Mikołaj Krawczyk wegetarianinem
Mikołaj Krawczyk wegetarianinem
Chyba ostatnimi czasy wegetarianizm robi się coraz bardziej popularny
I chyba coraz świadomiej ludzie na niego przechodzą.
Aż do weganizmu.
Tu link do wywiadu
http://www.vege.com.pl/ludzie/lenistwo- ... iesem.html
A Wy były byście w stanie zmienić swoją dietę ??
Aż do weganizmu.
Tu link do wywiadu
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Re: Mikołaj Krawczyk wegetarianinem
Oczywiście. Nie spożywanie mięsa nie jest takim wielkim wyczynem zwłaszcza dla kogoś kto spożywał tylko driób.
Natomiast weganizm to już dla mnie przesada...
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Bajki są okrutne...
Nie rozumiem tego po prostu. Nie spożywać nabiału, w tym jajek, miodu, bo krowa cierpi, pszczoły cierpią... To jest dla mnie już przesada. Gdyby mieli krowę i mieszkali na wsi, to zapewne spożywaliby mleko, robiliby sery itd. Pszczoły to pszczoły -miód będą zawsze produkowały tak jak krowa będzie dawać mleko a kura znosić jajka.
Oczywiście rozumiem bojkotowanie produktów testowanych na zwierzętach, sama unikam takich kosmetyków, nie kupuję również ubrań powstałych z odzwierzęcych surowców, jestem przeciwna cyrkom, rodeo, ale to już inna sprawa.
Oczywiście rozumiem bojkotowanie produktów testowanych na zwierzętach, sama unikam takich kosmetyków, nie kupuję również ubrań powstałych z odzwierzęcych surowców, jestem przeciwna cyrkom, rodeo, ale to już inna sprawa.
Bajki są okrutne...

Bajki są okrutne...
Akurat po części jestem w stanie zrozumieć wegan.
Kura znosząca po kilkanaście jajek dziennie to raczej normalne nie jest
Ale chyba akurat mi do weganizmu też daleko.
Jednak za samym mięsem nie przepadam, a przynajmniej ciężko mi je ostatnio przełknąć...
Natomiast co jest prawdą, o wiele łatwiej zrobić obiad z mięsem niż bez niego..
No i chyba polacy są przyzwyczajeni bardzo do mięsa
Kura znosząca po kilkanaście jajek dziennie to raczej normalne nie jest
Ale chyba akurat mi do weganizmu też daleko.
Jednak za samym mięsem nie przepadam, a przynajmniej ciężko mi je ostatnio przełknąć...
Natomiast co jest prawdą, o wiele łatwiej zrobić obiad z mięsem niż bez niego..
No i chyba polacy są przyzwyczajeni bardzo do mięsa
To prawda, łatwiej jest zrobić mięsne danie tym bardziej jak reszta domowników preferuje mięcho... I chyba nawet bardziej znane nam jest tego typu menu niż wegetariańskie.Hadassa pisze: Natomiast co jest prawdą, o wiele łatwiej zrobić obiad z mięsem niż bez niego..
Bajki są okrutne...

Bajki są okrutne...
Chyba po większości taka jest polska tradycja, że mieso być musi.
Oraz dużo tłuszczu i zasmażek
Oraz dużo tłuszczu i zasmażek
Krowy nie muszą produkowac mleka, to czesto powtarzany mit.
krowy produkują mleko tylko po zaplodnieniu, dlatego sa sztucznie zapładniane by byc trwale w stanie laktacji. Zaden ssak nie produkuje mleka w innym celu niz dla swojego potomstwa.
Hadassa pisze:Chyba ostatnimi czasy wegetarianizm robi się coraz bardziej popularny
Aż do weganizmu.
Tu link do wywiadu
Zreszta z ogromna latwoscia by mi to przyszlo.
Od lat jestem wegetarianka z akcentem na vege w ostatnim czasie.
I szczerze mowiac jest mi z tym super.
Moge z czystym sumieniem stwierdzic, ze gdyby zaszla taka koniecznosc to jestem w stanie jesc nawet trawe.
Jedno jest pewne, ze osoby ktore sa wegetarianami lub vege maja ,,przebudowana,, swiadomosc w zakresie samej
Matki Natury, wiec sila rzeczy ich optyka patrzenia na odzywianie i srodowisko, jest odmienna od miesozercow i pochodnych .
Dodam tez , ze w tym wszystkim chodzi o to by zachowac zdrowy rozsadek i nie wpadac ze skrajnosci w skrajnosc, bo wtedy
bedziemy miec doczynienia z maniakami odzywiania.
A to byloby absurdalnym wariactwem.
Astra, nie wiedziałam, ze jesteś wege 
nie jadłam mięsa przez 7 lat i teraz mam zniszczone zdrowie...
jeśli coś promować, to świadomie. Trzeba dostarczać organizmowi wszystkich potrzebnych składników,
a nie tylko mówic o wykluczeniu mięsa - trzeba uświadamiac czym to zastępować
jeśli coś promować, to świadomie. Trzeba dostarczać organizmowi wszystkich potrzebnych składników,
a nie tylko mówic o wykluczeniu mięsa - trzeba uświadamiac czym to zastępować
Ja osobiście bardzo lubię wegetariańskie - wegańskie potrawy, często takie robię. Zamiast mięsa seitán albo soja, mleka roślinne... Nie jem zbyt wiele mięsa (głównie drób, wieprzowiny nie jem w ogóle od 7 lat), aczkolwiek całkiem z niego zrezygnować... No nie wiem, tak jak napisała Soul, bałabym się pewnie o swoje zdrowie. Skoro jadłam zawsze mięso i miałam bardzo dobre wyniki krwi to po prostu obawiałabym się, że zrobię sobie krzywdę jeśli z niego całkowicie zrezygnuję.
y tallo corazones a navaja en un torso desnudo de un naranjo

