mieso i alkohol
-
Kingusiaczek
mieso i alkohol
Ostanio czytałam artykuł, ze powinno sie do obiadu mięsnego zawsze choć trochę napić np kieliszek wina?
Czy tak robicie?
Czy tak robicie?
-
kostek1988
Re: mieso i alkohol
Nie robię tak ale też tak skądś słyszałem.
Podobno pomaga na trawienie.
Podobno pomaga na trawienie.
-
Kingusiaczek
Piwo?:)
No właśnie, ja nie jestem w stanie tak robić , Włosi czy Francuzi codziennie do obiadu pija kieliszek wina..
Jednak alkohol podkreśla smak mięsa:)
No właśnie, ja nie jestem w stanie tak robić , Włosi czy Francuzi codziennie do obiadu pija kieliszek wina..
Jednak alkohol podkreśla smak mięsa:)
-
marania
Z colą też może być, ale przynajmniej dla mnie musi być wtedy bardziej suche mięso. Do tłustego jakoś cola mi nie podchodzi 
-
Kingusiaczek
cola?? hmm.. w sumie ja nie powinnam sie wypowiadac, bo codziennie ja pije i jakos nie zmienia mi smaku mięsa:)
Do tlustego to tylko piwo!
Do tlustego to tylko piwo!
-
kaska8787
wino do mięsa... ja zawsze kieliszek!
tylko ze ja jem obiad wieczorem
-
Cukiereczek19
Z tym piciem do obiadu to jest tak że jeśli się je ciężkostrawne potrawy to lepiej się trawi to co się zje popijając sobie małą ilość alkoholu. I nie mamy problemów z żołądkiem 
-
eta
tak, też o tym słyszałam 
ale nie stosuje
wytrawnego nie wypije 
pół słodkie ewentualnie
może kiedyś zaczniemy
ale nie stosuje
pół słodkie ewentualnie
może kiedyś zaczniemy
-
Kingusiaczek
ja kiedyś wytrawnego nie mogłam w ogolę, ale teraz do dobrej kolacji, kieliszek nawet podkreśla smak mięsa.
-
kaska8787
ja tez ostatnio przekonałam się do wytrawnego
ale mogę je pić tylko do obiadu, jak pije sobie wieczorkiem winko bez jedzenia to już półwytrawne bądź różowe
-
pomcia
Najsmaczniejsze są te chillijskie i australijskie. Bardzo lubię to połączenie mięso + winko.
-
tusia25
a do jakich mięs pasuje białe wino?? i ile wypada tego wina wypić?? szykuje mi sie rodzinny obiad...
-
dzo
Ryby, białe mięsa, potrawy z jaj serwujemy najczęściej w towarzystwie wina białego, wytrawnego. 
a ile wypada wypić to już kwestia indywidualna chyba

a ile wypada wypić to już kwestia indywidualna chyba
-
WeselneZaplecze
Ja wino do obiadu serwuje tylko odświętnie. Raczej nie zdarza mi się otwierać butelki wina w ciągu tygodnia bez większej okazji.
-
tusia25
Dzięki, za podpowiedzi:) Obiadek był w niedziele:) Wszystko wyszło super:) tylko chyba troszkę przesadziliśmy z tym winkiem...
-
Hakiruono
W innych rejonach klimatycznych to raczej normalne, u nas to rzadkość. My chyba mamy inne przyzwyczajenia kulinarne.

-
tusia25
Napiszę tak:)
Najpierw poszło jakieś półwytrawne winko białe...ale później, jakoś się tak złożyło że skończyło się na trzech butelkach czerwonego wytrawnego chilijskiego - które uwielbiam!!
Najpierw poszło jakieś półwytrawne winko białe...ale później, jakoś się tak złożyło że skończyło się na trzech butelkach czerwonego wytrawnego chilijskiego - które uwielbiam!!
-
dzo
ale nie podałaś najważniejszej informacjitusia25 pisze:Napiszę tak:)
Zawsze uważałam,że do golonki najlepsza czysta wódeczka. 
-
tusia25
hmm...jak to ostatnio gdzieś usłyszałam do golonki trzeba dorosnąć, ja chyba jeszcze nie dorosłam...a co z przypasowaniem, pewnie by pasowała bo golonka tłusta...