Mam problem. Od trzech dni pojawia mi się biała wydzielina z pochwy. Obawiam się,że to grzybica. Było swędzenie, ale ustało. Jednak koło wargi sromowej pojawił się jakby mały guzek z dołu. Kiedy to dotykam lekko boli. Wizytę u ginekologa mogę mieć dopiero za trzy dni, gdyż w weekend i nikt nie przyjmuje. Czy to może być coś groźnego? Proszę o rady!
Miejsce intymne
-
Niepoznaka123
- Jestem tu nowa :)
Miejsce intymne
Witam,
Mam problem. Od trzech dni pojawia mi się biała wydzielina z pochwy. Obawiam się,że to grzybica. Było swędzenie, ale ustało. Jednak koło wargi sromowej pojawił się jakby mały guzek z dołu. Kiedy to dotykam lekko boli. Wizytę u ginekologa mogę mieć dopiero za trzy dni, gdyż w weekend i nikt nie przyjmuje. Czy to może być coś groźnego? Proszę o rady!
(
-
kropeczka20
Re: Miejsce intymne
witam do czasu wizyty u lekarza , smaruj maścia clotrimazolum ta maśc jest do smarowania wewnętrznego.. Kosztuje niecałe 3zł. Jest bardzo dobra. Nie cały tydzień smarowałam się ta maścia i mi przeszło szybko
.
Miałam podobny dylemat, co zrobić aby nie zwariować od pieczenia i swędzenia zanim dostane się do lekarza.... Z czystym sumieniem mogę polecić...... 20 minut po aplikacji, i zero męki ze swędzeniem... Bez recepty....
Vagical Globulki Dopochwowe – homeopatyczny produkt leczniczy w postaci globulek dopochwowych. Zawiera nagietek lekarski, który ma właściwości łagodzące stany zapalne pochwy, infekcje, nadżerki narządów rodnych kobiet.
Vagical Globulki Dopochwowe – homeopatyczny produkt leczniczy w postaci globulek dopochwowych. Zawiera nagietek lekarski, który ma właściwości łagodzące stany zapalne pochwy, infekcje, nadżerki narządów rodnych kobiet.
fizjoterapeutka, masażystka, kosmetyczka, kobieta ...
Witam... tez mam dosc czesta taki problem
ale to nic zlego czasami jest taka biala wydzielinka i to nie grzybica:) a co do clotrimazolum owszem ta masc pomaga, tylko ze nie jest do smarowania wenetrznego tylko zewnetrznego okolicy miejsca intymnego tak ze bron boze nie smaruj w srodku:)
ja jednak poszłabym do lekarza upewnić się, ze wszystko jest w porządku, wychodzę po prostu z założenia, ze lepiej zapobiegać niż leczyć
-
kropeczka20
przepraszam powyżej napisałam do wewnętrzenego zamiast zewnętrznego 
a ja polecam kobietom iladian direct plus, działa antybakteryjnie na różne infekcje miejsc intymnych
Ja na infekcje pochwy i grzybice, nim udałam sie do gina smarowałam żelem wewnętrznie i zewnętrznie multi gyn acti gel. ale dowiedziałam się, że jak bede stosowac go po kazdym stosunku to bedzie łagodził pieczenie i zabezpieczał przed wchodzeniem bakterii zaczełam go zapobiegawczo stosowac. juz 7 miesiac mam z glowy. nic nie wrociło. 

U mnie pomagały irygacje 
- pannaczarna
- Miła Kobietka
ten guzek na pewno nie jest związany z grzybica pochwy...
na grzybicę najlepszy jest krem clotrimazolum. kosztuje niecałe 4 zł a działa cuda.
na grzybicę najlepszy jest krem clotrimazolum. kosztuje niecałe 4 zł a działa cuda.
Tak - to zdecydowanie bardzo dobra maść i skuteczna,a niedroga przy tym. Nie jeden raz już jej używałam i zawsze wystarczały 3-4 dni, by wszystko wróciło do normy 
O dietach, zdrowym jedzeniu i odchudzaniu:
www.dbajoswojalinie.pl
www.dbajoswojalinie.pl