Kwestie związane z dokumentami...

Dział dla uczących się dziewczyn, jakie studia wybrać? Szkolenia, warto?
ODPOWIEDZ
sun979

Kwestie związane z dokumentami...

Post autor: sun979 »

Mam pewien dylemat i proszę o poradę. Chcę w tym roku iść na studia. Mam ślub we wrześniu. Papiery na studia będę składać prawdopodobnie w sierpniu. Wiadomo, że dowód zmienię dopiero we wrześniu, a nawet początkiem października i jak to potem załatwić? Przy zapisywaniu się na studia podam moje stare dane, czy to nie przeszkadza? Jedynie musiałabym potem podać nowe nazwisko do legitymacji studenckiej chyba nie? Jak to zrobić? Orientuje się może ktoś jak to wygląda z punktu studenta? ;)
paula

Re: Kwestie związane z dokumentami...

Post autor: paula »

mnie się wydaje że to większego problemu nie powinno być, nawet jeśli chodzi o jakiś tam adres zamieszkania czy zmianę nazwiska.
Choć najlepiej napisać do dziekanatu uczelni/przedzwonić tam/pojechać i wypytać o wszystko. Wiem że u mnie (uczelnia państwowa) dziewczyna kończąc 3 rok miała przed obroną ślub, zmieniła nazwisko itd. I babka w dziekanacie powiedziała jej żeby już legitymacji nie zmieniała i indeksu, ale w dyplomie będzie miała nazwisko panieńskie. W zasadzie nigdzie to nie przeszkadza jej teraz, bo jakby szła do pracy to i tak pytają o panieńskie. Poza tym w dyplomie masz swoją fotkę więc na pewno nie będzie on podrobiony ;)
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Re: Kwestie związane z dokumentami...

Post autor: Hadassa »

Dokładnie, najlepiej się dowiedzieć u nich. Bo i tak np legitymacje dostaniecie później, więc może od razu by było lepiej na nazwisko męża... bo tak to musiała byś dwa razy płacić za nia,...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
ODPOWIEDZ