menu weselne
menu weselne
Witam, za rok będę balować na swoim weselu i zastanawiam się nad menu. Co się serwuję z dań ciepłych, i ile ich powinno być? zaznaczam, że to wesele z poprawinami
Re: menu weselne
Oczywiście wszystko zależy od kwoty jaką chcesz przeznaczyć.
Przykładowe menu:
Rosół z makaronem,
Tradycyjny kotlet schabowy z ziemniakami i bukietem surówek,
Flaczki,
Zestaw mięs grillowanych,
Bigos z kiełbaskami,
Kotleciki mielone,
Barszcz czerwony z krokietem.
To powinno być.
Przykładowe menu:
Rosół z makaronem,
Tradycyjny kotlet schabowy z ziemniakami i bukietem surówek,
Flaczki,
Zestaw mięs grillowanych,
Bigos z kiełbaskami,
Kotleciki mielone,
Barszcz czerwony z krokietem.
To powinno być.
-
a_gatka
Ale dlaczego "powinno"? 
Każda knajpa ma propozycję menu weselnego, a zazwyczaj kilka. Wybierz się, popróbuj, ustal... w czym problem?
U nas świetnie schodziły mięsa. Jeśli chodzi o ilość dań, to zależy od pory roku i godziny rozpoczęcia imprezy. Latem nie ma co przesadzać, bo ludzie nie przejedzą menu.
Każda knajpa ma propozycję menu weselnego, a zazwyczaj kilka. Wybierz się, popróbuj, ustal... w czym problem?
U nas świetnie schodziły mięsa. Jeśli chodzi o ilość dań, to zależy od pory roku i godziny rozpoczęcia imprezy. Latem nie ma co przesadzać, bo ludzie nie przejedzą menu.
a_gatka pisze:Latem nie ma co przesadzać, bo ludzie nie przejedzą menu.
Lato czy zima, chyba się jeszcze nie zdarzyło w Polsce wesele, gdzie ludzie by "przejedli" menu
-
dlastopy2016
- Jestem tu nowa :)
Każdy lokal ma inne dania, jak byłaś podpisać umowę to nie dali Ci przykładowego men co możesz sobie wybrać, co jest w cenie itd?
Prawie każdy rodzic doskonale wie, jak bardzo ważne jest to aby wybrać porządne obuwie dla swojej pociechy, zwłaszcza dla tych najmłodszych jakie zaczynają dopiero chodzić... buty profilaktyczne dla dziecka
-
LauraSzara
Patrz tak:
Przystawka
Zupa
Danie główne
Deser
Kolacja
Przystawki zimne
Zupa po oczepinach
Przystawka
Zupa
Danie główne
Deser
Kolacja
Przystawki zimne
Zupa po oczepinach
-
a_gatka
No niestety.Kelby pisze:a_gatka pisze:Latem nie ma co przesadzać, bo ludzie nie przejedzą menu.
Lato czy zima, chyba się jeszcze nie zdarzyło w Polsce wesele, gdzie ludzie by "przejedli" menuAż żal niekiedy patrzeć ile jedzenia się marnuje, wiadomo - nie wszystko bierze się do domu potem.
Dzieki !LauraSzara pisze:Patrz tak:
Przystawka
Zupa
Danie główne
Deser
Kolacja
Przystawki zimne
Zupa po oczepinach
http://maxonek.pl
Jak dla mnie to to menu jest świetne, chociaż każdy ma inny smak i mi tam brakuje kaczki.
Już miałam zacząć wypisywać konkretne potrawy, ale w sumie rzeczywiście nie ma się co sugerować, bo każda knajpa serwuje co innego. Ważne, żeby było i na ciepło, i na słodko. I koniecznie parę tłustych potraw na osłonę zalanego procentami żołądka 
-
gloriamerx
Bardzo dobry pomysl !a_gatka pisze:Ale dlaczego "powinno"?
tabletki amlan forte
Agatka bo slodkie wg mnie na weselu najmniej schodzi 
.. bo w oczach tkwi siła duszy...