lecznenie a chec bycia mama

Rozmowy o seksie i seksualności,o naszych pragnieniach, fantazjach erotycznych. Jak zabezpieczyć się przed niechcianą ciążą? Te i inne tematy związane z seksem i antykoncepcją poruszamy tutaj.
ODPOWIEDZ
paulinqa96
Jestem tu nowa :)

lecznenie a chec bycia mama

Post autor: paulinqa96 »

hej pisze z dos duzym dla mnie problemem w lutym dowiedzialam sie ze mam torbiel kontynuowalam leczenie hormonami przez 10 dni okazalo sie ze torbiel zmniejszyl sie trzy krotnie juz od samych hormonow teraz lekarz karze mi brac juz 4 opakowanie lekow antykoncepcyjnych i nawet razu mnie nie zbadal aby stwierdzic czy powinnam brac jeszcze te leki . z chlopakiem bardzo bysmy chcieli zalozyc rodzine lecz niestety nurtuja mnie pytania czy bede mogla miec dzieci i po jakim czasie od brania lekow bede mogla zajsc w ciaze i czy wogole jestem plodna
G****

Re: lecznenie a chec bycia mama

Post autor: G**** »

Zwykle kuracja hormonalna, w Twoim przypadku wysuszanie torbieli trwa około pół roku czyli przeważnie jest to 6 opakowań.Pobierz jeszcze ze dwa a jeśli dalej lekarz będzie mówi, żebyś brała to powiedz, że chcesz założyć już rodzinę i niech zmieni Ci już leczenie pod kątem ciąży. Jeśli nie masz żadnych większych problemów to dlaczego miała byś nie mieć dzieci? Zazwyczaj lekarze mówią, że w ciąże można zajść już po 2-3 miesiącach od skonczenia zażywania tabletek ale moim zdaniem nie ma na to reguły. A co do płodności, to już musisz porobić badania i sprawdzić. A jeśli nie satysfakcjonuje Cię podejście Twojego lekarza to należy zmienić na innego.
ODPOWIEDZ