Kubeczek menstruacyjny

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
Ulka20

Kubeczek menstruacyjny

Post autor: Ulka20 »

Witam! Mam pewien problem. Dotyczy on menstruacji. Mam okres co 26 dni, trwa on 5,6 dni. Pierwsze dni są bardzo obite, często będąc w domu borykam się z bólem i przemokniętą podpaską (szczególnie w nocy). Używam tamponów, podpasek dodatkowo, ale i tak boje się, że może to nie wystarczyć. I nie chodzi tutaj o problemy z obfitym okresem, bo u mnie w rodzinie nie tylko ja mam tak obfitą menstruację, tylko o odpowiednie zabezpieczenie. Natknęłam się dziś na artykuł odnośnie kubeczka menstruacyjnego. Czy są osoby na tym forum, które takie coś stosują? I co mogą powiedzieć na jego temat? Bo jestem gotowa zdecydować się na coś takiego, ale pozostaje również kwestia rozmiaru.
perelka780

Re: Kubeczek menstruacyjny

Post autor: perelka780 »

chyba nie z tej epoki jestem,bo nie slyszalam jeszcze o tym kubeczku. ale chetnie poczekam na odpowiedzi, bo ze mnie tez sie leje jak z zarznietej kaczki. brr. gdzie ty znalazlas informacje na temat tego kubeczka?
Awatar użytkownika
Tinuviel
Extra Kobietka

Post autor: Tinuviel »

Ja też nigdy nie słyszałam... Chętnie się dokształcę ;-)
"Chciałabym dojść w życiu do takiego punktu, żeby pomagać innym nie zdając sobie nawet z tego sprawy, a zwłaszcza nie myśląc, że to miły gest. To dopiero osiągnięcie. Czy to nie byłoby wspaniałe?"
dzo

Post autor: dzo »

ja słyszałam ale nie używałam

tu macie fajnie opisane wszystko :) http://kubeczek-menstruacyjny.pl/catego ... odpowiedzi
Awatar użytkownika
Tinuviel
Extra Kobietka

O matko :-D Ależ ja niedoinformowana :-D Ale ja bym się jednak nie zdecydowała na coś takiego... Przeczytałam, rozumiem o co chodzi, ale i tak bym się bała, że by przeciekało...

PS. Ten cały kubeczek wywołuje u mnie uśmiech na twarzy ;-)
"Chciałabym dojść w życiu do takiego punktu, żeby pomagać innym nie zdając sobie nawet z tego sprawy, a zwłaszcza nie myśląc, że to miły gest. To dopiero osiągnięcie. Czy to nie byłoby wspaniałe?"
Awatar użytkownika
witch
Fajna Kobietka

Post autor: witch »

:witch

Może to i fajne, ale ja wolę tampony z Biedrony :lol:
Czas tracony z rozkoszą nie jest czasem zmarnowanym.

Obrazek
mycha25
Gadatliwa Kobietka

Post autor: mycha25 »

witch pisze::witch

Może to i fajne, ale ja wolę tampony z Biedrony :lol:
Ja tak samo :D
http://karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie/klik. Wystarczy codziennie kliknąć by nakarmić psiaka.
dzo

Post autor: dzo »

ooo ja też te z Biedronki używam :lol: :lol:
taka-Ja
Miła Kobietka

Post autor: taka-Ja »

O kurcze, też o tym nie słyszałam :) Ale ja bym się jakoś nie zdecydowała na takie coś. Ja z kolei wolę moje podpaski z Lidla :D
myszencja

Post autor: myszencja »

A taki kubeczek też jest jednorazowy?
Awatar użytkownika
Tinuviel
Extra Kobietka

Nie, na stronie jest napisane, że jest wielokrotnego użytku. Myje się go i ponownie używa ;-)
myszencja

Post autor: myszencja »

aa, teraz dopiero zobaczyłam tego linka... to nawet ma rozmiary? Oo ja bym się bała, że będzie się ulewać przy wyjmowaniu ;)
Awatar użytkownika
Tinuviel
Extra Kobietka

Ja to bym się najbardziej bała, że dobrałam zły rozmiar, i tak, czy siak, będzie przeciekało :-P Poza tym pewnie trzeba by się na początku było nieźle nagimnastykować by coś takiego poprawnie włożyć...
ODPOWIEDZ