kompleksy, niska samoocena
-
Luśka
kompleksy, niska samoocena
zapewne każda z was ma jakieś kompleksy...jak sobie z nimi radzicie? ja mam kompleks związany z moją figurą...nie jestem gruba ale do szczupłych też nie należę...no i masz babo placek..nieraz to aż płakać mi się chcę...mimo ciągłych diet...ćwiczeń też nie będę miała wymarzonej figury bo mam szerokie biodra..no ale już znalazłam na to sposób..codziennie rano staję przed lustrem i mówię sobie..ooo..dziś schudłam i ładnie wyglądam
hihi
-
jagoda
Re: kompleksy, niska samoocena
ostatnio bardzo przytyłam i czuję się gruba z reguły nie było aż tak źle... mam cerę z trądzikiem to od zawsze był mój największy problem leczę się już kilkanaście lat i nadal jest... to byłoby na tyle ...
-
hanka32
Chyba każda kobieta ma jakieś kompleksy.Ja to mam powód do zmartwienia bo naprawdę mam dużo za dużo no ale nie do przesady.Najwięcej do zrzucenia mam w tali (brzuch) i choć ćwiczę ograniczam do minimum słodycze kolacji zazwyczaj nie jem a jak już to coś lekko strawnego słodkich napojów gazowanych też nie piję to rezultaty są mało widoczne.Ale taka jestem od dziecka.Ale oprócz tego mam więcej zalet niż tą jedną wadę

-
elzbieta45
- Kobietka Expert
Głowa do góry samopoczucie zależy od nas samych a w padanie w kompleksy nie sprzyja samopoczuciu . Ja tez mam kilka kilo za dużo a sie tym nie przejmuje . Bo nie mogo byc wszyscy jednakowi bo świat byłby nudny . A w człowieku nie powinien sie liczyć wyglad zewnetrzny ale to co jest w środku człowieka bo tam są wartości
nie wolno myśleć o kompleksach trzeba myśleć że jest się piękną
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
cieszcie sie radoscia dnia codziennego
grunt to umieć siebie zaakceptować, waga nie jest czymś strasznym, ja staram się być wesoła, czasami tylko bywa, że mam doła przez godzinę ale potem już mi humor wraca
maestro pędzle
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
tak wazna jest akceptacja samego siebie . a doła kazdy ma bo to bywa z dni ze nieraz mamy tez humory
Polecam książkę "Pokochaj siebie" Wayne W. Dyera http://atik.pl/pokochaj_siebie__pocket,32,45221.html ta książka odmieniła moje życie, uczy jak uwierzyć w siebie i zmienić swoje życie na lepsze. Starsze wydanie jest w takiej żółtej okładce. Pozdrawiam
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
wazne jest aby samemu sie zaakceptowac ze swoimi wadami ale tez i zaletami .
Jak byłam młodsza przejmowałam się głupotami... teraz jest inaczej, jestem świadoma swoich zalet i wad... nikt nie jest idealny, a najważniejsze to czuć się dobrze ze sobą samym
jak komuś się nie podobam to jego problem, ja tam siebie lubię i nie mam wielu powodów do narzekań
wiadomo że są dni że czuję się nieatrakcyjna itd ale mam większe problemy niż zamartwianie się np zmarszczkami 
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
Masz racje Masaja tak trzymac
Nikt nie jest doskonały.Akceptacja swoich wad zawsze pomaga. Trzeba zawsze dostrzegać w sobie same pozytywy a nie negatywy
rowery miejskie
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
trzeba sie samemu cenic takim jakim sie jest
- Klaudyna90
- Jestem tu nowa :)
Dokładnie, jak sie sami niedocenimy to bedzie nam ciezko, ale czasami ciezko w sibie uwierzyc i tutaj jest wazna pomoc bliskich czy nawet specjalisty, niska samoocena nigdy nie prowadzi do niczego dobrego!!!Takze ceńmy sie kobitki, bo kazda z nas jest wyjatkowa i na to zasługuje;)
rekuperatory
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
Kazda jest wyjatkowa ale tez i wartosciowa . Cenmy sami swoje wartosci a wtedy beda cenic nas inni
ja mam kompleks figury i wagi.do tego zęby i piersi. I mimo ze małż twierdzi ze kocha mnie bezwarunkowo. Ale wiadomo ze jak sie odstrzele w szpile,makijaz i fryzure to czujesz sie jak bogini to czasem jest "dzien paszteta".
Mi pomaga mój facet
On zawsze mówi takie komplementy, że zaraz przywracają mnie do pionu i patrzę na siebie zupełnie inaczej.. Zapewne tajemnica tkwi w tym, że komplementy z jego ust słyszę rzadko, a jak już się pojawią to niczego więcej do szczęścia mi nie trzeba.. Wiem, że nie jest wylewny w opowiadaniu swoich uczuć, więc może dlatego to tak na mnie działa... Wiem też, że mówi szczerze
Najbardziej podbudowujący komplement to taki "Nie wystarczy Ci, że dla mnie jesteś najpiękniejsza? I tak jak idziemy razem to każdy facet pożera Cie wzrokiem. Dla mnie jesteś najcudowniejsza na świecie." Wtedy nie martwi mnie nic... Nawet to, że przytyłam te 5 kg, choć nikt tego nie widzi, to ja jednak zauważam, ale nie przeszkadza mi to...
Prawdziwa Miłość dodaje skrzydeł i kompleksów brak

.:W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca:.
-
paula93
Mam tak samo ! Mój chłopak podnosi mnie na duchu takimi komplementamiButerfly pisze:Mi pomaga mój facetOn zawsze mówi takie komplementy, że zaraz przywracają mnie do pionu i patrzę na siebie zupełnie inaczej.. Zapewne tajemnica tkwi w tym, że komplementy z jego ust słyszę rzadko, a jak już się pojawią to niczego więcej do szczęścia mi nie trzeba.. Wiem, że nie jest wylewny w opowiadaniu swoich uczuć, więc może dlatego to tak na mnie działa... Wiem też, że mówi szczerze
Najbardziej podbudowujący komplement to taki "Nie wystarczy Ci, że dla mnie jesteś najpiękniejsza? I tak jak idziemy razem to każdy facet pożera Cie wzrokiem. Dla mnie jesteś najcudowniejsza na świecie." Wtedy nie martwi mnie nic... Nawet to, że przytyłam te 5 kg, choć nikt tego nie widzi, to ja jednak zauważam, ale nie przeszkadza mi to...
Prawdziwa Miłość dodaje skrzydeł i kompleksów brak
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Każda z nas ma komleksy, przecież nikt nie jest idealny. Musimy nauczyc się tuszowac nasze niedoskonałości i eksponowac to co jest w nas najpiękniejsze.