Karma dla psa alergika
-
marylka1109
- Jestem tu nowa :)
Karma dla psa alergika
Witam
Czy znacie może jakąś sprawdzoną karmę dla pieska uczulonego na zboża? Zależy mi zarówno na mokrej jak i na suchej karmie. Cena nie ma znaczenia, najważniejsze jest zdrowie mojego psiaka
Czy znacie może jakąś sprawdzoną karmę dla pieska uczulonego na zboża? Zależy mi zarówno na mokrej jak i na suchej karmie. Cena nie ma znaczenia, najważniejsze jest zdrowie mojego psiaka
-
Kasiaopasik
Re: Karma dla psa alergika
U nas sprawdzila sie BOZITA jest bezpozowa jak i mozna zamowoc taka ze zbozami . Jest wolna od GMO i zawsze mozna ja zwroci lub wymienic na inna.
-
marylka1109
Dziękuję za odpowiedź. A gdzie można tę karmę kupić?
-
marylka1109
Już znalazłam odpowiedź na to pytanie i już zamówiłam na zooplus
na innych stronach też jest do kupienia
Kasiaopasik pisze:U nas sprawdzila sie BOZITA jest bezpozowa jak i mozna zamowoc taka ze zbozami . Jest wolna od GMO i zawsze mozna ja zwroci lub wymienic na inna.
Właśnie słyszałam że karmy tej formy sa bardzo dobrej jakości, a jaką wybrać na początek?
rowniez chcialam polecic bozite. ich karmy czynia cuda. moj pies byl niejadkiem tyle co ja mu kupilam juz karm to ludzkie pojecie przechodzi ale trafilam na bozite i nasze zycie sie odmienilo na lepsze 
Potwierdzam, moje pieski też się zajadają
Co prawda alergii nie mają, za to są bardzo wybredne jeśli chodzi o karmy.. Jednak bozita była strzałem w 10!
widze masz ten sam problem co my. dlugo nie moglismy znalesc przyczyny ale jakos sie udalo. postawilismy na bozite, oni posiadaja karmy bezzbozowe i sa switne jakosciowo jak i cenowo.
ja polecam bozite, maja swietne karmy, moje zwierzaki jedza i sa bardzo szczesliwe
a do tego zdrowe i nie maja zadnych problemow tak jak to bylo przy wczesniejszej karmie.
nasz na szczęście nie jest uczulony, ale nie podajemy mu wszystkich karm ze zbożami, wiadomo, że pszenica na przykład pęcznieje i niby pies jest najedzony, a składników odżywczych dostał mało... wypróbuj markę bozita, może coś również w tej półce cenowej, myślę, że na pewno znajdzieszmarylka1109 pisze:Witam
Mój wrażliwy psiak również zajada się karmami Bozita. Marka ta ma szeroki wybór smaków, dostosowanych do potrzeb naszych pupili, także dla alergików. U nas aktualnie trwa szał na karmę suchą Bozita Robur Grain Free Chicken z kurczakiem, bez dodatków zbóż. Problemy z alergia odeszły na razie do lamusa, takze gorąco polecamjowcia pisze:widze masz ten sam problem co my. dlugo nie moglismy znalesc przyczyny ale jakos sie udalo. postawilismy na bozite, oni posiadaja karmy bezzbozowe i sa switne jakosciowo jak i cenowo.
karma z firmy bozita ma w ofercie dla alergików bozita naturals lamb rice , polecam ja podaje i skączyły się dolegliwości alergiczne u moje zwierzaka
jak sprawdzić, czy piesek nie jest uczulony?
Mój psiak też wcina bozite. Wcześniej próbowaliśmy z innymi karmami ale dopiero tutaj zaskoczyło. Pewnie przez dobry jakościowo skład odpowiednio dopasowany do potrzeb tych najbardziej wymagających.anna pisze:karma z firmy bozita ma w ofercie dla alergików bozita naturals lamb rice , polecam ja podaje i skączyły się dolegliwości alergiczne u moje zwierzaka
Też zamawiam dla swojego psiaka Bozite. Co prawda alergikiem nie jest ale uważam, że skoro już ktoś się decyduje na zwierzaka to powinien tez dbać o to czym go karmi;) A Bozita ma na prawdę świetny skład.
Ostatnio w tv widziałam właśnie reklamę tej Bozity. Trochę o niej poczytałam i wydaje się porządną karmą. Ja teraz stoję przed wyborem karmy dla mojego nowego psiaka i chyba zdecyduję się na tą;) Chętnie jeszcze usłyszę jak karma się sprawdza przy dłuższym okresie stosowania? Psiaki chętnie ją jedzą cały czas czy trzeba zmieniać?
No jak macie alergika to macie wyzwanie. Zobaczcie sobie oferte od Psi Bufet - oni mają super jakościową a dobierają ją do psiaka 
-
KalinkaMaja
Zdecydowanie z Josera Hypoalergenic w składzie ma białko z owadów, bez zbożowa idealna dla pieska alergika.
Dla psa alergika najlepsza będzie karma hipoalergiczna. Najlepiej z półki premium by mieć gwarancję dobrej jakości. Ja kupuje swemu psu Empire, która zawiera 80% mięsa oraz świeże zioła i owoce. Pies po tej karmie, która nie zawiera grama kurczak zbóż i ziemniaków w końcu się nie drapie i jego trawienie wróciło do normy. Bardzo ważne jest co podajemy naszym ukochanym pupilom by zdrowo funkcjonowały.
Jeżeli zdecydowaliśmy się na kupno psa i rozważamy wybór konkretnej rasy, warto skierować swoje kroki do odpowiedniego hodowcy. Musimy uważać na nieuczciwych sprzedawców, prowadzących „wylęgarnie” psów i szukają zysku z nielegalnego działania. Na jakie szczegóły należy zwracać uwagę, wybierając czworonoga z hodowli?
Rasowe psy i koty
ja od wielu lat stosuję Eukanuba Dermatosis i jest OK - pies w typie Amstaff, był drapiący się i z wysypkami, teraz jest już dobrze
chcesz wypełniać płatne ankiety za pieniądze? wejdź na www ankiety.net.pl
-
karootka19
A coś z karm specific? One mają całkiem dobre sklady i chyba takie dla alergików też są