Kredyt konsolidacyjny - gdzie?
-
a_gatka
Kredyt konsolidacyjny - gdzie?
Dziewczyny, gdzie najlepiej rozmawiać na temat kredytu konsolidacyjnego? Lepiej bank czy może jakiś doradca? Poradźcie proszę, bo nie znam się na tym.
Re: Kredyt konsolidacyjny - gdzie?
Wszystko zależy od sumy. Ale przede wszystkim, na początku dowiadywałabym się w jednostce macierzystej.
-
a_gatka
No właśnie jednostka macierzysta nie ma zbyt korzystnej oferty a słyszałam, że tacy doradcy mają zwykle oferty wielu banków i potrafią to jakoś rozsądnie dobrać.
a oni jakiejś prowizji sobie od tego nie biorą ??
jak masz czas to zawsze możesz sama pochodzići się popytać...
może na stronach mają jakieś informacje
jak masz czas to zawsze możesz sama pochodzići się popytać...
może na stronach mają jakieś informacje
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
-
a_gatka
Wiesz, tak na logikę to prowizję im powinien płacić bank a nie klient, nie? Tak mi się wydaje. Aż z ciekawości poszukam...
Na kredytach konsolidacyjnych zarabiają tylko banki. Tobie wydłużają okres spłaty, zmniejszając raty i jednocześnie będziesz musiała spłacic więcej.
Ale kwoty i jakie raty będą za to, można sprawdzić na stronie, na której można porównać różne oferty: SPAM
a o szczegóły można dopytać w konkretnym banku, bo takie raty mogą być uzasadnione np dla konkretnej grupy zawodowej.
Ostatnio zmieniony wt lut 18, 2014 7:06 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
-
milano77
Hejka:):). Polecam wszystkim szybkie pożyczki pozabankowe
SPAM
SPAM
Ostatnio zmieniony pt lut 21, 2014 9:55 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja miałam na swoim koncie kilka kredytów z którymi w pewnym momencie przestałam sobie radzić, ponieważ comiesięczne zobowiązania zaczęły przewyższać moje comiesięczne dochody, dlatego zaczęłam myśleć o kredycie konsolidacyjnym. Zdecydowałam się na Sygma Bank. Kredyt u nich można uzyskać dość szybko, mają uproszczone precedury przyznawania kredytu i można ubiegać się o wysokie kwoty, maksymalnie chyba do 100 tys. zł z tego co pamiętam, dlatego uzyskaną gotówkę można przeznaczyć na konsolidację innych kredytów gotówkowych. Dodatkwowo Sygma Bank ma fajne rozwiązanie bo dają kartę kredytową, do której bank udostępnia limit o określonej wielkości, kwota naszych pożyczek może zostać przelana na inne konta bankowe, w innych bankach.
sheeps pisze:Na kredytach konsolidacyjnych zarabiają tylko banki. Tobie wydłużają okres spłaty, zmniejszając raty i jednocześnie będziesz musiała spłacic więcej.
nie do końca się z Tobą zgodzę. bo co, lepiej żeby nie spłaciła kredytów i narastały jej horrendalne odsetki? no chyba to nie jest dobre rozwiązanie... potem ludzie spłacają przez pół życia takie kwoty. ile to się w tv u jaworowicz słyszy o takich sprawach
osobiście uważam, ze lepiej spłacać jeden kredyt niż kilka, na które nie ma sie pieniędzy. Kredyt konsolidacyjny może Nas wyciągnąć z problemów finansowych o ile weźmieny go z głową.
Jasne że z głową
Ale to wszędzie zdrowy rozsądek jest mile widziany 
zdrowy rozsądek przede wszystkim, moja ciocia miała problemy finansowe i mogła poradzić sobie z co miesięcznymi spłatami, aż w końcu postanowiła wziąć kredyt konsolidacyjny, dość szybko uzyskała do w sygma banku, teraz zamiast kilku rat ma jedną, wydaje mi się, że teraz jest jej dużo łatwiej spłacać swoje zobowiązania.
