lepsza bieżnia, czy orbitrek?
lepsza bieżnia, czy orbitrek?
Cześć dziewczyny! Zaczęłam niedawno biegać i muszę stwierdzić, że idzie mi całkiem nie najgorzej
Moim celem jest zrzucenie kilku zbędnych kilogramów. Tylko, że zbliża się koniec sierpnia, a przed nami zimne jesienne, a potem zimowe wieczory... Zastanawiam się nad zakupem bieżni albo orbitreku żeby nie zmarnować tego, co osiągnęłam do tej pory. Jak uważacie, który sprzęt lepiej się sprawdzi w długie zimowe wieczory?
- Fas_Olka24
- Fajna Kobietka
Re: lepsza bieżnia, czy orbitrek?
Orbitrek czy dobra bieżnia to spory wydatek. Ja na Twoim miejscu poszłabym do fitness klubu. Tam popracujesz nad całym ciałem i oderwiesz się na trochę od "szarej rzeczywistości" Jeśli jednak nie masz możliwości ani ochoty iść do takiego klubu to proponuję ćwiczenia przed telewizorem z Ewką Chodakowską czy tam Mel B.
Ze sprzętami do ćwiczeń w domu zazwyczaj bywa tak, że napalisz się, ćwiczysz chwilę a potem robisz z tego wieszak na ubrania
Ze sprzętami do ćwiczeń w domu zazwyczaj bywa tak, że napalisz się, ćwiczysz chwilę a potem robisz z tego wieszak na ubrania
Zgadzam się, że taki sprzęt to często radość paru miesięcy korzystania. Lepiej wybrać różne ćwiczenia, mniej się nudzą. Chyba, że jesteś przekonana co do swojej wytrwałości to na Twoim miejscu wybrałabym bieżnie, ale myślę, że przy zrzucaniu zbędnych kalorii nie ma znaczenia co wybierzesz. Ważne żebyś w ciągu dnia dostarczała odpowiednią liczbę kalorii, a każde ćwiczenie cardio Ci to ułatwi.
Salveo - masaż w Warszawie
-
Ania_ABCfitness
- Jestem tu nowa :)
Przy odrobinie samozaparcia domowy sprzęt nie powinien się zmienić w drugą szafę:)
Nie wiem jakie fundusze planujesz przeznaczyć na zakup, jeśli kilkaset złotych to bez problemu kupisz w tej cenie przyzwoity orbitrek, z odpowiednio ciężkim kołem zamachowym. Bieżnia to już niestety większy wydatek, ale fajne modele znajdziesz już za niecałe 2 tysiące. Rozejrzyj się najlepiej po sklepach internetowych.
Nie wiem jakie fundusze planujesz przeznaczyć na zakup, jeśli kilkaset złotych to bez problemu kupisz w tej cenie przyzwoity orbitrek, z odpowiednio ciężkim kołem zamachowym. Bieżnia to już niestety większy wydatek, ale fajne modele znajdziesz już za niecałe 2 tysiące. Rozejrzyj się najlepiej po sklepach internetowych.
Ostatnio zmieniony śr paź 21, 2015 9:59 pm przez BlackWolf, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Reklama
Powód: Reklama
Ekspert sklepu ABCfitness
http://www.abcfitness.pl/
http://www.abcfitness.pl/
Ja mam w domu orbitrek konkretnie coś w tym stylu SPAM i jak na razie jestem zadowolona. Nie płaciłam dużo za niego, ale daje radę. Ja mam ten problem, że najbliższa siłownia to godzinna wycieczka w jedną stronę, więc tak było prościej i taniej. Nie wiem jak z bieżniami, bo nie mam doświadczenia, ale orbitrek mi się wydawał najbardziej wielofunkcyjny - w sensie trenujesz całe ciało. Mnie by bieżnia nudziła 
Ostatnio zmieniony śr wrz 24, 2014 8:12 am przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Fas_Olka24 moja mama kupiła orbitrek i rzeczywiście ćwiczyła 2 miesiące, a potem wieszak na ubrania
jak wróciłam ze studiów to ja tylko na nim ćwiczyłam, a obecnie stoi sobie bebużytecznie ;]
danuta25 jesli lubisz biegać to myślę, ze bieżnia jest lepszym pomysłem.
danuta25 jesli lubisz biegać to myślę, ze bieżnia jest lepszym pomysłem.
