz

Post autor: oliwkazz »

Wydaje mi się że zawsze takie rzeczy się działy tylko kiedyś media nie naświetlały tego tak bardzo jak teraz.
elzbieta45
Kobietka Expert

Media owszen nagłasniaja wiele takich sytuacji ale to nie tylko wina mediow . Teraz jest duzo młodych osob i coraz to młodszych ze usuwanie ciazy jest na pozadku dziennym , owszem kiedys mozliwe ze takie cos było ale nie usuwały ciaz nieletnie a dzisiaj to sie dzieje wsrod nieletnich
Armigor
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Armigor »

Ja bym wszystkim niedoszłym matką chętnie zafundowała seans na Niemy krzyk żeby zdawały sobie sprawę co idą zrobić,jak naprawdę wygląda aborcja,jak ta maleńka istotka sie boi i ze czuje ze nie jest to nic innego jak zabójstwo własnego dziecka i to przez osobę mu najbliższą.
Nie ma dla mnie znaczenia czy sie poroniło czy nie i że tyle kobiet chce dziecka,chodzi mi tylko o to ze te małe istotki maja prawo Żyć nam nikt tego prawa nie odebrał wiec i my go nie odbierajmy :baby
elzbieta45
Kobietka Expert

juz niejednokrotnie wspominałam ze dla mnie jest to samo jakby ktos postawił zywego człowieka i zabił i dla mnie tez jest tak z nienarodzonym dzieckem ktore ma prawo zyc , i chce zyc . Bo zycie to cenny dar i nie zabijajmy i nie odbierajmy go innym szanujmy zycie i tych małych nienarodzonych istot ktore tylko maja do tego aby je broniły matki ktore nosza pod sercem
payamana

Post autor: payamana »

To jest przykre, że ludzie starają się o dziecko-f5.html" class="auto-link" rel="dofollow">dzieci, a inni uśmiercają swoje. Przecież żyjemy w XXI wieku gdzie są liczne sposoby antykoncepcyjne, więc nie rozumiem dlaczego ludzie np. nie kupią prezerwatyw. Jak ktoś uśmierca swoje dziecko to powinna być kara śmierci. Mogą też oddać dziecko do domu dziecka niż uśmiercać.
kmroz22

Post autor: kmroz22 »

Jak dla mnie to jest nie wybaczalne, ale z tego, co ostatnio mówią w telewizji często przyczyną takiego zachowania może być depresja poporodowa. Dużo czytałam na ten temat i najważniejsze jest w tym momencie wsparcie bliskich i partnera, niestety nie wszyscy o tym wiedzą i bagatelizują tę sprawę. Tu macie artykuł http://www.nuclearts.pl/choroby/depresj ... -i-leczyc/ na prawdę warto przeczytać
tasiaka
Fajna Kobietka

Post autor: tasiaka »

Ja dodałabym do tego wszystkiego rodziny które brzydko mówiąc rozmnażają się na potęgę wiedząc że nie mogą zapewnić dzieciom praktycznie nic poza miłością ( a i tego często brakuje) a później jest płacz...
elzbieta45
Kobietka Expert

ale to nie wina tych rodzi tylko tego nieudolnego panstwa ktore nie zapewnia nic procz nedzy . a wielodzietne rodziny to nie patologia . to sa ludzie ktorzy kochaja zycie i je bardzo cenia . I przyszłosc przyszłych emerytow tez jest w przyszłym pokoleniu bo oni odprowadzajac skłaki z tytułu pracy to emeryci maja emerytury .
Nie wyrazaj sie tak bo nie cenisz zycia tasiaka
456
Kobietka Expert

A co mają powiedzieć rodzice, którzy mają wielką gromadkę dzieci i żyją ubogo? Starają się jak mogą aby zapewnić im wszystko co trzeba w miarę swoich możliwości, kochają swoje pociechy i zrobiliby dla nich wszystko. Nie raz spotyka się wielodzietne rodziny, którym się nie przelewa ale za to miłości w domu nie brakuje. Co tacy ludzie mają zrobić? Nigdy więcej nie współżyć, żeby więcej dzieci nie mieć? Nie można ich nazywać patologiczną rodziną, bo patologia to zupełne inne określenie od biedy.

