Krótka suknia ślubna?

Jedyny dzień w życiu, tak ważny dla kobiet. Jak zorganizować wesele? Jaką suknię kupić? Ślub kościelny czy cywilny? Chcesz dowiedzieć się czegoś więcej, a może podzielić się swoimi doświadczeniami? Zapraszamy do pisania tutaj.
ODPOWIEDZ
OlaMola
Miła Kobietka

Krótka suknia ślubna?

Post autor: OlaMola »

Dziewczyny co myślicie o krótkiej (tzn do kolana albo za) sukni ślubnej w stylu pin up? Tiulowej z gorsetem
AnaStazJa

Re: Krótka suknia ślubna?

Post autor: AnaStazJa »

Co kto lubi ;) Jeśli Tobie się taka podoba to myślę, że jest ok. Ja osobiście wolę jednak długie suknie. :)
Awatar użytkownika
CynamonkaZrodzynkiem
Extra Kobietka

Post autor: CynamonkaZrodzynkiem »

Teraz moda jest różna i nie tylko chodzi o długość czy krój ale także o kolor i dodatki. Ja miałam długą suknie i gdybym teraz znowu miała wyjść za mąż to też wybrałabym długą.
Amantium irae amoris integratio.
brunecia
Extra Kobietka

Post autor: brunecia »

Jeśli Ci sie podoba to kto Ci zabroni? :)
Awatar użytkownika
Żela
Miła Kobietka

Post autor: Żela »

Dokładnie, wszystko zależy od gustu. Jednak ja osobiście jestem z tych co to marzą o "księżniczkowym" ślubie i w życiu nie chciałabym mieć krótkiej sukienki. Jednak widziałam kilka takich i nie mam nic przeciwko jeśli mają fajny fason i są odpowiednio dobrane ;)
KruczoCzarna
Miła Kobietka

Post autor: KruczoCzarna »

Ja bym wybrała długą, bo krótką mogę ząłożyć zawsze, a długa - tylko raz w życiu :) Ale jeśli ktoś nie widzi się w długiej i marzy o krótkiej, to przeciez jego wybór :)
tasiaka
Fajna Kobietka

Post autor: tasiaka »

Baaardzo mi się podobają :) Klimat lat 50. Maksymalny dziewczęcy fason. Jednak niestety nie wszystkim to pasuje...

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony pn wrz 30, 2013 1:57 pm przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Gabriell

Post autor: Gabriell »

Eeee tam.. Ja jestem tradycjonalistką i moim zdaniem taka suknia przed ołtarzem wyglądałaby co najmniej dziwnie :P
jagodowa
Jestem tu nowa :)

Post autor: jagodowa »

Właśnie mam ten sam problem, czy w kościele nie będzie to dziwnie wyglądać? Myślę sobie że czasami Młode mają długie suknie a dekolt prawie po pępek i nie krępują się tym więc dlaczego nie ubrać krótkiej sukienki. Ja chyba na taką się skuszę i już!
tasiaka
Fajna Kobietka

Post autor: tasiaka »

To wygląda dziwnie bo kobiety przyzwyczaiły nas poniekąd do tego że w tej sytuacji wybieramy suknie długie, bo teoretycznie gdzie mamy w nich chodzić? Nie jesteśmy gwiazdami, czerwone dywany i ścianki też nie dla nas więc pozostaje studniówka i właśnie ślub - może dlatego?
Ja osobiście w długich sukniach nie czuje się zbyt komfortowo, wolę krótkie maksymalnie do kolana. Czy wypada? Jeśli nie świecisz pośladkami i sutkami to myślę że jak najbardziej tak :) A co ludzie powiedzą? A co to kogo obchodzi?
Mała_Kaśka
Fajna Kobietka

Post autor: Mała_Kaśka »

A mi się marzy właśnie taka krótka suknia!! Bardzo fajne, oryginalne, inaczej i wygodniej mi się wydaje:D
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Post autor: Culagula »

