Leczenie nowotworu medyczną marihuaną

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
katrinka
Fajna Kobietka

Leczenie nowotworu medyczną marihuaną

Post autor: katrinka »

Cześć. Czy ktoś z was lub bliskich leczy medyczna marihuana nowotwór? Jak tak to czy są jakieś pozytywne efekty takiej terapii? Planuje umówić wizytę dla mojego taty i zastanawiam się nad wybraniem którejś z klinik dostępnych na rynku, możecie mi coś polecić lub jakiegoś lekarza który poprowadzi taka terapie i ma doświadczenie ?
Allie
Fajna Kobietka

Re: Leczenie nowotworu medyczną marihuaną

Post autor: Allie »

Medyczna M może być podawana w celu poprawy jakości życia pacjenta. Chodzi tutaj o łagodzenie bólu gdy standardowe leczenie nie pomaga lub tolerancja na opiaty robi się wysoka (może zastąpić lub pomoc zmniejszyć dawki leków p/ból). Zmniejsza także nudności, wzmaga apetyt (nie zawsze efekt pozytywny - zależnie od zastosowanej terapii p/nowotworowej), działać p/drgawkowo.

Polecam zapoznać się z tematyką na stronie
https://centrum-mk.pl/rodzaje-konopi-ga ... kompendium

Znajdziesz tutaj opis rodzajów i gatunków marihuany.
Joana
Jestem tu nowa :)

Post autor: Joana »

Jeśli ktoś poszukuje miejsca i lekarzy specjlaizujących się w leczeniu marihuaną medyczną to warto umówić się na wizytę w Centrum Medycyny Konopnej w Warszawie.
Od kilku miesięcy leczy się tam moja kuzynka. Przeszła szczególowe badania i dobrano jej odpowiednie leczenie, które przynosi bardzo zadowalające rezultaty
rogatka
Fajna Kobietka

Post autor: rogatka »

Jeśli chcesz ogarnąć dla taty terapię medyczną marihuaną, to jak najbardziej warto. Wiele osób z nowotworami mówi, że pomaga na ból, nudności po chemii, a nawet na sen i apetyt. Ale wiadomo – to wszystko zależy od organizmu.

Jeśli szukasz lekarza, który się na tym zna, to sprawdź https://medcanclinics.pl/ – mają doświadczenie w leczeniu pacjentów onkologicznych i nie trzeba się martwić, że ktoś będzie kręcił nosem na temat marihuany. Można umówić wizytę online albo stacjonarnie, więc wygodne opcje są.

Ważne, żeby wszystko było dobrze dobrane, bo różne odmiany działają inaczej – lekarz powinien pomóc znaleźć najlepsze rozwiązanie. Jeśli się zdecydujecie, daj znać, jak poszło! ✌️
majawlos

Post autor: majawlos »

Cześć, moja mama stosowała medyczną marihuanę jako wsparcie w leczeniu nowotworu i zdecydowanie poprawiło to jej komfort życia – pomagało na ból, nudności i poprawiało apetyt. Warto skonsultować się z lekarzem, który ma doświadczenie w tej terapii, bo dawki i odmiany są dobierane indywidualnie. Jeśli zdecydujesz się na tę opcję, warto poszukać specjalisty, który nie tylko przepisze lek, ale będzie też monitorował efekty terapii. Trzymam kciuki za Twojego tatę!
MadziaJula

Post autor: MadziaJula »

U mojego taty marihuana medyczna również się sprawdziła :) Skuteczna, a jednocześnie bezpieczna. Uzyskanie recepty na legalny preparat umożliwia platforma receptanamarihuane.pl - wystarczy wypełnić krótki formularz i umówić się na terapię konopną. Korzystaliśmy i polecamy serdecznie!
QueenBee
Miła Kobietka

Post autor: QueenBee »

Marihuana nic nie leczy tylko służy do uśmierzania bólu.
ODPOWIEDZ