A więc pytanie jak wyżej
jakie waszym zdaniem mamy piękne magiczne miejsca w Polsce?
chodzi mi bardziej o kierunek taki romantyczno-wypoczynkowy
no słucham, jakie miasta polecacie. jakie do zwiedzania
a jakie do wypoczynku. moim skromnym zdaniem na wypoczynek
najlepsze są mazury !!!!! piękne !
Ja też jestem za Bieszczadami - mniej ludzi i komercji niż w Zakopcu, choć w Tatry też lubię pochodzić, bo takich widoków nie ma w innych miejscach w Polsce. Mazury też są super
Mądra kobieta ma miliony naturalnych wrogów: wszystkich głupich mężczyzn.
Łeba Od wielu lat mój faworyt jeśli chodzi o miejscowości na polskim wybrzeżu. Jest z trzech stron otoczona wodą : Bałtykiem i jeziorami. Jest dużo lasów, plaże są piaszczyste i szerokie. Dużo jest pięknych wydm. Mogłabym spacerować całe dnie - bez końca. Często jak jesteśmy na miejscu ze znajomymi wypożyczamy rowery i wybieramy się na wycieczki po okolicy
Jeżeli chodzi o noclegi w Łebie nie ma problemu jeśli odpowiednio wcześnie zarezerwujemy sobie miejsce w wybranym pensjonacie albo hotelu.
Poniżej zamieszczam parę fotek:
moim zdaniem bardzo pięknym miejscem jest Białka Tatrzańska, tam jest na prawdę niesamowicie, byłam już dwa razy na wyjeździe narciarskim organizowanym przez moją firmę, prawdopodobnie w styczniu lub w lutym znowu będziemy mieć tam imprezę integracyjną i już się nie mogę doczekać, piękne widoki i sama natura, Zakopane to może się przy tym schować
Tak naprawdę w Polsce mamy wiele pięknych, klimatycznych miejsc, gdzie można odpocząć:) Jedni wolą miejsca bardziej turystyczne, gdzie znajdziemy mnóstwo atrakcji (Zakopane, Gdańsk, Kazimierz Dolny oraz większość znanych turystycznych miast), a inni wolą zaszyć się gdzieś przykładowo na Kaszubach czy w Bieszczadach, gdzie czas płynie wolniej.
Ludzie wolą wyjechać za granicę, ponieważ twierdzą, że u nas nic ciekawego nie ma, a to błąd, ponieważ uważam, że Polska ma bardzo dużo ciekawych, historycznych i pięknych miejsc, które można odwiedzić. Szkoda tylko, że biura podróży faszerują nas wyjazdami za granicę zamiast pokazywać nam ciekawe polskie miejsca.
Nasze polskie morze, Bieszczady, od których jednak muszę odpocząć po ostatniej przygodzie ze żmiją i szpitalem, więc szukam czegoś "spokojniejszego" ;p Podoba mi się oferta jednego SPA - Głęboczka i zastanawiam się nad nią coraz poważniej. Najbardziej podoba mi się ich "winoterapia"
bettti86 pisze:moim zdaniem bardzo pięknym miejscem jest Białka Tatrzańska, tam jest na prawdę niesamowicie, byłam już dwa razy na wyjeździe narciarskim organizowanym przez moją firmę, prawdopodobnie w styczniu lub w lutym znowu będziemy mieć tam imprezę integracyjną i już się nie mogę doczekać, piękne widoki i sama natura, Zakopane to może się przy tym schować
Polecam Białkę Tatrzańską, byłem tam ostatnio i muszę przyznać, że jest duża baza noclegowa i blisko do Zakopanego . Oczywiści okolica jest bardzo ładna, czyste powietrze.
moim ukochanym miejscem wakacyjnym jest pewna malutka wieś w woj. Świętokrzyskim. Nazywa się Gaj (niedaleko Radomska). Spędziłam tam dwukrotnie wakacje! i powiem że wypoczęłam jak nigdy wcześniej!!
Moim magicznym miejscem są góry=Tatry, Bieszczady, Beskidy, Pieniny. Nocleg koniecznie w schronisku, jedynie tam można poczuć w pełni ich magię. Rano o wschodzie słońca i wieczorem o zachodzie:) <3
Dla mnie najpiękniejsze miejsce to zapomniany Smolnik (koło Komańczy) i schronisko nad Smolnikiem - polecam gorąco:) i Beskid Niski z Swystowym Sadem w Ropkach - doskonałe miejsce dla rodzin z dziećmi i nie tylko! aaa i Dom na Łąkach w Izbach:) Są to miejsca czarujące, bez zbędnego tłumu i trochę na odludziu... Tam się naprawdę wypoczywa w górach, na łonie przyrody...
No ja stanowczo zakochana jestem po ostatnim pobycie w Krynicy Zdroju i cudownym Hotelu Czarny Potok Resort&SPA. Tak pyszną kuchnię można znaleźć w naprawdę niewielu miejscach! Tu macie namiar drogie Panie http://hotelczarnypotok.pl
a_gatka pisze:No ja stanowczo zakochana jestem po ostatnim pobycie w Krynicy Zdroju i cudownym Hotelu Czarny Potok Resort&SPA. Tak pyszną kuchnię można znaleźć w naprawdę niewielu miejscach! Tu macie namiar drogie Panie http://hotelczarnypotok.pl
ale ceny kosmiczne, wręcz nieosiągalne dla zwyczajnego Kowalskiego
Z magicznych miejsc... hmm, pierwsze co przychodzi mi do głowy, to Dwór Ostoya w Jasionce obok Rzeszowa. Piękne miejsce, w sam raz na romantyczny wyjazd we dwoje. Naprawdę tak się kojarzy.