Materac dla dorosłej osoby
Materac dla dorosłej osoby
Hej, szukam materaca 90x190 dla siebie, bo mam mały pokój i większy się nie zmieści. Problem w tym, że nie wiem, czy lepiej wziąć piankowy, czy sprężynowy. Ważne dla mnie, żeby był wygodny, ale też trwały – mój poprzedni po dwóch latach się zapadł i spało się okropnie. Możecie polecić coś sprawdzonego?
Re: Materac dla dorosłej osoby
Ja mam materac 90x190 i też długo zastanawiałam się, co wybrać. Pianka może być wygodna, ale jeśli jest kiepskiej jakości, to szybko się odkształca. Sprężynowy kieszeniowy będzie trwalszy i lepiej podpiera ciało, więc jeśli chcesz coś na lata, to chyba lepsza opcja. No i ważne, żeby miał dodatkową warstwę na górze, np. piankę wysokoelastyczną, bo wtedy jest bardziej komfortowy. Możesz zerknąć tutaj: https://sleepinghouse.pl/158-materace-90x190-cm, bo mają różne modele i można dobrać coś do swoich preferencji. No i warto pamiętać o ochraniaczu na materac, bo dzięki temu dłużej pozostaje w dobrym stanie.