Karma dla psa alergika

Masz jakiegoś pupila? Chcesz się nim pochwalić? Nie wiesz jak go pielęgnować, czym karmić, kiedy zabrać do weterynarza? Tutaj znajdziesz odpowiedzi na nurtujące pytania.
ODPOWIEDZ
marylka1109
Jestem tu nowa :)

Karma dla psa alergika

Post autor: marylka1109 »

Witam
Czy znacie może jakąś sprawdzoną karmę dla pieska uczulonego na zboża? Zależy mi zarówno na mokrej jak i na suchej karmie. Cena nie ma znaczenia, najważniejsze jest zdrowie mojego psiaka
Kasiaopasik

Re: Karma dla psa alergika

Post autor: Kasiaopasik »

U nas sprawdzila sie BOZITA jest bezpozowa jak i mozna zamowoc taka ze zbozami . Jest wolna od GMO i zawsze mozna ja zwroci lub wymienic na inna.
marylka1109

Dziękuję za odpowiedź. A gdzie można tę karmę kupić?
marylka1109

Już znalazłam odpowiedź na to pytanie i już zamówiłam na zooplus :) na innych stronach też jest do kupienia
zemala

Post autor: zemala »

najlepsze sa z tej marki !
Otaku
jagoda1

Post autor: jagoda1 »

Kasiaopasik pisze:U nas sprawdzila sie BOZITA jest bezpozowa jak i mozna zamowoc taka ze zbozami . Jest wolna od GMO i zawsze mozna ja zwroci lub wymienic na inna.

Właśnie słyszałam że karmy tej formy sa bardzo dobrej jakości, a jaką wybrać na początek?
pusia

Post autor: pusia »

rowniez chcialam polecic bozite. ich karmy czynia cuda. moj pies byl niejadkiem tyle co ja mu kupilam juz karm to ludzkie pojecie przechodzi ale trafilam na bozite i nasze zycie sie odmienilo na lepsze ;)
marlennka

Post autor: marlennka »

Potwierdzam, moje pieski też się zajadają :) Co prawda alergii nie mają, za to są bardzo wybredne jeśli chodzi o karmy.. Jednak bozita była strzałem w 10!
jowcia

Post autor: jowcia »

widze masz ten sam problem co my. dlugo nie moglismy znalesc przyczyny ale jakos sie udalo. postawilismy na bozite, oni posiadaja karmy bezzbozowe i sa switne jakosciowo jak i cenowo.
ziemniak

Post autor: ziemniak »

ja polecam bozite, maja swietne karmy, moje zwierzaki jedza i sa bardzo szczesliwe :) a do tego zdrowe i nie maja zadnych problemow tak jak to bylo przy wczesniejszej karmie.
linijka

Post autor: linijka »

marylka1109 pisze:Witam
Czy znacie może jakąś sprawdzoną karmę dla pieska uczulonego na zboża? Zależy mi zarówno na mokrej jak i na suchej karmie. Cena nie ma znaczenia, najważniejsze jest zdrowie mojego psiaka
nasz na szczęście nie jest uczulony, ale nie podajemy mu wszystkich karm ze zbożami, wiadomo, że pszenica na przykład pęcznieje i niby pies jest najedzony, a składników odżywczych dostał mało... wypróbuj markę bozita, może coś również w tej półce cenowej, myślę, że na pewno znajdziesz :)
Janinka
Miła Kobietka

Post autor: Janinka »

jowcia pisze:widze masz ten sam problem co my. dlugo nie moglismy znalesc przyczyny ale jakos sie udalo. postawilismy na bozite, oni posiadaja karmy bezzbozowe i sa switne jakosciowo jak i cenowo.
Mój wrażliwy psiak również zajada się karmami Bozita. Marka ta ma szeroki wybór smaków, dostosowanych do potrzeb naszych pupili, także dla alergików. U nas aktualnie trwa szał na karmę suchą Bozita Robur Grain Free Chicken z kurczakiem, bez dodatków zbóż. Problemy z alergia odeszły na razie do lamusa, takze gorąco polecam
anna

