korekta wzroku
-
Adell
korekta wzroku
Witam,
jestem bardzo ciekawa co myślicie o korekcie wzroku (laserem czy innymi metodami jakie znacie). Coraz częściej o tym myślę, mam wadę +3 i 3,5.
jestem bardzo ciekawa co myślicie o korekcie wzroku (laserem czy innymi metodami jakie znacie). Coraz częściej o tym myślę, mam wadę +3 i 3,5.
-
ninus
Re: korekta wzroku
Moja siostra miała korektę laserową i jest bardzo zadowolona, nie musi nosić okularów i czuje się świetnie. Miała wadę -5, teraz ma 0. Sądzę, że warto...
-
Adell
Aż tak? ja myślałam, że to schodzi do jakiegoś minimum ale coś tam z wady zostanie. To bardzo się cieszę
Na razie nie znalazłam jakiś złych opinii o tych zabiegach, jedyne co to każdy się boi o zdrowie ale żeby były jakieś faktyczne powikłania to nie. Chyba, że słabo szukam;)
-
OnaUK87
Sama nad tym myślałam ale ostatnio był artykuł na wp.pl jeśli dobrze pamiętam że te laserowe korekty wzroku to mogą nawet do ślepoty doprowadzić;/ i że u większości osób poddających się tym zabiegom z biegiem czasu wada wraca więc zrezygnowałam i zdecydowałam się na soczewki które ułatwiły mi życie:) Zresztą chyba bym się bała bo wiadomo to jest jakaś tam ingerencja w oko i strach że faktycznie może być gorzej.
sama się nad tym zastanawiam... w tym tygodniu ide do lekarza sie skonsultowac. Jest akurat super akcja w Poznaniu i okolicach mozna przebadac wzrok za darmo. wam tez polecam. informacje znalazlam na stronie czasnawzrok.pl
pozdrawiam
pozdrawiam
operacja laserowa oczu to bardzo dobre rozwiązanie dla tych którzy nie mogą nosić soczewek kontaktowych, lub nie chcą nosić okularów, jest to zabieg właściwie bezbolesny i nie wymaga szczególnej rekonwalescencji, warto poszukać dobrej kliniki, w której przeprowadzony mógłby być taki zabieg, ja polecam Centrum Mikrochirurgii Oka w Katowicach
Obecnie, to już chyba w każdym większym mieście znajdziemy gabinet, gdzie wykonują takie laserowe zabiegi i nie trzeba jeździć na drugi koniec PL. 
no jest sporo klinik do których nie trzeba jeździć na drugi koniec PL. Optegra ma sporo miejscówek...a ja robiłam w Szczecinie i prowadziła mnie Pani Estera Igras. mega kompetentna, spokojna i dobrze tłumacząca kobieta. Bardzo jestem zadowolona z Optegry
-
CherylCole
- Miła Kobietka
To Ty widzę Szczecin. Ja miałam zabieg laserowej korekcji wzroku w Poznaniu i miałam zabieg Lentivu. A Ty jaki miałas tutaj zabieg ? Trafiłam na bardzo fajnego lekarza, dzięki któremu nie czułam się taka zestresowanaRittix pisze:no jest sporo klinik do których nie trzeba jeździć na drugi koniec PL. Optegra ma sporo miejscówek...a ja robiłam w Szczecinie i prowadziła mnie Pani Estera Igras. mega kompetentna, spokojna i dobrze tłumacząca kobieta. Bardzo jestem zadowolona z Optegry