Mam dziś na obiad...
Re: Mam dziś na obiad...
Ogórkowa, która jest jedną z moich ulubionych zup i krokiety z mięsem.
ciąg dalszy spagetii 
my chyba zrobimy kurczacza, frytki i jakaś sałątkę do tgo
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Dziś w planie bitki ze schabu w sosie własnym do tego ziemniaczki z wody i surówka z pekinki:) na deser kisiel:)
- malinka 61
- Kobietka Expert
Ja dzisiaj na obiadek na życzenie męża mam kluski parowane nadziewane śliwkami , przeważnie w środy mam dzień bezmięsny . 
Przy podejmowaniu decyzji, nie zważaj na innych, kieruj się głosem serca i własnym instynktem...

Kotlety, jeszcze rozmrażane.
Dzisiaj niezbyt zdrowo.
jejku mój M dał by się zabić za te kluski na parze a ja ich robic nie umiem ,a kupne to mi sie wydaje że nie smacznemalinka 61 pisze:Ja dzisiaj na obiadek na życzenie męża mam kluski parowane nadziewane śliwkami , przeważnie w środy mam dzień bezmięsny .
Lassagne i pierogi z mięsem.
"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
- malinka 61
- Kobietka Expert
Dzisiaj mam rosół z lanym ciastem , mięsko drobiowe , ziemniaczki surówka , 
Przy podejmowaniu decyzji, nie zważaj na innych, kieruj się głosem serca i własnym instynktem...

wczoraj móż mąż zrobił frytki i do tego kurczaczka w cięcie z płatkami owsianymi a ja do tego szybką surówke...
a dziś gołąbki i zupka warzywna
a dziś gołąbki i zupka warzywna
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Nie zgadniecie co ja mam...
Mam dziś na obiad zupę kurczak curry z vifona... Pożywniejszego może zjem coś później
Mam dziś na obiad zupę kurczak curry z vifona... Pożywniejszego może zjem coś później
- malinka 61
- Kobietka Expert
Dzisiaj u mnie zupa koperkowa i naleśniki . 

Dziś moje danie łazanki mniami
- malinka 61
- Kobietka Expert
Dzisiaj na obiad mieliśmy ziemniaczki , żeberka w sosie własnym , buraczki i marchewkę z groszkiem , do picia soczek z grejpfruta świeżo wyciskany 

- malinka 61
- Kobietka Expert
Myszko wykonanie takich klusek to jest łatwe , jak chcesz to przepis podam ,myszka28 pisze:jejku mój M dał by się zabić za te kluski na parze a ja ich robic nie umiem ,a kupne to mi sie wydaje że nie smacznemalinka 61 pisze:Ja dzisiaj na obiadek na życzenie męża mam kluski parowane nadziewane śliwkami , przeważnie w środy mam dzień bezmięsny .

pewnie poproszę ale mój sie ucieszy jak wróci i kluchy zobaczy

- malinka 61
- Kobietka Expert
Szklanka ciepłego mleka , 5 gram drożdży , łyżeczka cukru ,2 jajka , 0,5 kg mąki , szczypta soli ,
Zrobić rozczyn z drożdży , ciut mleka ciepłego ale nie gorącego i łyżka mąki , pozostałe składniki wymieszać , wlać drożdże , wyrobić dobrze ciasto , Zostawić do wyrośnięcia . Następnie wyłożyć na stolnicę , rozwałkować na grubość 2-3 cm wykrawać krążki szklanką , znowu zostawić do wyrośnięcia , Zagotować wodę w garnku , ułożyć na siatce kluski , drugim garnkiem przykryć i parować 10 min .Z tej ilości powinno wyjść około 30 szt . Smacznego .
Zrobić rozczyn z drożdży , ciut mleka ciepłego ale nie gorącego i łyżka mąki , pozostałe składniki wymieszać , wlać drożdże , wyrobić dobrze ciasto , Zostawić do wyrośnięcia . Następnie wyłożyć na stolnicę , rozwałkować na grubość 2-3 cm wykrawać krążki szklanką , znowu zostawić do wyrośnięcia , Zagotować wodę w garnku , ułożyć na siatce kluski , drugim garnkiem przykryć i parować 10 min .Z tej ilości powinno wyjść około 30 szt . Smacznego .

Dzisiaj jadłam frytki pieczone w piekarniku z ....dyni! Mówię Wam, rewelacja. 
Dodatkowo pozostałości krupnika.
Dodatkowo pozostałości krupnika.
no będę szaleć po kuchni już widzę minę mego M jak mu podaje kluchy
Dzięki Malinko na pewno dam znać jak wyszły
Dzięki Malinko na pewno dam znać jak wyszły
-
supersucha
- Miła Kobietka
Udka kurczaka do tego ryż z sosem słodko-kwaśnym