Metoda na kaca
Metoda na kaca
Temat lekki, ale jakże ważny!
Podzielicie się swoimi sposobami na kaca? Warto wiedzieć co robić gdy się za dużo wypije i efekty są niezbyt przyjemne... Zapraszam do wymiany opinii! 
Re: Metoda na kaca
A co, pobalowało się za ostro i teraz męczy? 
"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
hehe
oj tam.. po prostu pomoc potrzebna 
ale każdy chyba ma swój sposób..
ja mam to z głowy bo nie mam kaca
mój np łyka dużo witamin na drugi dzień
ale każdy chyba ma swój sposób..
ja mam to z głowy bo nie mam kaca
mój np łyka dużo witamin na drugi dzień
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
A o jakie metody Ci chodzi? Bardziej o medyczne czy domowe? Z medycznych to są różne kapsułki na kaca, można uzupełniać witaminy, itp. Albo się zdecydować na odtrucie poalkoholowe. Z domowych no to niezastąpiony rosołek
, kefir, woda z cytryną, ogórki kiszone, sok z pomidorów.
Ja slyszalam ze najlepsze jest surowe jajko.ale jakos nie wiem bo samo przelkniecie to masakra -_- choc niektorzy mowia że mozna je ubic cale z cukrem i tez daje efekt...
"...przez noc droga do świtania -
przez wątpienie do poznania -
przez błądzenie do mądrości -
przez śmierc do nieśmiertelności..."
przez wątpienie do poznania -
przez błądzenie do mądrości -
przez śmierc do nieśmiertelności..."
Jak pisałam, kaca mam mało kiedy...
Ale awet na drugi dzień lubię wypić herbatę z dużą ilością cukru i cytryny...
Kefir albo maślanka....
Ale awet na drugi dzień lubię wypić herbatę z dużą ilością cukru i cytryny...
Kefir albo maślanka....
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Koleżanka wątek założyła i coś nam się nie pokazuje. 
Na kaca najlepszy jest domowy rosół -ciepły i tłustawy.
Zalecane jest picie sporych ilości wody jednak wiadomo -jak jest kac to nawet woda mineralna nie podchodzi, więc polecam jak Kayira -herbatę z cytryną i jakieś chłodne, smakowe napoje. Soki mogą zrobić niepotrzebną rewolucję w żołądku.
Rzadko mam kaca, ale jak już się trafi i nie ma herbaty z cytryna ani rosołu to wypijam zimną, zieloną Gerappę i robię frytki.
Ewentualnie czasem wyznaję metodę "Czym się strułaś tym się lecz."
Surowe jajko przy kacu? O matko, ciekawe czy ktoś je przełknął i nie zwrócił. W ogóle jajko +kac to brzmi okropnie...
Na kaca najlepszy jest domowy rosół -ciepły i tłustawy.
Zalecane jest picie sporych ilości wody jednak wiadomo -jak jest kac to nawet woda mineralna nie podchodzi, więc polecam jak Kayira -herbatę z cytryną i jakieś chłodne, smakowe napoje. Soki mogą zrobić niepotrzebną rewolucję w żołądku.
Rzadko mam kaca, ale jak już się trafi i nie ma herbaty z cytryna ani rosołu to wypijam zimną, zieloną Gerappę i robię frytki.
Ewentualnie czasem wyznaję metodę "Czym się strułaś tym się lecz."
Surowe jajko przy kacu? O matko, ciekawe czy ktoś je przełknął i nie zwrócił. W ogóle jajko +kac to brzmi okropnie...
"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
Sok pomidorowy, małe piwo, szparagi, woda z ogórków, albo woda wysokozmineralizowana 
Sok pomidorowy zdecydowanie, bo ma dużo potasu. Jak się dużo wypije, kac potem nie męczy