Próbowałam przejść na weganizm. Po 1 dniu nie wytrzymałam i wróciłam do ukochanego mięska. Podziwiam was że potraficie tak wytrwać w tym.
Moja jest weganką. Nie tknie niczego pochodzenia zwierzęcego.
Je żółty ser co wcale serem nie jest a smakuje tak samo. Bawi się w zamienianie składników. Czasami pół dnia spędza na robieniu tych swoich wegańskich rzeczy. Przyznam dobre są.
Je hamburgery z pseudo mięsem i faktycznie różnicy w smaku nie ma.
Jedyne co zje to jajka od kur ze wsi. Od swoich tam zaufanych hodowli. I to przeze mnie zaczęła, bo sam jem jajka zerówki. Nie kupuję klatkowych, bo to świństwo i syf.
Jest zdrowa jak rydz, wulkan energi, nie ma anemi, nie choruje w ogóle w przeciwieństwie do mnie.
Jem mięso, bo lubię. Tak zostałem nauczony od dziecka i nigdy nie zrezygnuję z golonki, wiejskiej kiełbachy, karkówki, żeberek, wątróbki itd.
Przez to mamy dwie lodówki. Ona swoją ja swoją.
Je żółty ser co wcale serem nie jest a smakuje tak samo. Bawi się w zamienianie składników. Czasami pół dnia spędza na robieniu tych swoich wegańskich rzeczy. Przyznam dobre są.
Je hamburgery z pseudo mięsem i faktycznie różnicy w smaku nie ma.
Jedyne co zje to jajka od kur ze wsi. Od swoich tam zaufanych hodowli. I to przeze mnie zaczęła, bo sam jem jajka zerówki. Nie kupuję klatkowych, bo to świństwo i syf.
Jest zdrowa jak rydz, wulkan energi, nie ma anemi, nie choruje w ogóle w przeciwieństwie do mnie.
Jem mięso, bo lubię. Tak zostałem nauczony od dziecka i nigdy nie zrezygnuję z golonki, wiejskiej kiełbachy, karkówki, żeberek, wątróbki itd.
Przez to mamy dwie lodówki. Ona swoją ja swoją.
Osuma czasem lepiej najpierw sprobowac wegetarianizmu a nawet stopniowo rezygnowac z miesa..
Fenek bo ogolnie najzdrowsza dieta to taka gdzie mieso jest ograniczone.
Ogolnie mieso i nabial sa teraz strasznie napakowane hormonami...
Ja też mam jajka od kur zza plotu
Fenek bo ogolnie najzdrowsza dieta to taka gdzie mieso jest ograniczone.
Ogolnie mieso i nabial sa teraz strasznie napakowane hormonami...
Ja też mam jajka od kur zza plotu
-
Sylwuśka123
- Miła Kobietka
Kiedyś próbowałam obejść się bez mięsa i skończyło się anemią. Za to moja koleżanka daje tak radę od kilku lat i nie ma złych wyników badań. Ja jednak jestem mięsożerna.
Moja pasja moim życiem!
Nie widzę nic złego w takiej diecie.Można tez ograniczyć jedzenie mięsa. Niestety nie jest wcale takie zdrowe. Niektóre dania dla wegetarian są naprawdę pyszne.
No i bardzo dobrze. Im więcej osób na diecie wegetariańskiej, tym lepiej dla naszej planety 
Ja przeciwnie - po przestaniu jedzenia mięsa, moje wyniki się poprawiły
Hemoglobina na poziomie 14,0, a wcześniej 12-13.