Kinkiety przed dom

Nie wiesz jak urządzić mieszkanie? Jak uporać się z remontem? Jakie kwiaty kupić do ogrodu? Czyli tematy związane z naszym domowym zaciszem.
ODPOWIEDZ
Buźka 369

Kinkiety przed dom

Post autor: Buźka 369 »

zastanawiam się nad zakupem kinkietów przed dom, jest dużo propozycji ale zbytnio nie mam pojęcia czym się kierować nawet znalazłam fajny w kolorze miedzi ale nie wiem czy bardziej wybrać nowoczesny czy lepiej coś w starym stylu przypominający latarenkę?

Obrazek

Obrazek

treść zmieniona przez moderatora

proszę nie spamować
bettti86
Extra Kobietka

Re: Kinkiety przed dom

Post autor: bettti86 »

ten drugi mi się bardziej podoba, z resztą taki czarny kolor powinien wszędzie pasować i wzór jest taki bardzo bajkowy ;)
Kejti
Miła Kobietka

Post autor: Kejti »

Wszystko zależy od tego, w jakim stylu masz dom. Nowoczesny kinkiet nie będzie pasował do starego domu i odwrotnie. Mi się podobają kinkiety, które dają takie "słupkowe" światło...
Ostatnio zmieniony śr cze 12, 2013 5:21 pm przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Buźka 369

Post autor: Buźka 369 »

no niby ten drugi jest ładny, ale boje się że z takim kinkietem mój dom będzie bardziej przypomniał chatkę ;P
berserker
Jestem tu nowa :)

Post autor: berserker »

Z tych dwóch podanych nie wziął bym nic.. dlaczego? bo niema podanej klasy szczelności (IP) Jak chce się lampę poza dom, to trzeba o tym pamiętać... Może być to lampa o klasie IP22 i tyle, nie wytrzyma za długo... Jak już się chce coś brać na zewnątrz to od klasy szczelności IPx4 bym polecał... np taka ma klasę IP44 co zapewni ochronę przed deszczem.
Ostatnio zmieniony pn maja 06, 2013 12:18 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
ODPOWIEDZ