Lokata lub konto oszczędnościowe - gdzie?
Lokata lub konto oszczędnościowe - gdzie?
Czy trzymacie swoje oszczędności na lokacie lub jakimś koncie oszczędnościowym? Ja do tej pory nie miałam szansy odkładać, ale ostatnio udaje mi się zaoszczędzić trochę grosza i chciałabym pieniądze trzymać w bezpiecznym miejscu, aby jeszcze na siebie pracowały. Przyznam, że jeśli chodzi o banki to średnio znam się na tym i orientuję, który jest najlepszy. Sama od lat mam konto w wbk i nawet nie interesowałam się, czy to dobry bank czy nie ;]
Na różnych forach finansowych i niefinansowych polecane są lokaty róznych banków, czasem nawet takich, które jak sie później sprawdzi ofertę, wcale nie wygląda atrakcyjnie;/ więc nie wiem, czy w ogole sie sugerować takimi opiniami. W rankingu na money sa w czołówce banki, o których pierwszy raz słyszę.
Poradźcie coś. Czy Wy korzystanie z jakichś lokat? Jeśli tak to w jakim banku? Czy w ogóle warto trzymać pieniądze na lokacie czy może po prostu załozyc osobne konto i tam co miesiąc przelewać sobie zaoszczędzony grosz?
Na różnych forach finansowych i niefinansowych polecane są lokaty róznych banków, czasem nawet takich, które jak sie później sprawdzi ofertę, wcale nie wygląda atrakcyjnie;/ więc nie wiem, czy w ogole sie sugerować takimi opiniami. W rankingu na money sa w czołówce banki, o których pierwszy raz słyszę.
Poradźcie coś. Czy Wy korzystanie z jakichś lokat? Jeśli tak to w jakim banku? Czy w ogóle warto trzymać pieniądze na lokacie czy może po prostu załozyc osobne konto i tam co miesiąc przelewać sobie zaoszczędzony grosz?
Poradnik domowy online
Re: Lokata lub konto oszczędnościowe - gdzie?
tu masz ranking kont oszczędnościowych: http://gospodarka.dziennik.pl/twoje-fin ... -2013.html
Ja też się trochę interesuję lokatami, bo udało mi się w końcu nazbierać pewną sumkę. Ale opinię proszę głownie rodzinie przyjaciół, ktorzy się na tym znają, bo jakbym sama decydowała to pewnie bm utopiła pieniądze w jakimś bagnie (o mały włos nie ulokowałam pieniędzy w amber...0
Ja też się trochę interesuję lokatami, bo udało mi się w końcu nazbierać pewną sumkę. Ale opinię proszę głownie rodzinie przyjaciół, ktorzy się na tym znają, bo jakbym sama decydowała to pewnie bm utopiła pieniądze w jakimś bagnie (o mały włos nie ulokowałam pieniędzy w amber...0
Podobno Alior ma dość fajna ofertę lokat, gdzies czytałam , że swego czasu Getin też całkiem nieźle wypadał w rankingach. z kolei tesciowa mojej siostry (podpowiada mi własnie znad ramienia
) ma w skoku lokatę. Oprocentowanie całkiem fajne jak patrze lokatę terminową o zmiennym-oprocentowaniu
tylko pamiętaj,że w skoku trzeba zostać członkiem. Ale to musisz się już szczegółowo w oddziale dowiedzieć.
generalnie moja rada jest taka, abyś sobie przygotowała listę pytań i wybrała kilka najmocniejszych ofert, po czym pochodziła po oddziałach i poprosiła, aby doradca wyliczył ci zysk w oparciu o kryteria identyczne w każdym odwiedzanym banku.
wtedy będziesz mieć najlepsze porównanie. acha, no i koniecznie pytaj zawsze, jakie są dodatkowe opłaty
tylko pamiętaj,że w skoku trzeba zostać członkiem. Ale to musisz się już szczegółowo w oddziale dowiedzieć.
generalnie moja rada jest taka, abyś sobie przygotowała listę pytań i wybrała kilka najmocniejszych ofert, po czym pochodziła po oddziałach i poprosiła, aby doradca wyliczył ci zysk w oparciu o kryteria identyczne w każdym odwiedzanym banku.
wtedy będziesz mieć najlepsze porównanie. acha, no i koniecznie pytaj zawsze, jakie są dodatkowe opłaty
Ostatnio zmieniony pt lip 26, 2013 10:31 pm przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Treść moderowana -spam
Powód: Treść moderowana -spam
Lokata bezkarna BGŻOptima
• lokata 5,8%
• 100% płatności odsetek w przypadku zerwania
• lokata już od 1000 zł
• dla nowych klientów
• lokata 5,8%
• 100% płatności odsetek w przypadku zerwania
• lokata już od 1000 zł
• dla nowych klientów
mSaver jeśli posiadasz konto w mBanku.
