Korzystacie ze zmywarek?
Korzystacie ze zmywarek?
Chciałabym wiedzieć, na ile jest to powszechne? Ja dotąd nie używałam, ale zastanawiamy się, czy nie byłaby pomocna. Czy trzeba liczyć się z dużym wydatkiem czy nie jest to konieczne?
To kobieta wybiera mężczyznę, który ją wybierze.
Re: Korzystacie ze zmywarek?
Zmywarka jest naprawde bardzo duzym udogodnieniem, ale przy zakupie nie jest najtanszym sprzetem, bo ok.1500 zl trzeba wydac.
Oczywiscie cena zalezy od marki i wielkosci zmywarki.
Na rynku bez problemow mozna wybrac naprawde taki model jaki sie chce.
Korzystam ze zmywarki , ale nie codziennie.
Mala ilosc naczyn zmywam w dalszym ciagu na biezaco recznie.
Oczywiscie cena zalezy od marki i wielkosci zmywarki.
Na rynku bez problemow mozna wybrac naprawde taki model jaki sie chce.
Korzystam ze zmywarki , ale nie codziennie.
Mala ilosc naczyn zmywam w dalszym ciagu na biezaco recznie.
Korzystam i jestem mega zadowolona..
Przez jakiś czas byłam bez... i nie mam zamiaru wracać do takiego stanu.
Jest to duże udogodnienie i oszczęsność jak dla mnie przede wszystkim czasu...
Mamy zmywarkę wbudowana w meble kuchenne, nie pamiętam ile kosztowała..
Ale jak się rozglądasz, to warto popatrzeć czy większa czy mniejsza.
Mamy mniejszą i na dwie osoby sie ją puszcza, raz, dwa razy na tydzień...
Co do samego mycia, i tak są rzeczy które trzeba ręcznie myć
Przez jakiś czas byłam bez... i nie mam zamiaru wracać do takiego stanu.
Jest to duże udogodnienie i oszczęsność jak dla mnie przede wszystkim czasu...
Mamy zmywarkę wbudowana w meble kuchenne, nie pamiętam ile kosztowała..
Ale jak się rozglądasz, to warto popatrzeć czy większa czy mniejsza.
Mamy mniejszą i na dwie osoby sie ją puszcza, raz, dwa razy na tydzień...
Co do samego mycia, i tak są rzeczy które trzeba ręcznie myć
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
- malinka 61
- Kobietka Expert
Ja zmywarkę posiadam od bardzo dawna , jestem mega zadowolona , kiedyś włączałam ją dwa razy dziennie bo i rodzina była duża a teraz kiedy jestem tylko z mężem to raz dziennie obowiązkowo , jest to oszczędność wody , czasu , rąk , ścierek
myję wszystko włącznie z garnkami , wspaniale myją się nawet kratki od kuchenko gazowej , różne inne drobiazgi , jest to wielka wygoda i nie wyobrażam sobie kuchni bez tego sprzętu .
Przy zakupie trzeba zwracać uwagę na ilość pobranej wody , prądu, najlepsze są klasy A A A + 
Przy podejmowaniu decyzji, nie zważaj na innych, kieruj się głosem serca i własnym instynktem...

Ja nie korzystam... Choć bardzo bym chciała, bo szczerze nienawidzę zmywać naczyń.
Tylko u mnie nie ma miejsca na zmywarkę :-/ Zazdroszczę Wam!
Jeśli często robisz imprezy u ssiebie w domu to wtedy tak, zmywarka jest darem z niebios
Ale jesli raptem wieksza ilość talerzy i szklanek zuzywasz od swieta to według mnie nie potrzebny wydatek... Do tego trzeba miec na prawde sporo talerzy itd żeby uzbierac i zapełnic zmywarke a do tego jednoczesnie miec czyste do aktualnego użycia. chyba że ktos na prawde nie znosi zmywania to wtedy tak, ale mi nie przeszkadza poswięcić 5minut przy zlewie 
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Jak najbardziej, nie wyobrażam sobie życia bez zmywarki. Mam dużą Bosch, stoi u mnie około 6 lat. Bez żadnej awarii, włączana średnio raz na tydzień, w święta codziennie. Myję w niej wszystko, garnki, patelnie... jeszcze nic się nie zniszczyło od mycia w zmywarce. A nie, drewnianych elementów nie myję jak np deski do krojenia bo pękają.
