Malujecie się w lato?
-
Lily of the Valley
Malujecie się w lato?
Pytanie, jak w temacie. Ja się staram nie malować, kiedy jest upalna pogoda, bo wtedy makijaż może spłynąć. Daruję sobie wtedy podkłady, róże, itd, itp, stawiam na zwykły tusz. Cera, na skutek promieni słonecznych, zdrowieje i jest to darmowa kuracja dla niej.
Re: Malujecie się w lato?
Ja też latem jakoś specjalnie się nie maluję. Podkreślam jedynie oczy,no i trochę różu kładę,ale podkład i puder sobie daruję
http://karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie/klik. Wystarczy codziennie kliknąć by nakarmić psiaka.
-
no.nie.wiem
Latem zazwyczaj jestem opalona wiec nie widać wszelkich niedoskonałości skóry. Wtedy też pozstaje tylko przy tuszu. No i moje cholerne brwi podkreślam. Każda brew od innego ojca. tzn z innej parafii
, ojca mam jednego 
Ja podobnie, latem lekki makijaż . Tusz podstawa, puder w kamieniu i róż. Fluid praktycznie zero
już niedługo latooo 
Na to lato to się w sumie za bardzo nie zanosi.U mnie za oknem znowu deszcz 
http://karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie/klik. Wystarczy codziennie kliknąć by nakarmić psiaka.
U mnie też szaro i mokro... do czerwca jest czas:)
-
dzo
bzduuuuuuraaaaa totalnaLily of the Valley pisze: Cera, na skutek promieni słonecznych, zdrowieje i jest to darmowa kuracja dla niej.
promienie słoneczne niszczą cerę i ją postarzają
dlatego w lecie trzeba stosować kremy z filtrem lub podkłady z filtrem
-
mika537
dokladnie, latem cera potrzebuje szczegolnej pielegnacji bo to, ze wyglada lepiej, poniewaz slonce wysusza wypryski, nie oznacza wcale ze jest zdrowsza. musimy szczegolnie ja chronic w tym okresie i uzywac nawilzajacych kremow z filtrami natomiast dla pań, ktore musza sie malowac latem polecam podklady lekkie takze z filtrami absolutnie nie ciezkie, poniewaz wtedy spłynie cała tapeta i nie bedziemy czuc sie swiezo zdrowo tylko bedziemy sie nieprzyjemnie kleic i nici z porzadanych efektow, poniewaz "rozmyty" makijaz jest goszy od jego braku:)
-
izabela
Witam, a ja na lato polecam khol, taki proszek do arabskiego makijażu. Nie rozmywa się, nie rozmazuje i oko wygląda świetnie.
-
moniczka
Witam, a co to jest khol? Jak działa? Gdzie i za jaką cenę można go nabyć? 
-
izabela
moniczka pisze:Witam, a co to jest khol? Jak działa? Gdzie i za jaką cenę można go nabyć?
Khol to taki proszek, nakłada się go specjalną metodą i znakomicie wygląda. Nie jest drogi, ja mój ostatnio kupiłam za 12 zł w sklepie internetowym ..........
Polecam
treść zmieniona przez moderatora
proszę nie spamować
-
moniczka
Dziękuję, prześlij mi proszę na priv tego spama
Pozdrawiam
-
poziomkaa
Wcześniej dziewczyny napisały dwie przeciwstawne opinie: że słońce sprawia, że skóra zdrowienie i druga - że sprawia, że skóra się starzeje. Ja po sobie raczej widzę, że mi słonko wygładza cerę, faktycznie trochę wysusza, ale żadne wypryski się nie pojawiają latem (nie to co zimą), te, które istnieją, znikają, więc ja raczej odczuwam zdrowotny wpływ słońca na skórę.Dlatego latem maluje się mniej 
poziomkaa pisze:Wcześniej dziewczyny napisały dwie przeciwstawne opinie: że słońce sprawia, że skóra zdrowienie i druga - że sprawia, że skóra się starzeje. Ja po sobie raczej widzę, że mi słonko wygładza cerę, faktycznie trochę wysusza, ale żadne wypryski się nie pojawiają latem (nie to co zimą), te, które istnieją, znikają, więc ja raczej odczuwam zdrowotny wpływ słońca na skórę.Dlatego latem maluje się mniej
W takim razie może rozwiążę ten problem -> http://gadzetomania.pl/2012/06/02/lubic ... -na-slonce Poczytajcie sobie i zobaczcie zdjęcia
Co do malowania w lato to ja maluję się tak jak zwykle, tylko z jedną różnicą. Nie używam podkładu, a tylko sam puder
"Chciałabym dojść w życiu do takiego punktu, żeby pomagać innym nie zdając sobie nawet z tego sprawy, a zwłaszcza nie myśląc, że to miły gest. To dopiero osiągnięcie. Czy to nie byłoby wspaniałe?"