Są jeszcze inne opcje . Może to być fundusz inwestycyjny Multi firmy AXA ale prowadzony tak gdzie nie poniesiemy żadnych kosztów jak i również nic nie musimy opłacać. Dodatkowo poza tym pakietem jaki otrzymamy możemy podjąć legalną prace na umowę z bardzo dobrymi zarobkami. Firma dodatkowo jeszcze rozlicza za nas podatek. Sadzę że w chwili obecnej nie ma na rynku lepszej oferty. Wszelkie szczegóły w zakładce -avrio - na blogu, jest w stopce. Pozdrawiam.
praca dodatkowa, zawsze nowości - www.sukceszloupre.pl/Janusz
Mam dylemat,co wybrać.konto oszczędnościowe to dość kusząca opcja,zwłaszcza,se mogę wypłacać kasę w dowolnym momencie. Boję się trochę zamrażać gotówkę na dłużej,bo różnie w życiu bywa i mogę np nagle potrzebować gotówki
Poradnik domowy online
- lulumiranda
- Fajna Kobietka
Jeżeli nie chcesz ryzykować, to najlepsze konto oszczędnościowe znajdziesz w VW Bank. Nie płacisz tam za otwarcie i prowadzenie rachunku, pieniądze możesz wypłacać w dowolnym momencie - bez utraty zarobionych odsetek (są często kapitalizowane). Jest to jeden z większych banków więc nie musisz się obawiać, że nagle stanie się niewypłacalny 
Ostatnio zmieniony sob sie 10, 2013 7:11 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Nie podałaś jaki procent i jakie kruczki.
Teraz nie opłaca się trzymać pieniążków w banku, na lokatach czy kontach oszczędnościowych procent jest tak strasznie ubogi, że nie ma to sensu. Poważnie!
-
Amaretto
No to jest faktem, że oprocentowanie jest bardzo niskie ale zawsze lepsze to niż nic prawda? Sama mam konto oszczędnościowe i mimo, że zysk nie jest duży to zawsze kilka złotych więcej w ciągu roku
Generalnie wejdź sobie na porównanie: SPAM i za jego pomocą zdecyduj się co będzie najbardziej korzystne dla Ciebie..
Oferty zmieniają się na bieżąco tak więc ciężko jest polecić coś konkretnego.
Oferty zmieniają się na bieżąco tak więc ciężko jest polecić coś konkretnego.
Ostatnio zmieniony pn gru 16, 2013 12:35 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
- zafinansowani
- Jestem tu nowa :)
Bank to z pewnością bezpiecznie miejsce dla Twoich pieniędzy. Jeżeli myślisz o tym, żeby odłożyć jakąś część środków, lokata lub konto oszczędnościowe to świetny pomysł. Jeżeli chcesz stale mieć dostęp do swoich funduszy i wypłacać je kiedy chcesz, a jednocześnie co miesiąc pomnażać swoje pieniądze, to idealnym rozwiązaniem będzie ta druga opcja. To taki mix lokaty oraz zwykłego konta osobistego. Więcej szczegółów w linku poniżej:
SPAM
SPAM
Ostatnio zmieniony wt sty 21, 2014 2:36 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
-
shadowface
Lokata w mBanku moim zdaniem oferuje świetne warunki.
http://www.insportline-polska.pl/
-
MagdaLena30
To zależy od celu i czasu
SPAM
SPAM
Ostatnio zmieniony śr lut 05, 2014 10:58 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
-
milano77
Witam. Pierwsze polecam dobre pożyczki bez bik:):)
SPAM
Pozdrawiam
SPAM
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pt lut 21, 2014 9:54 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Polecam np. mbank, to nie tylko niskie koszty ale tu jeszcze mamy możliwość skorzystania z programu partnerskiego tego banku gdzie zarabiamy dodatkową kasę. Płacą za założenie konta od 60 do 100 zł, warto? - no pewnie. Ile mamy znajomych co nie maja konta, no dobrze, - w tym banku, namówić je do założenia z naszego linku i kasa leci. W razie czego pomogę uruchomić.