Ostatnio koleżanka była na ślubie, gdzie panna młoda miała czerwoną suknię. I czerwony welon. I też pewnie większość pomyślała że suknia ślubna powinna być biała.
No, ja sama jak to usłyszałam to podeszłam do tego tak.... hmmm..... dziwnie...
Ale skoro panna młoda się w niej dobrze czuła to czemu nie?
Jak Ci się podobają krótkie to najpierw przymierz bo jak już gdzieś wcześniej pisałam, nie zawsze dobrze wyglądamy w czymś co nam się podoba bo na modelce leży idealnie a na nas już może gorzej.... Jak przymierzysz i stwierdzisz że TO JEST TO to bierz i nie patrz na to co ludzie powiedzą.
Moda ślubna jest już tak zróżnicowana że społeczeństwo musi się do tych zmian przyzwyczajać... Zobaczymy jaka będzie moda za 10, 20 lat...
A pamięta ktoś (chociażby ze zdjęć) wielkie bufiaste rękawy? Teraz pewnie żadna by takiej sukni nie ubrała a wtedy im większe tym lepsze :)
Apolinka222

Post autor: Apolinka222 »

Miałam krótką suknię ślubną. Uważam, że to był najlepszy wybór jaki mogłam zrobić. Jestem raczej niewysoka 164cm i drobna tzn prawie nie mam bioder ;-)
W długiej sukni wyglądałam strasznie, a krótka dodała mi kształtów, odsłoniła nogi i była taka dziewczęca. Naprawdę polecam! Wklejam link do modelu, który kupiłam:
Obrazek
Ostatnio zmieniony pt gru 13, 2013 9:24 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: [img]link[/img]
Zapraszam
na mój blog: http://komysze.blogspot.com/
bettti86
Extra Kobietka

Post autor: bettti86 »

Wszystko jest kwestia dobrego smaku, niedopuszczalne byłoby gdyby kobieta z nadwagą włożyła taka suknie.
iwus86

Post autor: iwus86 »

Jak tylko marzy Ci się krótka suknia to wskakuj w nią i niczym się nie przejmuj !
http://www.bati.szczecin.pl/
Awatar użytkownika
kusicielka
Extra Kobietka

Post autor: kusicielka »

Zgadzam się z iwus - ważne aby dobrać odpowiednia do sylwetki ;)
Basia1994

Post autor: Basia1994 »

Trzeba tez pamietać żeby nie była zbytnio wyzywająca, trzeba uszanować miejsce i powagę chwili.
Awatar użytkownika
BLONDIrELLA
Miła Kobietka

Post autor: BLONDIrELLA »

Uwazam ze dla młodej to tylko długa biała. Ewentualnie długa z odpinanym trenem żeby było wygodniej tańczyc i szalec na weselu.

Krótka to raczej pasowałaby dla Świadkowej.
Awatar użytkownika
Yola
Miła Kobietka

Post autor: Yola »

BLONDIrELLA - czasy się zmieniają, jak ktoś trzyma się klasyki, to pewnie, że długa biała, ale jak ktoś lubi odrobinę szaleństwa, ekstrawagncji - to krótka będzie dla takiej babki z charakterem idealna!
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Post autor: malinka 61 »

Ślub to jedyny szczególny dzień w życiu , każda kobieta chce wyglądać pięknie , dostojnie , więc uważam że tylko długa suknia to podkreśli , krótka sukienka tego cudownego dnia nam nie uwydatni :D
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
olala58

Post autor: olala58 »

zgadzam się! jestem tradycjonalistką i nie wyobrażam sobie siebie w dniu ślubu z nogami na wierzchu ;P
www.wstkt.pl
salamandrra

Post autor: salamandrra »

Mi się podobają długie sukienki, ale jak komuś odpowiada krótka to niech idzie do ślubu w krótkiej. To wszystko rzecz gustu :)
http://tajemniceimprez.pl/
Awatar użytkownika
jka007

Post autor: jka007 »

Krótkie to są sukienki, a nie suknie. Nie wiem skąd ta moda ostatnio na sukienki ślubne, ani to gustowne ani ładne. Ślub to poważna sprawa, nie impreza w akademiku, więc traktujmy to poważnie.
dorotyna

Post autor: dorotyna »

Zgadzam się z przedmówczynią - długa suknia jest o wiele bardziej elegancka, bardziej poważna, niż jakaś taka przed czy ledwo za kolano. Niby kwestia gustu, ale chyba warto uczynić zadość tradycji i postawić na długość:)
http://www.archiwizacjavhs.pl/
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Dobrze że wspominacie o tradycji ;) bo wg mnie jeżeli ktoś idzie tylko do cywilnego to czemu nie ;)
jeżeli np nie lubi siebie w długich sukniach, to czemu ma się przymuszać....
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
ODPOWIEDZ