Czy to lato, czy zima- ja maluję się tak samo. Latem zamieniam tylko czarną kreskę na powiece na jakąś kolorową, np. turkusową 
-
dziewczyna23
- Miła Kobietka
też jestem podobnej opinii, skóra w lato zupełnie inaczej się zachowuje... wygląda zdrowiej i lepiej oddycha
a do tego przy wysokiej temperaturze nie martwię się ze spływa makijaż...
Na wyjazdach wakacyjnych się nie maluję, spędzam czas aktywnie i nie ma na to czasu. Ale poza tym to tak, maluję się, ale tak lekko bardzo i używam jak najbardziej trwałych kosmetyków. 
w lato tylko tusz a czasem też pomadka.
całodobowa opieka nad starszymi kraków
-
modnisia711
- Jestem tu nowa :)
delikatnie,ale tak : ) tusz do rzęs, pomadka ochronna na słońce. 

-
alutka1981
[quote="Lily of the Valley"]Pytanie, jak w temacie. Ja się staram nie malować, kiedy jest upalna pogoda, bo wtedy makijaż może spłynąć. Daruję sobie wtedy podkłady, róże, itd, itp, stawiam na zwykły tusz. Cera, na skutek promieni słonecznych, zdrowieje i jest to darmowa kuracja dla niej.[/quo
ktoś może korzystał z usług tego gabinetu http://www.twojastrefaurody.pl/makijaz_permanentny ????
ktoś może korzystał z usług tego gabinetu http://www.twojastrefaurody.pl/makijaz_permanentny ????
Ja w ogóle w lecie nie używam podkładu. Za to bardziej dbam o pielęgnację cery. Na pewno kremy z filtrami nawet, jak jest "słabe" słońce, bo niestety promienie, mimo, że dobrze, jak się na kilka minut wystawimy na ich działanie, bardzo szkodzą skórze i przyspieszają jej procesy starzenia. Zadbana skóra latem nie potrzebuje makijażu. Robię też peelingi, aby oczyścić skórę z zanieczyszczeń (wiadomo, pod wpływem ciepła skóra się poci, pory otwierają i cały syf wchodzi do środka). Dodatkowo w ciągu dnia, jak chcę odświeżyć skórę, przecieram ją tonikiem nagietkowym lub z zielonej herbaty.
A co do makijażu oczu..hmmm...jestem niewolnikiem tuszu do rzęs
A co do makijażu oczu..hmmm...jestem niewolnikiem tuszu do rzęs
-
AnaStazJa
Jeśli chodzi o makijaż w lecie to z tym bywa różnie. Są dni kiedy wystarcza mi tusz to rzęs i nic poza tym, ale z reguły jestem niewolnicą eyelinera i kolorowych kresek
A co do podkładu to zależy. Jak z domu nigdzie się nie ruszam to go sobie darowuje. Stawiam wtedy na krem nawilżający z filtrem, ale kiedy wychodzę gdzieś między ludzi to bez podkładu obejść się nie potrafię...
A co do podkładu to zależy. Jak z domu nigdzie się nie ruszam to go sobie darowuje. Stawiam wtedy na krem nawilżający z filtrem, ale kiedy wychodzę gdzieś między ludzi to bez podkładu obejść się nie potrafię...
-
szarlotka
prawie nie nakładam podkładu, tuszu do rzęs zero (ale ja mam ciemne dość rzęsy, więc mogę...), ani różu/bronzera, bo i tak się zaróżowię, za to zawsze filtr, kolorowe pomadki/błyszczyki i masę cieni do powiek 
-
izabelaw29
Ja się maluje na lato,pod podkład tez zawsze daje filtr 30 
pendientes artesanales
-
Sklep-Jubilerski
- Miła Kobietka
Ja tylko w wyjątkowych okolicznościach bo jeżeli mam wyjść na dwór podczas upału,to wyglądałabym tragicznie z rozmazanym tuszem czy pudrem. Wtedy nie ma to najmniejszego sensu.