-
karina12321
- Jestem tu nowa :)
Najlepszy kredyt kondolidacyjny zapewni Ci Justyna DZiedzic, dzięki której skończyły sie moje problemy finansowe. 
Ostatnio zmieniony pt lis 14, 2014 3:31 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Najlepiej skontaktować się z doradcą, on CI wszystko pomoże załatwić. A poza tym sama zadecydujesz jaki bank wybierzesz. Mi w takich sprawach pomagała pani Małgorzata. SPAM
Ostatnio zmieniony wt gru 09, 2014 12:16 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
dodam jeszcze, że do kredytu sygma banku moja ciocia wykupiła ubezpieczenie spłaty kredytu, na wypadek gdyby miała problem ze spłatą, bardzo fajne rozwiązanie, bo moim zdaniem warto zabezpieczać takie rzeczy, w życiu nigdy nie wiadomo jak się nam ułoży.
mama kiedyś nabrała trochę kredytów ale wzięla jedną dużą na SPAM i jakoś wyszła z długów 
Ostatnio zmieniony ndz sty 11, 2015 7:35 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Kilka lat temu skonsolidowałam wszystkie swoje kredyty, kredyt spłaciłam. Od tej pory przez złożeniem wniosku upewniam się, że stać mnie na jego spłatę.
http://www.kalkulator.pl/kalkulator-kredytowy
tak często ludzie biorą kredyt za kredytem, a potem nie są w stanie go spłacić, no i efekt jest taki, że obwinia się bank za wszystko, zamiast znaleźć winę w sobie.
Na stronie SPAM są kalkulatory kredytowe i oferty chyba wszystkich instytucji finansowych w Polsce, można szybko porównać, a wniosek składa się w 5 min przez neta.
Ostatnio zmieniony wt maja 05, 2015 8:57 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Wiesz co to medycyna naturalna i ziołolecznictwo ?
kredyt przez internet, osobiście poważnei zastanawiałbym się nad tym aby w ten sposób wziąć kredyt, zawsze to większe ryzyko, że będziemy spłacać horendalne odsetki, lepiej wziąć w sprawdzonym banku kredyt, gdzie dostaniemy umowę w której wszystko będzie jasno napisane.
Przez internet też można wziąć kredyt w sprawdzonym banku. A z drugiej strony równie dobrze biorąc kredyt w placówce i nie czytając/nie rozumiejąc dokładnie umowy też można wpakować się w odsetki znacznie większe niż widniejące na prospekcie reklamowym.
I see a red door and I want it painted black
No colours anymore, I want them to turn black
No colours anymore, I want them to turn black
Trzeba porównać różne oferty, bo banki je bardzo różnicują ze względu na różne czynniki. No i oczywiście bardzo, bardzo dokładnie czytamy umowy, żeby się nie naciąć.
Pracownia - wirtualne biuro kraków
umowa to podstawa, bo w niej tak naprawdę mamy zapisane zarówno obowiązki banku wobec Nas, jaki nasze wobec banku. Ludzie często obwiniają bank o to, że coś poszło nie tak, a przecież często sami nie potrafimy wywiązać się ze swoich zobowiązań wobec banku.
To prawda. Warto czytać, ze zrozumieniem, każdą umowę i pytać, jeśli są wątpliwości. Sporo cennych poradników na te tematy znalazłam na SPAM i teraz wiem, co robiłam nie tak. Dodatkowo na tej stronie znalazłam ciekawe zestawienia najbardziej aktualnych ofert kredytowych, najlepszych banków w kraju. Dzieki temu, można zaoszczędzić czas. W jednym miejscu można znaleźć to, czego szukamy i ograniczyć wizyty w banku do minimum.
Ostatnio zmieniony ndz maja 31, 2015 5:49 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.