Tylko prawda jest ciekawa.
malinka 61 pisze:Ja zmywarkę posiadam od bardzo dawna , jestem mega zadowolona , kiedyś włączałam ją dwa razy dziennie bo i rodzina była duża a teraz kiedy jestem tylko z mężem to raz dziennie obowiązkowo , jest to oszczędność wody , czasu , rąk , ścierekmyję wszystko włącznie z garnkami , wspaniale myją się nawet kratki od kuchenko gazowej , różne inne drobiazgi , jest to wielka wygoda i nie wyobrażam sobie kuchni bez tego sprzętu .
Przy zakupie trzeba zwracać uwagę na ilość pobranej wody , prądu, najlepsze są klasy A A A +
Masz rację, zmywarka powinna być jak najbardziej energooszczędna. Taką z klasą AAA+ można już kupić za 1499 zł np zmywarkę wolnostojącą Beko DSFS 6835 X
-
WszystkozAmeryki_com
- Extra Kobietka
Szczerze mówiąc to nie wyobrażam sobie życia bez zmywarki,to bardzo ułatwia pracę i sprzątanie w kuchni,nie trzeba notorycznie stać i zmywać.
www.WszystkozAmeryki.com
Ja mało korzystam ze zmywarki bo ciężko mi jest ja zapełnić:) wole myć na bieżąco niż aby się kumulowało.
- Kornelka00
- Fajna Kobietka
ja korzystam, mam małą i dość łatwo mi ją zapełnić.
jakich tabletek używacie?
jakich tabletek używacie?

-
a_gatka
Szczerze mówiąc zmywarki nie mam, ale moja siostra sobie właśnie zainstalowała electroluxa i bardzo sobie chwali. Może kiedyś i ja o tym pomyślę, ale na ten moment bardziej mi spędza sen z powiek nowy odkurzacz, bo właśnie padł.
-
marianna k.
- Miła Kobietka
ja mam taką: SPAM - jestem zadowolona, choć sama bym jej raczej nie kupiła - ot, taki prezent od rodziny
Ostatnio zmieniony pn cze 30, 2014 7:21 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: wklejamy zdjęcia, nie linki
Powód: wklejamy zdjęcia, nie linki
nie umiałabym zyj juz bez zmywarki wygoda oj wygoda
- Atlantic Polska
- Miła Kobietka
Odkąd wprowadziłem się do nowego mieszkania (4 lata temu), korzystam ze zmywarki non-stop i już nie wyobrażam sobie bez niej życia
. Najważniejsza zasada to, żeby nie włączać jej, jeśli nie jest zapełniona w całości. Jeśli będziemy prać naczynia tylko przy zapełnionej zmywarce będzie to ekologiczne. Nie rozumiem osób, które włączają, gdy jest zapełniona w połowie, przecież to marnotrawienie wody, nic więcej !
Ja nie mam, ale pragnę.
Zmywarka to moja wielka miłość, bez niej umieram... 
Ja nie korzystam i nie jest mi z tego powodu smutno, wydaje mi się, ze jest to sprzęt zbędny
notatniki
- Fas_Olka24
- Fajna Kobietka
Ja też nie mam i raczej nie kupie. Zbędny wydatek
Olcia, oj nie jest to zbędny wydatek 
jak byś miała to byś wiedziała o co chodzi
jak byś miała to byś wiedziała o co chodzi
- Fas_Olka24
- Fajna Kobietka
Ale nie potrzebuje
mieszkam tylko z moim mężczyzną i w sumie niewiele mamy zmywania 
ja też teraz tylko z mężem, ale... tu szklanka, tu talerze.. do zmywarki i z głowy...
- Fas_Olka24
- Fajna Kobietka
hmmm moze kiedyś sobie kupie 
Ja nie wyobrażam sobie życia bez zmywarki i muszę przyznać, że załączam ją każdy dzień. Co prawda jest wolnostojąca, ale jak będę zamawiać sobie nową kuchnię to dam nową- pod zabudowę.
W sumie to szukam inspiracji na nową kuchnie i jeśli znacie jakieś ciekawe stronki to chętnie zobaczę. Interesowało by mnie coś takiego jak w tym artykule SPAM
W sumie to szukam inspiracji na nową kuchnie i jeśli znacie jakieś ciekawe stronki to chętnie zobaczę. Interesowało by mnie coś takiego jak w tym artykule SPAM
Ostatnio zmieniony wt wrz 23, 2014 3:57 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Powód: SPAM