Warto wczytać się w regulaminy lokat kilku banków, można też porównać oferty w kalkulatorze finansowym SPAM. Prościej wtedy zobaczymy różnicę i będziemy wiedzieli gdzie ile będzie zysku i w jakim czasie
Ostatnio zmieniony śr kwie 09, 2014 8:32 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Są też inne możliwości. Od 18 do 21% rocznie w firmie niemieckiej. Pewna i sprawdzona. Pracuję w niej od ok. 2 miesięcy. Zarobki i lokaty bardzo dobre.
-
zosiaopasek
Sprawdź sobie jakiś ranking w internecie najlepiej, porównaj oferty i wybierz najlepszą dla siebie. Fajnym rozwiązaniem są lokaty krótkoterminowe. Można wpłacić pieniądze na jedną, wyjąć np. po trzech miesiącach, potem wybrać taką, która jest aktualnie najlepsza w danym miesiącu i znowu wpłacić swoje oszczędności. Aktualnie SPAM ma fajną ofertę oprocentowaną na 5,5%, okres umowy to trzy miesiące.
Ostatnio zmieniony czw gru 03, 2015 10:07 pm przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: spam
Powód: spam
Oszczednoscionline.pl - lokaty bankowe
to i to mam w rajfie. z konta jestem zadowolona, to stwierdziłam, że lokatę wezmę też tam. Będzie wygodniej. Możesz w rankingach sobie jeszcze posprawdzać. Są raczej miarodajne.
-
samoludek26
Ja chyba też poleciła bym mbank lub ing
kwatera krynica morska
No to są fajne opcje, tylko że w większości wiążą się z koniecznością zakładania konta, a dodatkowo są dla nowych klientów (zwłaszcza Idea Bank tak robi), więc jak ktoś raz skorzysta z fajnej oferty, więcej już nie będzie mógł.zosiaopasek pisze:Sprawdź sobie jakiś ranking w internecie najlepiej, porównaj oferty i wybierz najlepszą dla siebie. Fajnym rozwiązaniem są lokaty krótkoterminowe. Można wpłacić pieniądze na jedną, wyjąć np. po trzech miesiącach, potem wybrać taką, która jest aktualnie najlepsza w danym miesiącu i znowu wpłacić swoje oszczędności. Aktualnie SPAM ma fajną ofertę oprocentowaną na 5,5%, okres umowy to trzy miesiące.
I see a red door and I want it painted black
No colours anymore, I want them to turn black
Czarna pisze:No to są fajne opcje, tylko że w większości wiążą się z koniecznością zakładania konta, a dodatkowo są dla nowych klientów (zwłaszcza Idea Bank tak robi), więc jak ktoś raz skorzysta z fajnej oferty, więcej już nie będzie mógł.zosiaopasek pisze:Sprawdź sobie jakiś ranking w internecie najlepiej, porównaj oferty i wybierz najlepszą dla siebie. Fajnym rozwiązaniem są lokaty krótkoterminowe. Można wpłacić pieniądze na jedną, wyjąć np. po trzech miesiącach, potem wybrać taką, która jest aktualnie najlepsza w danym miesiącu i znowu wpłacić swoje oszczędności. Aktualnie SPAM ma fajną ofertę oprocentowaną na 5,5%, okres umowy to trzy miesiące.
A jaki problem z założeniem konta, jeśli konto jest darmowe?
Darmowe konto bez konieczności spełniania dodatkowych warunków (np. określony wpływ miesięczny albo kwota wydana transakcjami bezgotówkowymi) jest coraz rzadszym produktem bankowym, który wkrótce pewnie zupełnie zniknie z ofert banków. Tak więc "darmowość" konta nie jest taka oczywista. Poza tym nie bardzo widzi mi się zakładać kolejne konta w różnych bankach (z których i tak nie będę korzystać - w przeciwieństwie do moich danych, z których bank zrobi właściwy sobie użytek), tylko po to, aby uzyskać 2% więcej na lokacie 3-miesięcznej. O ile nie dysponuje się setkami tysięcy złotych, przy których te 2% robi odczuwalną różnicę, to uważam, że nie jest to gra warta świeczki.
I see a red door and I want it painted black
A jest jeszcze coś takiego jak darmowe konto?Sprawdziłam niedawno saldo w bankomacie i jakież było moje zdziwienie gdy później ujrzałam że potrącił mi bank za to 5 zł.