Mam problem i nie wiem co zrobić...

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Lucia Lucia
Jestem tu nowa :)

Mam problem i nie wiem co zrobić...

Post autor: Lucia Lucia »

Mam chłopaka i on nie z mego miasta ,ałe postanowił przyjechać do mnie i chce zeby my zaczęly zyć razem.Nie wiem czy jestem na to gotową.moje rodzice myslią ze jestem trochę nieodpowiedzialną zeby zyć tak.skazać mu o tym boję się .babeczki,co robić?kocham go :cry:
sipi
Miła Kobietka

Re: Mam problem i nie wiem co zrobić...

Post autor: sipi »

Pogadaj z nim i jeżeli wiesz że będziecie razem to po prostu podejmijcie decyzję że na to jeszcze nie pora...
Lucia Lucia

Post autor: Lucia Lucia »

nie chce,bo juz dawno on to zaproponowal i ja chętnie zgadziłam się z tym.
moze sprobować zażyć?
Awatar użytkownika
sylwia1991
Fajna Kobietka

Post autor: sylwia1991 »

Mój chłopak jest za granicą a poza tym gdy wraca do polski to jego rodzina nie pozwoli nam mieszkać razem a nawet nocować u mnie przed ślubem ZASADY :/ A tak bym chciała żebyśmy byli razem a nie 2000 km od siebie. Wiec korzystaj z tego ze on chce być z tobą.
Nala

Post autor: Nala »

A ja uważam że skoro nie czujesz się gotowa i boisz się tego wspólnego życia to nie ma się co zmuszać. Porozmawiaj z nim, powiedz żeby dał Ci trochę czasu. Jak kocha to poczeka! :) A Ty w tym czasie zyskasz pewność, przemyślisz czy na pewno chcesz i jak będziesz wiedziała to do dzieła!
Awatar użytkownika
babeczka
Extra Kobietka

Post autor: babeczka »

Jeżeli się kochacie i chcecie być razem,nic innego nie możecie zrobić jak razem zamieszkać, jeśli jeszcze w dodatku on tego też chce.I pokażesz wtedy swojej mamie,że potrafisz być tą odpowiedzialną,tylko musisz taka byc rzeczywiście.Trzymam kciuki za powodzenie.Bedzie dobrze.Pozdrawiam.Bądźcie szczęśliwi,bo to też jest bardzo ważne w naszym życiu. Pa.
Awatar użytkownika
sylwia1991
Fajna Kobietka

A kiedykolwiek będziesz gotowa??? Zawsze są obawy przed zamieszkaniem razem. Nie każdy ma tyle szczęście co ty i jeśli facet tego chce to naprawdę cie kocha. Ja bym tego nie marnowała. Bo jeśli się rozmyśli to będziesz żałować......
sipi
Miła Kobietka

Post autor: sipi »

To najlepszy sprawdzian dla paty ;) BIERZ GO ... Nie uda się to wiesz że dałaś z siebie wszystko i nie pasowaliście. Niektórzy mają tak że na odległość nie mogą się dogadać a na osobności stanowią świetny duet.
Baśka1971
Fajna Kobietka

Post autor: Baśka1971 »

Lucia Lucia pisze:Mam chłopaka i on nie z mego miasta ,ałe postanowił przyjechać do mnie i chce zeby my zaczęly zyć razem.Nie wiem czy jestem na to gotową.moje rodzice myslią ze jestem trochę nieodpowiedzialną zeby zyć tak.skazać mu o tym boję się .babeczki,co robić?kocham go :cry:
Wytłumacz mu, że jeszcze nie czas i że nie jesteś jeszcze na to gotowa. Na pewno zrozumie.
Awatar użytkownika
sylwia1991
Fajna Kobietka

sipi pisze:To najlepszy sprawdzian dla paty ;) BIERZ GO ... Nie uda się to wiesz że dałaś z siebie wszystko i nie pasowaliście. Niektórzy mają tak że na odległość nie mogą się dogadać a na osobności stanowią świetny duet.
Zgadzam się z tym. Co oznacza być gotowym??? Nawet po ślubie para ma obawy przed zamieszkaniem razem. Nie myśl tyle i Zamieszkaj z nim.
Luśka

Post autor: Luśka »

Oj tak...zamieszkanie ze sobą to świetny sprawdzian dla związku :)
Jeżeli boisz się zamieszkać, to znaczy że jeszcze nie jesteś gotowa na prawdziwy związek.
Ja raczej nie robiłabym tego na siłę, bo może okazać się to opłakane w skutkach :(
Fajną sprawą na początek może być pomieszkiwanie ze sobą tzn. mieszkanie ale nie na stałe np. na początek na parę dni. Jeżeli coś będzie nie halo, to zawsze możesz wrócić do siebie, a jeżeli fajnie to zostać na dłużej. Wybadacie się też na początku co Wam odpowiada a co nie :)
Zawsze fajnie mieć furtkę, że gdzieś możesz wrócić :)
Awatar użytkownika
babeczka
Extra Kobietka

Post autor: babeczka »

Moja droga problem to każda w takim wypadku by miała,ale lepiej spróbować i nie żałować, żeby potem nie żałować,że się nie spróbowało.A skoro to miłość,warto jej pomóc.Powodzenia.
:serca :serca :serca :serca :serca :serca :serca :serca :serca :serca :serca :serca
gusia12344
Miła Kobietka

Post autor: gusia12344 »

krotko...nie zaryzykujesz nie bedziesz wiedziala
anastazia anna

Post autor: anastazia anna »

ja zaryzykowalam po pol roku znajomosci i jest roznie raz super ,zle, normalnie , czasami nudno. Nie zaluje bo caloksztaltnie sie dogadujemy .
ODPOWIEDZ