Miesiac po odstawieniu tabletek i spozniajacy sie okres.

Rozmowy o seksie i seksualności,o naszych pragnieniach, fantazjach erotycznych. Jak zabezpieczyć się przed niechcianą ciążą? Te i inne tematy związane z seksem i antykoncepcją poruszamy tutaj.
ODPOWIEDZ
oppsboo
Miła Kobietka

Miesiac po odstawieniu tabletek i spozniajacy sie okres.

Post autor: oppsboo »

Miesiac temu zdecydowalam sie zrobic przerwe w braniu tabletek antykoncepcyjnych, no i staralismy sie z moim chlopakiem zabezpieczac w inny sposob podczas sexu - ale nie zawsze nam to wychodzilo - wiadomo czasami spontanicznie zdarzaja sie rozne sytuacje :sex1 ;) No i przez te spontaniczne sytuacje troche boje sie ze moge byc w ciazy, poniewaz spoznia mi sie okres juz 5 dni... Nie chce jeszcze panikowac, ale .. nie wiem czy w pierwszym miesiacu po dlugotrwalym stosowaniu tabletek mozna zajsc w ciaze? (prosze powiedzcie, ze nie ma takiej mozliwosci:P)
Awatar użytkownika
mamajulci
Fajna Kobietka

Re: Miesiac po odstawieniu tabletek i spozniajacy sie okres.

Post autor: mamajulci »

No niestety nie pocieszę Cię tu. W pierwszym cyklu już po odstawieniu tabletek ciąża jest 100 % możliwa, a wiem to po sobie, bo tak powstała nasza cudna córeczka. 30 maja wziełam ostatnia tabletkę, po miesiączce w czerwcu juz byłam w ciąży. Natomiast jeśli się zabezpiezaliście odpowiednio to nie powinno być problemu, z pewnością sama wiesz o tym najlepiej. Miesiączka może się kolejna spózniac bo gospodarka hormonalna sie zmienia. Jesli nie dostałas okresu w dniu spodziewanej miesiaczki zrób test ciążowy wynik powinien byc juz wiarygodny
oppsboo
Miła Kobietka

Post autor: oppsboo »

Wlasnie z tym zabezpieczaniem to raczej slabo nam szlo, poczekam jeszcze kilka dni moze miesiaczka przyjdzie a jak nie to skocze po test:S Mam 22 lata i nie chcialabym miec jeszcze dzidziusia no ale jak sie zdarzylo to trudno, bede musiala skoczyc na zakupy po wieksze ubrania:D
nina19

Post autor: nina19 »

Jest możliwość,że jesteś w ciąży, ale spóźniający się okres może być przed odstawienie tabletek. Wiele koniet się skarżyło na ten temat .
ODPOWIEDZ