Kwasy AHA latem

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
mhysa
Miła Kobietka

Kwasy AHA latem

Post autor: mhysa »

Czy mogę stosować latem kwasy AHA? W formie peelingu enzymatycznego? Oczywiście zakładając stosowanie filtrów przeciwsłonecznych ]:-)
Awatar użytkownika
Tamagotchi
Miła Kobietka

Re: Kwasy AHA latem

Post autor: Tamagotchi »

Z tego co mi wiadomo, nie ma przeciwwskazań. Na wieczór można spokojnie stosować, byle w ciągu dnia nosić krem z wysokim filtrem :)
orientalna_ola
Miła Kobietka

Post autor: orientalna_ola »

Dokładnie, przeciwwskazań nie ma tylko trzeba stosować krem z filtrem (ale to jest zalecane tak czy siak), zależy oczywiście też jak Twoja skóra reaguje na kwasy, jeśli dobrze je toleruje to ze spokojem - tylko na wieczór i potem tylko odpowiendio nawilżyc :-)
mhysa
Miła Kobietka

Dzięki dziewczyny, rozwiałyście moje wątpliwości, trochę też poczytałam na blogach :D w takim razie będę dziś zamawiać upatrzony peeling :D
orientalna_ola
Miła Kobietka

Post autor: orientalna_ola »

mhysa pisze:Dzięki dziewczyny, rozwiałyście moje wątpliwości, trochę też poczytałam na blogach :D w takim razie będę dziś zamawiać upatrzony peeling :D

A co sobie dokładnie upatrzyłaś? ]:-)
mhysa
Miła Kobietka

orientalna_ola pisze:
mhysa pisze:Dzięki dziewczyny, rozwiałyście moje wątpliwości, trochę też poczytałam na blogach :D w takim razie będę dziś zamawiać upatrzony peeling :D

Revolution Skincare 30% AHA + BHA. Rzucił mi się w oczy jak przeglądałam Notino, poczytałam trochę o nim i ma niemalże same pozytywne opinie, więc mnie to zainteresowało :-)
wiesolek555
Miła Kobietka

Post autor: wiesolek555 »

Żelazną zasadą jest aby po kwasach nie wystawiać buźki na słońce, gdyż mogą pojawić się przebarwienia. Może faktycznie dobry krem z filtrami może tutaj się sprawdzić ale ja bym uważała ze słoneczkiem.
Awatar użytkownika
Tamagotchi
Miła Kobietka

Post autor: Tamagotchi »

mhysa pisze:
orientalna_ola pisze:

Revolution Skincare 30% AHA + BHA. Rzucił mi się w oczy jak przeglądałam Notino, poczytałam trochę o nim i ma niemalże same pozytywne opinie, więc mnie to zainteresowało :-)
Oby spisał się jak najlepiej! <3
Suzannee
Jestem tu nowa :)

Post autor: Suzannee »

ja użyłam raz latem, użyłam filtra a i tak pojawiły mi się przebrawienia. Teraz używam kwasów tylko jesienią i zimą
ODPOWIEDZ