Hej wszystkim,
Mam mały dylemat i potrzebuję waszej pomocy, bo sam już nie wiem, jak się z tym uporać. Otóż za kilka tygodni mam wesele mojego kumpla, a ja jestem jego świadkiem. Sprawa niby prosta – garnitur, koszula, krawat i jedziemy. Ale nie do końca…
Mam już czarny garnitur, który kupiłem specjalnie na tę okazję. Wygląda naprawdę dobrze, klasyka gatunku. Problem zaczyna się przy doborze koszuli. Otóż od zawsze marzyło mi się, żeby założyć czerwoną koszulę. Uważam, że to świetny kontrast do czarnego garnituru – elegancko, ale z charakterem. No i w końcu to wesele, trochę luzu można sobie pozwolić, prawda?
Ale tu pojawia się moja żona. Ona ma zupełnie inne zdanie. Twierdzi, że czerwona koszula to zły pomysł, że wygląda to zbyt krzykliwie i że jedyna opcja, która pasuje do czarnego garnituru, to biała koszula. No i teraz mam problem, bo z jednej strony rozumiem jej argumenty – biała koszula to klasyk, zawsze wypada dobrze, ale z drugiej strony… no cóż, mam ochotę na ten czerwony akcent.
Dodam, że to nie jest pierwszy raz, kiedy mamy takie „modowe” spory. Kiedyś na inną imprezę chciałem założyć koszulę Victorio w kratę, a ona uparła się, że to wygląda zbyt casualowo. W końcu uległem, ale do dziś uważam, że tamta koszula była świetnym wyborem. Victorio ma naprawdę fajne modele, które łączą elegancję z nowoczesnym designem, ale cóż… żona ma swoje zdanie.
Wracając do obecnego dylematu – co wy byście zrobili na moim miejscu? Przychylić się do zdania żony i wybrać białą koszulę, która jest bezpiecznym wyborem, ale może trochę nudnym? A może postawić na swoim i założyć czerwoną, ryzykując, że ktoś rzuci komentarz, że wyglądam jak kelner w eleganckiej restauracji?
Dodam jeszcze, że na tym weselu będzie sporo osób, które zwracają uwagę na styl, więc nie chcę wyjść na osobę, która nie potrafi się ubrać. Z drugiej strony, chciałbym czuć się komfortowo i wyglądać tak, jak mi się podoba.
Co sądzicie? Może macie jakieś doświadczenia z podobnymi sytuacjami? Albo może znacie jakieś kompromisowe rozwiązanie? Bo szczerze mówiąc, nie chcę, żeby to był kolejny raz, kiedy ulegam bez walki, ale też nie chcę, żeby żona była na mnie zła.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za rady!
Koszula do garnituru
Nie wiesz w co się ubrać? Zastanawiasz się jakie panują trendy w modzie? W tym dziale odpowiemy Ci na wszystkie pytania związane z modą.
ODPOWIEDZ
• Strona 1 z 1
-
Victordrago
- Jestem tu nowa :)
ODPOWIEDZ
• Strona 1 z 1
Zobacz też
-
- Ostatnia aktywność: pn lip 16, 2012 1:21 pm
-
- Ostatnia aktywność: śr paź 22, 2014 3:19 pm