`Co w niej jest, co w niej jest czego nie mam ja?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
Czy ja wiem czy orbitrek to duży wydatek. Dałam 500 , patrząc na ceny fitnsu zwraca się po roku.
Tylko, trzeba ćwiczyć, ja mam mój rok i jest używany
aż ostatnio X musiał go ponownie nasmarować 
Tylko, trzeba ćwiczyć, ja mam mój rok i jest używany
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Ja właśnie kolekcjonuje sprzęt do domowej siłowni i dużo porad na temat sprzętu do ćwiczeń znalazłam na
SPAM Może będzie tam jakiś artykuł na ten temat.
SPAM Może będzie tam jakiś artykuł na ten temat.
Ostatnio zmieniony czw wrz 25, 2014 4:13 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
-
WszystkozAmeryki_com
- Extra Kobietka
Bieżnia magnetyczna będzie moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem,ponieważ nie zajmuje wiele miejsca a dzięki niem możemy szlifować swoją kondycję na co dzień.
www.WszystkozAmeryki.com
-
dradziszewska
- Fajna Kobietka
Orbitek angażuje więcej partii mięśni no i odpada obciążenie stawów typowe dla biegania. Poza tym bieżnia łatwiej ulegnie awarii a arbitek ma o wiele prostszą budowę więc ryzyko awarii też mniejsze. Bez względu co wybierzesz ważne aby nie stało jedynie w pokoju i się kurzyło 
BeautyExpert - opinie i pytania pacjentów, odpowiedzi najwybitniejszych specjalistów, opisy zabiegów medycyny estetycznej i chirurgii plastycznej, porady.
Jeżeli masz miejsce na takie sprzęty w domu/mieszkaniu to ok, ja bym był za orbitrekiem, bo jak już biegać to na świeżym powietrzu
Złota rada jeżeli już jesteś zdecydowana na zakup czegoś, to staraj się nie brać najtańszych modeli, bo szybko może okazać się że będą skrzypieć, albo będą niestabilne. Skrzypienie może Ci się wydawać niewielkim problemem, ale po jakiś czasie staje się to strasznie irytujące. No i o ile skrzypienie można jeszcze doraźnie naprawić, to niepewnej konstrukcji już nie bardzo.
Ja bym polecał orbitrek, tam ruszasz całym ciałem a na bieżni to głównie nogi pracują.
medicot
Spróbujcie - hop-sport.pl/orbitreki/
Róbcie to systematycznie, codziennie, wtedy powinno być lepiej.
Od razu cudów nie będzie, natomiast przy codziennym treningu zmiany na pewno nadejdą.
Wiem po sobie, ile udało się zrobić, a te sprzęty wcale nie są drogie.
Róbcie to systematycznie, codziennie, wtedy powinno być lepiej.
Od razu cudów nie będzie, natomiast przy codziennym treningu zmiany na pewno nadejdą.
Wiem po sobie, ile udało się zrobić, a te sprzęty wcale nie są drogie.
Orbitrek! Ewentualnie spacer na bieżni, bieganie naprawdę nie jest dla każdego :/
Moim zdaniem orbitrek jest bardzo fajnym i praktycznym rozwiązaniem, niemniej jednak warto pomyśleć o tym, aby sobie kupić różnorodny sprzęt, zarówno do treningu siłowego, jak również do treningu fitness. Polecam sklep Pesport. Organizują różne akcje promocyjne, dzięki czemu można kupić funkcjonalny sprzęt w dobrej cenie.
Szczerze, to ani to ani to. Optymalny trening całego ciala zapewni np. platforma cyfrowa Icaros Cloud.
Raczej bardziej na zasadzie co kto lubi. Znam ten temat, miałam oba sprzęty i po prostu z czasem się nudzą. Aktualnie działam na orbitreku, ale nie jakimś drogim. To sprzęt Hop-sport, 7 stówek, fajne parametry, wystarczające funkcje, niczego mi w nim nie brakuje. To był zdecydowanie trafiony wybór.