Post autor: anna »

karma z firmy bozita ma w ofercie dla alergików bozita naturals lamb rice , polecam ja podaje i skączyły się dolegliwości alergiczne u moje zwierzaka
Fiona22

Post autor: Fiona22 »

jak sprawdzić, czy piesek nie jest uczulony?
Olkka
Miła Kobietka

Post autor: Olkka »

anna pisze:karma z firmy bozita ma w ofercie dla alergików bozita naturals lamb rice , polecam ja podaje i skączyły się dolegliwości alergiczne u moje zwierzaka
Mój psiak też wcina bozite. Wcześniej próbowaliśmy z innymi karmami ale dopiero tutaj zaskoczyło. Pewnie przez dobry jakościowo skład odpowiednio dopasowany do potrzeb tych najbardziej wymagających.
MartaMM
Miła Kobietka

Post autor: MartaMM »

Też zamawiam dla swojego psiaka Bozite. Co prawda alergikiem nie jest ale uważam, że skoro już ktoś się decyduje na zwierzaka to powinien tez dbać o to czym go karmi;) A Bozita ma na prawdę świetny skład.
JuliaBed
Miła Kobietka

Post autor: JuliaBed »

Ostatnio w tv widziałam właśnie reklamę tej Bozity. Trochę o niej poczytałam i wydaje się porządną karmą. Ja teraz stoję przed wyborem karmy dla mojego nowego psiaka i chyba zdecyduję się na tą;) Chętnie jeszcze usłyszę jak karma się sprawdza przy dłuższym okresie stosowania? Psiaki chętnie ją jedzą cały czas czy trzeba zmieniać?
Morelka80
Miła Kobietka

Post autor: Morelka80 »

No jak macie alergika to macie wyzwanie. Zobaczcie sobie oferte od Psi Bufet - oni mają super jakościową a dobierają ją do psiaka :)
Darooo454

Post autor: Darooo454 »

Brit ;)
KalinkaMaja

Post autor: KalinkaMaja »

Brit ;)
marlena77
Miła Kobietka

Post autor: marlena77 »

Zdecydowanie z Josera Hypoalergenic w składzie ma białko z owadów, bez zbożowa idealna dla pieska alergika.
Dagmi

Post autor: Dagmi »

Dla psa alergika najlepsza będzie karma hipoalergiczna. Najlepiej z półki premium by mieć gwarancję dobrej jakości. Ja kupuje swemu psu Empire, która zawiera 80% mięsa oraz świeże zioła i owoce. Pies po tej karmie, która nie zawiera grama kurczak zbóż i ziemniaków w końcu się nie drapie i jego trawienie wróciło do normy. Bardzo ważne jest co podajemy naszym ukochanym pupilom by zdrowo funkcjonowały.
Awatar użytkownika
aroberts

Post autor: aroberts »

Jeżeli zdecydowaliśmy się na kupno psa i rozważamy wybór konkretnej rasy, warto skierować swoje kroki do odpowiedniego hodowcy. Musimy uważać na nieuczciwych sprzedawców, prowadzących „wylęgarnie” psów i szukają zysku z nielegalnego działania. Na jakie szczegóły należy zwracać uwagę, wybierając czworonoga z hodowli?
Rasowe psy i koty
Awatar użytkownika
konewka74

Post autor: konewka74 »

ja od wielu lat stosuję Eukanuba Dermatosis i jest OK - pies w typie Amstaff, był drapiący się i z wysypkami, teraz jest już dobrze
chcesz wypełniać płatne ankiety za pieniądze? wejdź na www ankiety.net.pl
karootka19

Post autor: karootka19 »

A coś z karm specific? One mają całkiem dobre sklady i chyba takie dla alergików też są :)
ODPOWIEDZ