Kwasy AHA latem
Kwasy AHA latem
Czy mogę stosować latem kwasy AHA? W formie peelingu enzymatycznego? Oczywiście zakładając stosowanie filtrów przeciwsłonecznych ![]:-) ]:-)](./images/smilies/elvis.gif)
- Tamagotchi
- Miła Kobietka
Re: Kwasy AHA latem
Z tego co mi wiadomo, nie ma przeciwwskazań. Na wieczór można spokojnie stosować, byle w ciągu dnia nosić krem z wysokim filtrem 
-
orientalna_ola
- Miła Kobietka
Dokładnie, przeciwwskazań nie ma tylko trzeba stosować krem z filtrem (ale to jest zalecane tak czy siak), zależy oczywiście też jak Twoja skóra reaguje na kwasy, jeśli dobrze je toleruje to ze spokojem - tylko na wieczór i potem tylko odpowiendio nawilżyc 
Dzięki dziewczyny, rozwiałyście moje wątpliwości, trochę też poczytałam na blogach
w takim razie będę dziś zamawiać upatrzony peeling 
-
orientalna_ola
- Miła Kobietka
mhysa pisze:Dzięki dziewczyny, rozwiałyście moje wątpliwości, trochę też poczytałam na blogachw takim razie będę dziś zamawiać upatrzony peeling
A co sobie dokładnie upatrzyłaś?
Revolution Skincare 30% AHA + BHA. Rzucił mi się w oczy jak przeglądałam Notino, poczytałam trochę o nim i ma niemalże same pozytywne opinie, więc mnie to zainteresowałoorientalna_ola pisze:mhysa pisze:Dzięki dziewczyny, rozwiałyście moje wątpliwości, trochę też poczytałam na blogachw takim razie będę dziś zamawiać upatrzony peeling
-
wiesolek555
- Miła Kobietka
Żelazną zasadą jest aby po kwasach nie wystawiać buźki na słońce, gdyż mogą pojawić się przebarwienia. Może faktycznie dobry krem z filtrami może tutaj się sprawdzić ale ja bym uważała ze słoneczkiem.
- Tamagotchi
- Miła Kobietka
Oby spisał się jak najlepiej! <3mhysa pisze:Revolution Skincare 30% AHA + BHA. Rzucił mi się w oczy jak przeglądałam Notino, poczytałam trochę o nim i ma niemalże same pozytywne opinie, więc mnie to zainteresowałoorientalna_ola pisze:mhysa pisze:Dzięki dziewczyny, rozwiałyście moje wątpliwości, trochę też poczytałam na blogachw takim razie będę dziś zamawiać upatrzony peeling
ja użyłam raz latem, użyłam filtra a i tak pojawiły mi się przebrawienia. Teraz używam kwasów tylko jesienią i zimą