Międzyzdroje czy Świnoujście?
-
Amaretto
Międzyzdroje czy Świnoujście?
Hej dziewczyny!
Nie byłam jeszcze w Międzyzdrojach i Świnoujściu. Planujemy z mężem wkrótce urlop nad morzem i zastanawiamy się która miejscowość będzie lepsza? Zależy nam na aktywnym wypoczynku. Znacie jakieś dobre miejscówki w których warto się zatrzymać?
Nie byłam jeszcze w Międzyzdrojach i Świnoujściu. Planujemy z mężem wkrótce urlop nad morzem i zastanawiamy się która miejscowość będzie lepsza? Zależy nam na aktywnym wypoczynku. Znacie jakieś dobre miejscówki w których warto się zatrzymać?
Re: Międzyzdroje czy Świnoujście?
Osobiście byłam w Międzyzdrojach, do Świnoujścia się nie udało dojechac..
Obojętnie czy wybierzesz jedno czy drugie, zawsze można zrobić jednodniowy wyjazd
licz się z tym, że w Międzyzdrojach będzie tłok.... i masa ludzi..
Jednak plus jest taki, że nawet jak nie ma słońca to jest co porobic
czy to w Wolińskim Parku Narodowym, czy np w Gabinecie Figur Woskowych....
A i dookoła jest kilka miejsc do pozwiedzania...
Obojętnie czy wybierzesz jedno czy drugie, zawsze można zrobić jednodniowy wyjazd
licz się z tym, że w Międzyzdrojach będzie tłok.... i masa ludzi..
Jednak plus jest taki, że nawet jak nie ma słońca to jest co porobic
czy to w Wolińskim Parku Narodowym, czy np w Gabinecie Figur Woskowych....
A i dookoła jest kilka miejsc do pozwiedzania...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
- kajametrowska
- Miła Kobietka
Zwiedziłam już chyba wszystkie miejscowości na pomorzu zachodnim. Perłą tego regionu są właśnie Świnoujście oraz Międzyzdroje. Latem, gdy przygrzeje słonko nie znajdziesz na plaży wolnego miejsca. Zimą jest zdecydowanie bardziej kameralnie. Ta pora roku nad morzem też ma swój urok i niepowtarzalny klimat. Grzaniec wypity w jednej z wielu knajp przy promenadzie w Międzyzdrojach z widokiem na morze smakuje niesamowicie 
No i ten wszechobecny jod, który korzystnie wpływa na mój układ oddechowy
Wiele pensjonatów czy kwater oferuje noclegi przez cały rok. Ja w Międzyzdrojach mam swoją sprawdzoną miejscówkę do której jeździmy zarówno lotem jak i zimą. Są to apartamenty Baltichome. Komfortowo wyposażone, wygodne, położone, ciepłe i przytulne. A tak wygląda łazienka z której korzystałam

Posiada również sprzęty AGD, sztućce etc więc samodzielnie można przygotować sobie śniadanie, kolacje czy przekąski.
Obiekt w którym mieszkałam, położony jest w pobliżu terenów leśnych i w okresie letnim dużym dokuczliwe bywają komary. Zimą nie powinno to stanowić problemu
No i ten wszechobecny jod, który korzystnie wpływa na mój układ oddechowy
Wiele pensjonatów czy kwater oferuje noclegi przez cały rok. Ja w Międzyzdrojach mam swoją sprawdzoną miejscówkę do której jeździmy zarówno lotem jak i zimą. Są to apartamenty Baltichome. Komfortowo wyposażone, wygodne, położone, ciepłe i przytulne. A tak wygląda łazienka z której korzystałam

Posiada również sprzęty AGD, sztućce etc więc samodzielnie można przygotować sobie śniadanie, kolacje czy przekąski.
Obiekt w którym mieszkałam, położony jest w pobliżu terenów leśnych i w okresie letnim dużym dokuczliwe bywają komary. Zimą nie powinno to stanowić problemu
Ostatnio zmieniony sob gru 14, 2013 8:37 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: [img]link[/img]
Powód: [img]link[/img]
Ja polecam Międzyzdroje, moim zdaniem dużo lepszy kurort 
Duży wybór mebli pochodzących od uznanych producentów - http://tu-meble.pl/producenci.html
-
agniecha40
- Jestem tu nowa :)
Ja z tych dwóch też wybrałabym Międzyzdroje. Byłam w sumie 6 razy, jestem zauroczona. Dosłownie wszystko mi tam odpowiada o każdej porze roku. Ostatnio byłam w grudniu - przeuroczo. Z noclegiem też nigdy nie było problemów. Nigdy nie śpimy dwa razy w tym samym miejscu i zawsze korzystamy ze strony www.przymorzu.pl/miedzyzdroje i wszystkie miejsca były strzałem w 10.
Ostatnio zmieniony czw mar 20, 2014 9:35 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Powód: SPAM
-
Karolina_R
- Miła Kobietka
W świnoujściu się nic nie dzieje nawet w wakacje więc Międzyzdroje.
Nie wiem nigdy nie byłem może pasuję się na te wakację wybrać prysznic ładnie wygląda na umieszczonym obrazku trzeba przyznać
i wyposażenie także jest obiecujące 
Jestem dziewczyną która gra w najlepsze gry przeglądarkowe
też nie byłam w obu tych miejscowościach, ale zdecydowanie wolałabym wybrać się do Międzyzdrojów - ta Aleja Gwiazd... ach 
w Międzyzdrojach tłumy są... ale plusem to, że jest sporo miejsc gdzie można spędzić ciekawie czas - nie tylko na plaży. Jest gdzie pochodzić i co oglądać. W Świnoujściu tylko latarnie morską odwiedziłam - przy okazji pobytu w Międzyzdrojach. Blisko jest, więc nie ma problemu żeby podjechać.
Uwielbiam Międzyzdroje. Może faktycznie często jest tam tłok, ale dla mnie to najlepsze miejsce nad morzem 
Ze Świnoujścia masz za to promy do Szwecji, więc można znaleźć sobie na pewno większe atrakcje niż w Międzyzrojach:)Karolina_R pisze:W świnoujściu się nic nie dzieje nawet w wakacje więc Międzyzdroje.
-
lolitalolek
- Jestem tu nowa :)
Osobiście uważam, że Świnoujście jest o wiele ciekawsze niż Międzyzdroje. Piękna plaża, bardzo przyjazne miasto i wiele świetnych restauracji w których można dobrze zjeść i miło spędzić czas. Z parkowanie też nie było problemów, a to czasem jest walka o miejsce, jak coś to polecam parking na Dąbrowskiego 4, Park System P2 tam mogliśmy zostawić nasz samochód, bestresowo wiedząc, że jest bezpieczny i pod czujnym okiem monitoringu, a my sami z mężem mogliśmy sobie plażować i relaksować.