Kubeczek menstruacyjny
-
Ulka20
Kubeczek menstruacyjny
Witam! Mam pewien problem. Dotyczy on menstruacji. Mam okres co 26 dni, trwa on 5,6 dni. Pierwsze dni są bardzo obite, często będąc w domu borykam się z bólem i przemokniętą podpaską (szczególnie w nocy). Używam tamponów, podpasek dodatkowo, ale i tak boje się, że może to nie wystarczyć. I nie chodzi tutaj o problemy z obfitym okresem, bo u mnie w rodzinie nie tylko ja mam tak obfitą menstruację, tylko o odpowiednie zabezpieczenie. Natknęłam się dziś na artykuł odnośnie kubeczka menstruacyjnego. Czy są osoby na tym forum, które takie coś stosują? I co mogą powiedzieć na jego temat? Bo jestem gotowa zdecydować się na coś takiego, ale pozostaje również kwestia rozmiaru.
-
perelka780
Re: Kubeczek menstruacyjny
chyba nie z tej epoki jestem,bo nie slyszalam jeszcze o tym kubeczku. ale chetnie poczekam na odpowiedzi, bo ze mnie tez sie leje jak z zarznietej kaczki. brr. gdzie ty znalazlas informacje na temat tego kubeczka?
Ja też nigdy nie słyszałam... Chętnie się dokształcę 
"Chciałabym dojść w życiu do takiego punktu, żeby pomagać innym nie zdając sobie nawet z tego sprawy, a zwłaszcza nie myśląc, że to miły gest. To dopiero osiągnięcie. Czy to nie byłoby wspaniałe?"
-
dzo
ja słyszałam ale nie używałam
tu macie fajnie opisane wszystko
http://kubeczek-menstruacyjny.pl/catego ... odpowiedzi
tu macie fajnie opisane wszystko
O matko
Ależ ja niedoinformowana
Ale ja bym się jednak nie zdecydowała na coś takiego... Przeczytałam, rozumiem o co chodzi, ale i tak bym się bała, że by przeciekało...
PS. Ten cały kubeczek wywołuje u mnie uśmiech na twarzy
PS. Ten cały kubeczek wywołuje u mnie uśmiech na twarzy
"Chciałabym dojść w życiu do takiego punktu, żeby pomagać innym nie zdając sobie nawet z tego sprawy, a zwłaszcza nie myśląc, że to miły gest. To dopiero osiągnięcie. Czy to nie byłoby wspaniałe?"
Może to i fajne, ale ja wolę tampony z Biedrony
Czas tracony z rozkoszą nie jest czasem zmarnowanym.

Ja tak samowitch pisze:![]()
Może to i fajne, ale ja wolę tampony z Biedrony
http://karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie/klik. Wystarczy codziennie kliknąć by nakarmić psiaka.
O kurcze, też o tym nie słyszałam
Ale ja bym się jakoś nie zdecydowała na takie coś. Ja z kolei wolę moje podpaski z Lidla 
Nie, na stronie jest napisane, że jest wielokrotnego użytku. Myje się go i ponownie używa 
-
myszencja
aa, teraz dopiero zobaczyłam tego linka... to nawet ma rozmiary? Oo ja bym się bała, że będzie się ulewać przy wyjmowaniu 
Ja to bym się najbardziej bała, że dobrałam zły rozmiar, i tak, czy siak, będzie przeciekało
Poza tym pewnie trzeba by się na początku było nieźle nagimnastykować by coś takiego poprawnie włożyć...