mam problem z nawracającym łupieżem
mam problem z nawracającym łupieżem
Szukam miejsca, gdzie zajmują się problemami skóry głowy. Od lat mam problem z nawracającym łupieżem i zastanawiam się jak można sobie ewentualnie z tym poradzić. Jeśli macie jakiegoś specjalistę, którego możecie polecić i który się zajmuje takimi problemami to dajcie znać. Chyba już koniecznie jakiegoś trychologa, bo mam już za sobą wizyty u dermatologów i niestety nic to w moim przypadku nie dało.
Re: mam problem z nawracającym łupieżem
Jesteś pewna, że to łupież, a nie na przykład łuszczyca skóry głowy?
osuszanie Łódź
ja też myślałam, że to łupież a była łuszczyca
Ogólnie jeśli chodzi o problemy z łupieżem to z doświadczenia wiem, że nie ma sensu bawić się w szukanie dermatologa, tylko od razu próbuj szukać trychologa. Ja długo szukałam pomocy u dermatologów i dopiero jak trafiłam na Tylną do Skin Clinc pod oko trychologów to udało mi się łuszczenie skóry głowy pokonać. Świetne miejsce z doskonałymi specjalistami.
Czy ktoś zmaga się moze z łuszczycą skóry głowy? Co Wam pomaga? Sama mam i mam wrazenie, ze malo co działa.
Ja mam co prawda łzs, ale specyfiki dostaję te same, które są zalecane w przypadku łuszczycy. Bardzo grubo smaruję skalp emulsją psorisel https://psorisel.pl/ , nakładam czepek kąpielowy i na to ręcznik żeby rozgrzać, trzymam tak 2-3 godziny i później zmywam, najpierw emulguję odżywką, płuczę, później wyczesuję ile się da, następnie myję rozpienionym szamponem i znowu odżywka. I tak raz w tygodniu, wszystko ładnie schodzi.
Jak do tej pory seria kosmetyków psorisel najbardziej mi odpowiada.
Jak do tej pory seria kosmetyków psorisel najbardziej mi odpowiada.
Miałem ten sam problem i próbowałem dosłownie wszystkiego, aby uporać się z tą przypadłością. Ostatecznie pomógł mi szampon Ducray Kelual Ds. Mimo tego, że kurację zakończyłem już kilka miesięcy temu, łupież nie powrócił do dziś, wię jest bardzo skuteczny. Polecam i Tobie.
Tez mam taki klopot...
Zastanawiam sie, co moglabym zaczac stosowac
-
malinowatrufla
- Fajna Kobietka
są różne fajne szampony
ja tez kiedys sie zmagałam z łupiezem i udało mi się to zwalczyć
A gdzie taki szampon moge kupic? Pewnie tylko w aptece?
-
zuzannakoniewska
- Jestem tu nowa :)
Jak sobie przypomnę nazwę preparatu, który lata temu, kiedy walczyłam z łupieżem, to napiszę. Świetnie się sprawdził:)
-
malinowatrufla
- Fajna Kobietka
Jest fajny szampon przeciwłupiezowy, z dermedic, ja swoj zamawialam z Notino
dziala super