Kiedy wykonać test ciążowy?

Rozmowy o seksie i seksualności,o naszych pragnieniach, fantazjach erotycznych. Jak zabezpieczyć się przed niechcianą ciążą? Te i inne tematy związane z seksem i antykoncepcją poruszamy tutaj.
ODPOWIEDZ
123456789.pl
Jestem tu nowa :)

Kiedy wykonać test ciążowy?

Post autor: 123456789.pl »

Witam,wczoraj zaczęło mi się plamienie,dzisiaj polecialo mi zaledwie odrobine krwi,a tak dalej nic,zakładając,że mogę tak mieć 5-7 dni (liczę jakby to był taki pełny,normalny okres,plamienie wystapiło w sumie też w terminie spodziewanego okresu,bo zawsze doliczam tak 2,3 dni +/-,a np ostatnie dwa okresy miałam w 3 dzien miesiaca) to czy mogę wykonać test w sobotę rano,nawet jesli plamiłabym jeszcze trochę? Albo jeśli niespodziewanie by się rozkręcił okres? Ma to wpływ? Wspomnę,że sytuacja podczas,której mogłabym moze zajść w ciąże była we wtorek (31.05) czy ta sobota (11.06) nie bedzie to za wczesnie na test? Plus tak jak mówiłam jak to z tym 'okresem' czy można tak wykonać?
Bibia
Fajna Kobietka

Re: Kiedy wykonać test ciążowy?

Post autor: Bibia »

Jeżeli do zapłodnienia mogło dojść 31 maja, a okres zaczął Ci się 5 czerwca, to raczej nie ma opcji, żebyś była w ciąży (od jajeczkowania do miesiączki potrzeba ok 14 dni, a u Ciebie było 5). Testu bym nie robiła, bo to bez sensu. jeśli jednak się upierasz, to 11 to i tak za wcześnie. Jeśli masz wątpliwości idź do lekarza, albo zrób badania na beta HCG i wtedy wszystko będzie jasne Na przyszłość proponuję się zabezpieczać :)
123456789.pl

Bibia pisze:Jeżeli do zapłodnienia mogło dojść 31 maja, a okres zaczął Ci się 5 czerwca, to raczej nie ma opcji, żebyś była w ciąży (od jajeczkowania do miesiączki potrzeba ok 14 dni, a u Ciebie było 5). Testu bym nie robiła, bo to bez sensu. jeśli jednak się upierasz, to 11 to i tak za wcześnie. Jeśli masz wątpliwości idź do lekarza, albo zrób badania na beta HCG i wtedy wszystko będzie jasne Na przyszłość proponuję się zabezpieczać :)
Dzisiaj jest już 12 i od 5 ciągle tylko plamiłam.Mówisz,że powinnam dać sobie spokój i to nie ciąża,wiec w takim razie co myśleć o takim 'okresie'? Nie wiem co o tym sądzić,bo czytałam na róznych forach,że takie plamienie moze nastąpic w terminei spodziewanej miesiączki,gdy zajdzie się w ciążę.Zawsze miałam niesamowicie obfite miesiączki,teraz tylko plamienie,a przy jakimś wysiłku fizycznym faktycznie poleciało ze mnie odrobinę krwi,ale nei takiej gęstej jak zawsze.Test zrobie 19 rano,myśle,ze będzie już w sam raz,nie za wcześnie-dla świetego spokoju,bo zawsze byłam nerwową osobą.
Edytka77
Miła Kobietka

Post autor: Edytka77 »

Ja nie miałam żadnych plamień ,gdy zaszłam w ciąze czekałam na okres którego nie dostałam ,czekałąm jeszcze 2 tygodnie od tego dnia i już wyszła blada kreseczka:) w dniach w których powinnam mieć okres pobolewał mnie brzuch jak do okresu typowy ,jednak nic nie było .Autorko wątku ja często miałam takie plamienia taki skąpy okres ,po prostu może to oznaczac zaburzenia hormonalne.A czy ty chcesz być w ciązy czy raczej się jej obawiasz?
123456789.pl

Edytka77 pisze:Ja nie miałam żadnych plamień ,gdy zaszłam w ciąze czekałam na okres którego nie dostałam ,czekałąm jeszcze 2 tygodnie od tego dnia i już wyszła blada kreseczka:) w dniach w których powinnam mieć okres pobolewał mnie brzuch jak do okresu typowy ,jednak nic nie było .Autorko wątku ja często miałam takie plamienia taki skąpy okres ,po prostu może to oznaczac zaburzenia hormonalne.A czy ty chcesz być w ciązy czy raczej się jej obawiasz?
Obawiam.Jestem za młoda na ciążę :/
A co do testów ciążowych w sumie.To o jaki poprosić taki najbardziej sprawdzony? I taki ktory wlasnie po 2 tygodniach wskazałby prawidłowy wynik.Może głupio pytam,ale nigdy mnie to nie interesowalo,bo też nie bylam w takiej sytuacji i.Takze sie nie zagłebialam jakoś szczególnie w takie tematy.
Edytka77
Miła Kobietka

Post autor: Edytka77 »

Idz po prostu do apteki i poproś o wczesny test ciązowy ,ona bedzie wiedziała o co chodzi .:) Głowa do góry ,myślę że nie jestes w ciązy.Jesteś jak piszesz bardzo młoda ,a więć to się często zdarza w tym wieku zaburzenia hormonalne ,niedawno stałas się kobietą :) i to wszystko się reguluje.Ja jako młoda dziewczyna ćzesto miałam problemy z brakiem okresu brałam zastrzyki na wywołanie lub plamienia takie jak ty .Lekarka mi powiedziała że ,Urodzi pani kiedyś dziecko i wszystko się ureguluje :) I tak się stało.Naprawde bardzo żadko się zdarza że występują plamienia w czasie ciązy ,bo to nie jest miesiączka, okres tylko plamienia z dróg rodnych .W czasie ciązy nigdy nie ma okresu ,nigdy ,sa jak pisze tylko plamienia z jakiegoś powodu.
ODPOWIEDZ