"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
elzbieta45
Kobietka Expert

Tak dziewczyno nie wiesz i nie znasz słowa patologia .
Bo rodzina wielodzietna to nie rodzina patologiczna , gdzie dbaja i kochaja swoje dzieci . I moze chca miec duza gromadke dzieci bo te dzieci tez sa szczesliwe bo szczesliwy dom tam gdzie dzieci sa :family
Armigor
Gadatliwa Kobietka

tasiaka pisze:Ja dodałabym do tego wszystkiego rodziny które brzydko mówiąc rozmnażają się na potęgę wiedząc że nie mogą zapewnić dzieciom praktycznie nic poza miłością ( a i tego często brakuje) a później jest płacz...
Sory dziewczyny bo bardzo Was lubię ale nie widzė w tej wypowiedzi określenia "patologia"
Co do rodzin wielodzietnych nic do nich nie mam bardzo często są to rodziny bardzo szczęśliwe i pełne ciepła faktycznie często brakuje im funduszy ale to nie wina dzieci tylko Polskiego rządu bo równie ciężko mają rodziny z jednym dzieckiem , a najłatwiej jest doprowadzić ludzi do takiej nędzy że nie będą chcieli mieć dzieci a w tym momencie co najłatwiej zrobić -Zalegalizować aborcję ,tylko ciekawe kto bedzie w przyszłości pracował , abyśmy my mogli godnie żyć,mam na myśli emerytury.
elzbieta45
Kobietka Expert

Armigor , ja nie mowiłam ze rodzina wielodzietna to rodzina patologiczna . Bo tak nie mysle , wiem co to jest patologia .
A tam gdzie sa dzieci i ijest to rodzina wielodzietna dazaca sie miloscia to wiem ze sa to szczesliwe rodziny .
tak to jest wina naszego rzadu ze bieda w kraju ze niema pracy i niemozna zapewnic bytu swej rodzinie
Armigor
Gadatliwa Kobietka

Wiem Elu że nie mōwiłaś nic złego na rodziny wielodzietne, tylko chodzło ci o wypowiedz tasiaka
elzbieta45
Kobietka Expert

Tak bo ona napisala ze rodzina wielodzietna to patologia A TAK NIE JEST . Sa to rodziny dazace sie miłoscia . Wszyscy powinni chylic przed nimi czoła
rzabba
Miła Kobietka

Post autor: rzabba »

w ogóle ostatnio nieodpowiednio patrzy się na rodziny wielodzietne. Albo, jw., że patologia, albo z pobłażaniem (że niby rodzice sami nie wiedzą, na co się skazują), a najlepiej to kierować się wygodą i możliwościami finansowymi, i mieć może jedno dziecko... cóż, żal mi ludzi, którzy wszystko przeliczają i kalkulują, również posiadanie dzieci.
Armigor
Gadatliwa Kobietka

Tak najczęściej rodziny wielodzietne sa traktowane jak odludki
456
Kobietka Expert

Już wyjaśniam. Odniosłam się do tekstu, że dotyczy to rodzin wielodzietnych co jest nieprawdą, bo są rodziny które mają nawet 14-tkę dzieciaków i pomimo nieprzelewających się pieniędzy starają się zapewnić im wszystko co mogą i nie można ich spychać na margines, ze względu na ilość pociech i tego, że im się nie przelewa z kasą. Często nazywa się takie rodziny patologią a przecież daleko im do patologi, to normalni ludzie tylko nieco biedniejsi.

elzbieta45
Kobietka Expert

TAK BLACKFOX MASZ RACJE
tasiaka
Fajna Kobietka

Post autor: tasiaka »

elzbieta45 pisze:Tak bo ona napisala ze rodzina wielodzietna to patologia A TAK NIE JEST . Sa to rodziny dazace sie miłoscia . Wszyscy powinni chylic przed nimi czoła
Wskaż mi w którym momencie wpisałam że to patologia. Bardzo proszę :)

Takie mam zdanie i Wasz najazd średnio mnie "robi" bo szanuje Wasze prawo do WASZEGO zdania. Najlepiej wszystko zrzucać na państwo, tak jest najłatwiej.

Jeśli wiemy, że ciężko opłacić nam rachunki, nie możemy zapewnić najstarszemu dziecku wyjazdu na studia i startu w dobrą przyszłość to dlaczego decydujemy się na kolejne dziecko...ah tak zapomniałam z bezgranicznej miłości... :)

Przeglądałam w tym roku rodziny którym można pomóc w akcji Szlachetna Paczka... Liczba dzieci 7-8, ubóstwo i nie dają sobie rady. Nie nazywam tego patologią jak ktoś mi tu zarzuca, a raczej nieodpowiedzialnością.
ODPOWIEDZ