Krótka suknia ślubna?
Krótka suknia ślubna?
Dziewczyny co myślicie o krótkiej (tzn do kolana albo za) sukni ślubnej w stylu pin up? Tiulowej z gorsetem
-
AnaStazJa
Re: Krótka suknia ślubna?
Co kto lubi
Jeśli Tobie się taka podoba to myślę, że jest ok. Ja osobiście wolę jednak długie suknie. 
- CynamonkaZrodzynkiem
- Extra Kobietka
Teraz moda jest różna i nie tylko chodzi o długość czy krój ale także o kolor i dodatki. Ja miałam długą suknie i gdybym teraz znowu miała wyjść za mąż to też wybrałabym długą.
Amantium irae amoris integratio.
Jeśli Ci sie podoba to kto Ci zabroni? 
Dokładnie, wszystko zależy od gustu. Jednak ja osobiście jestem z tych co to marzą o "księżniczkowym" ślubie i w życiu nie chciałabym mieć krótkiej sukienki. Jednak widziałam kilka takich i nie mam nic przeciwko jeśli mają fajny fason i są odpowiednio dobrane 
-
KruczoCzarna
- Miła Kobietka
Ja bym wybrała długą, bo krótką mogę ząłożyć zawsze, a długa - tylko raz w życiu
Ale jeśli ktoś nie widzi się w długiej i marzy o krótkiej, to przeciez jego wybór 
Baaardzo mi się podobają
Klimat lat 50. Maksymalny dziewczęcy fason. Jednak niestety nie wszystkim to pasuje...

Ostatnio zmieniony pn wrz 30, 2013 1:57 pm przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Powód: SPAM
-
Gabriell
Eeee tam.. Ja jestem tradycjonalistką i moim zdaniem taka suknia przed ołtarzem wyglądałaby co najmniej dziwnie 
Właśnie mam ten sam problem, czy w kościele nie będzie to dziwnie wyglądać? Myślę sobie że czasami Młode mają długie suknie a dekolt prawie po pępek i nie krępują się tym więc dlaczego nie ubrać krótkiej sukienki. Ja chyba na taką się skuszę i już!
To wygląda dziwnie bo kobiety przyzwyczaiły nas poniekąd do tego że w tej sytuacji wybieramy suknie długie, bo teoretycznie gdzie mamy w nich chodzić? Nie jesteśmy gwiazdami, czerwone dywany i ścianki też nie dla nas więc pozostaje studniówka i właśnie ślub - może dlatego?
Ja osobiście w długich sukniach nie czuje się zbyt komfortowo, wolę krótkie maksymalnie do kolana. Czy wypada? Jeśli nie świecisz pośladkami i sutkami to myślę że jak najbardziej tak
A co ludzie powiedzą? A co to kogo obchodzi?
Ja osobiście w długich sukniach nie czuje się zbyt komfortowo, wolę krótkie maksymalnie do kolana. Czy wypada? Jeśli nie świecisz pośladkami i sutkami to myślę że jak najbardziej tak
-
Mała_Kaśka
- Fajna Kobietka
A mi się marzy właśnie taka krótka suknia!! Bardzo fajne, oryginalne, inaczej i wygodniej mi się wydaje:D
Ostatnio koleżanka była na ślubie, gdzie panna młoda miała czerwoną suknię. I czerwony welon. I też pewnie większość pomyślała że suknia ślubna powinna być biała.
No, ja sama jak to usłyszałam to podeszłam do tego tak.... hmmm..... dziwnie...
Ale skoro panna młoda się w niej dobrze czuła to czemu nie?
Jak Ci się podobają krótkie to najpierw przymierz bo jak już gdzieś wcześniej pisałam, nie zawsze dobrze wyglądamy w czymś co nam się podoba bo na modelce leży idealnie a na nas już może gorzej.... Jak przymierzysz i stwierdzisz że TO JEST TO to bierz i nie patrz na to co ludzie powiedzą.
Moda ślubna jest już tak zróżnicowana że społeczeństwo musi się do tych zmian przyzwyczajać... Zobaczymy jaka będzie moda za 10, 20 lat...
A pamięta ktoś (chociażby ze zdjęć) wielkie bufiaste rękawy? Teraz pewnie żadna by takiej sukni nie ubrała a wtedy im większe tym lepsze
No, ja sama jak to usłyszałam to podeszłam do tego tak.... hmmm..... dziwnie...
Ale skoro panna młoda się w niej dobrze czuła to czemu nie?
Jak Ci się podobają krótkie to najpierw przymierz bo jak już gdzieś wcześniej pisałam, nie zawsze dobrze wyglądamy w czymś co nam się podoba bo na modelce leży idealnie a na nas już może gorzej.... Jak przymierzysz i stwierdzisz że TO JEST TO to bierz i nie patrz na to co ludzie powiedzą.
Moda ślubna jest już tak zróżnicowana że społeczeństwo musi się do tych zmian przyzwyczajać... Zobaczymy jaka będzie moda za 10, 20 lat...
A pamięta ktoś (chociażby ze zdjęć) wielkie bufiaste rękawy? Teraz pewnie żadna by takiej sukni nie ubrała a wtedy im większe tym lepsze
-
Apolinka222
- Jestem tu nowa :)
Miałam krótką suknię ślubną. Uważam, że to był najlepszy wybór jaki mogłam zrobić. Jestem raczej niewysoka 164cm i drobna tzn prawie nie mam bioder
W długiej sukni wyglądałam strasznie, a krótka dodała mi kształtów, odsłoniła nogi i była taka dziewczęca. Naprawdę polecam! Wklejam link do modelu, który kupiłam:

W długiej sukni wyglądałam strasznie, a krótka dodała mi kształtów, odsłoniła nogi i była taka dziewczęca. Naprawdę polecam! Wklejam link do modelu, który kupiłam:

Ostatnio zmieniony pt gru 13, 2013 9:24 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: [img]link[/img]
Powód: [img]link[/img]
Zapraszam
na mój blog: http://komysze.blogspot.com/
na mój blog: http://komysze.blogspot.com/
Wszystko jest kwestia dobrego smaku, niedopuszczalne byłoby gdyby kobieta z nadwagą włożyła taka suknie.
Jak tylko marzy Ci się krótka suknia to wskakuj w nią i niczym się nie przejmuj !
http://www.bati.szczecin.pl/
- kusicielka
- Extra Kobietka
Zgadzam się z iwus - ważne aby dobrać odpowiednia do sylwetki 
-
Basia1994
Trzeba tez pamietać żeby nie była zbytnio wyzywająca, trzeba uszanować miejsce i powagę chwili.
- BLONDIrELLA
- Miła Kobietka
Uwazam ze dla młodej to tylko długa biała. Ewentualnie długa z odpinanym trenem żeby było wygodniej tańczyc i szalec na weselu.
Krótka to raczej pasowałaby dla Świadkowej.
Krótka to raczej pasowałaby dla Świadkowej.
BLONDIrELLA - czasy się zmieniają, jak ktoś trzyma się klasyki, to pewnie, że długa biała, ale jak ktoś lubi odrobinę szaleństwa, ekstrawagncji - to krótka będzie dla takiej babki z charakterem idealna!
- malinka 61
- Kobietka Expert
Ślub to jedyny szczególny dzień w życiu , każda kobieta chce wyglądać pięknie , dostojnie , więc uważam że tylko długa suknia to podkreśli , krótka sukienka tego cudownego dnia nam nie uwydatni 
Przy podejmowaniu decyzji, nie zważaj na innych, kieruj się głosem serca i własnym instynktem...

zgadzam się! jestem tradycjonalistką i nie wyobrażam sobie siebie w dniu ślubu z nogami na wierzchu ;P
www.wstkt.pl
-
salamandrra
- Jestem tu nowa :)
Mi się podobają długie sukienki, ale jak komuś odpowiada krótka to niech idzie do ślubu w krótkiej. To wszystko rzecz gustu 
http://tajemniceimprez.pl/
Zgadzam się z przedmówczynią - długa suknia jest o wiele bardziej elegancka, bardziej poważna, niż jakaś taka przed czy ledwo za kolano. Niby kwestia gustu, ale chyba warto uczynić zadość tradycji i postawić na długość:)
http://www.archiwizacjavhs.pl/
Dobrze że wspominacie o tradycji
bo wg mnie jeżeli ktoś idzie tylko do cywilnego to czemu nie 
jeżeli np nie lubi siebie w długich sukniach, to czemu ma się przymuszać....
jeżeli np nie lubi siebie w długich sukniach, to czemu ma się przymuszać....
.. bo w oczach tkwi siła duszy...