Jestem w ciąży. Jakie sposoby na określenie płci dziecka ?
-
malinka123
- Jestem tu nowa :)
Jestem w ciąży. Jakie sposoby na określenie płci dziecka ?
Jestem w ciąży - 5 tydzień . Czy znacie jakieś sposoby, oprócz badanie przez lekarza, na określenie płci dziecka we wczesnej ciąży ?
Re: Jestem w ciąży. Jakie sposoby na określenie płci dziecka
No na tak wczesnym etapie to chyba tylko wizyta u wróżki 
Na tym etapie raczej nie ma szans na poznanie płci. Poczekaj spokojnie do 13tc, a najlepiej do badania polowkowego i wtedy wszystkiego się dowiesz. O ile oczywiście dziecko będzie chciało współpracować. Powodzeni i nudnych 9msc 
Wysłane z mojego LG-D390n przy użyciu Tapatalka
-
malinka123
Gdzieś na forum czytałam o teście na płeć dziecka z moczu- podobny do ciążowego. Może któraś z Was robiła? A 9 m-cy nie musi być nudne 
Malinka,
Oj lepiej żeby było nudne i spokojne
"atrakcje" ciążowe typu krwawienia, składająca szyjka, krwiaki, przedwczesne porody raczej są zbyteczne.
Oj lepiej żeby było nudne i spokojne
- Panna_Mysia
- Fajna Kobietka
Nie istnieją inne sposoby na poznanie płci dziecka jak badanie lekarskie, cierpliwości! I zachować trzeźwy umysł 
Jeśli lubisz testować nowości i otrzymywać darmowe produkty, rodzina Myszy ser-decznie zaprasza na gryzoniowy blog - http://www.mysia-familia.blogspot.com
Ostatnio czytałam, ze te wszystkie sposoby, typu, to jak się wygląda, jaki brzuszek, czy na co się ma zachcianki, to wcale nie musi się sprawdzić.
Więc grzecznie trzeba poczekać do 19-20 tygodnia
Więc grzecznie trzeba poczekać do 19-20 tygodnia
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
-
malinka123
Moja ciekawość jest silniejsza ode mnie
Mąż mnie namawia żebyśmy jednak kupili ten test . Do wizyty u lekarza na której powie nam jakiej płci jest dzidziuś jeszcze daleko.
Rozumiem, że bardzo Cię to ciekawi
niektóre pary chyba w ogóle nie chcą znać płci dziecka. Ja bym chyba też nie wytrzymała 
Dokłądnie, na tak wczesnym etapie to tylko wizyta u wróżki ...
musisz jeszcze trochę poczekać, udać się do lekarza ginekologa i on Ci powie jaki Skarb nosisz w brzuszku 
-
malinka123
Chciałaby już co kupić , pomyśleć nad kolorem ścian , już się trochę nastawić na chłopca lub dziewczynkę , chociaż zdaję sobie sprawę że na koniec może i tak wyjść niespodzianka
Kupiłam sobie ten test i za tydzień będę mogła go zrobić .
Więc zamiast kupować ciuszki, możesz się zacząć oglądać na wózki, czy foteliki..
Masz masę do wyboru... a kolor zdecydować na końcu
Masz masę do wyboru... a kolor zdecydować na końcu
-
malinka123
Najlepsze jest w tym to że to mój mąż jest najbardziej ciekawy , i to on namówił mnie na ten test .
Teraz to już idz na porządne USG i przynajmniej bęziesz miec większą pewność.
Za miesiąc powinnaś już jakoś miec połókowe, gdzie już płeć będzie znana na 100%
Za miesiąc powinnaś już jakoś miec połókowe, gdzie już płeć będzie znana na 100%
- WyderkaMarlenka
Eeee... Ty naprawdę wierzysz, że te testy na płeć działają? To przecież jak los na loterii... Najlepiej zrobić USG i poprosić lekarza o potwierdzenie płci. My w pierwszej ciąży czekaliśmy bardzo długo bo do 32 tygodnia. Nastawiłam się na synka i jak się okazało, że będzie córka to się trochę podłamałam ale z radością zaczęłam kupować różowe ubranka - jak już doszłam do siebie:P
W drugiej ciąży płeć poznaliśmy już w 17 tc - też córka
Jeśli nie możesz się doczekać zakupów i wybierania kolorów to może na początek postaw na neutralne kolory? Mi bardzo podobają się szare ubranka dla dzieci połączone z jakimś jaskrawym kolorem -niekoniecznie różowym.
W drugiej ciąży płeć poznaliśmy już w 17 tc - też córka
Jeśli nie możesz się doczekać zakupów i wybierania kolorów to może na początek postaw na neutralne kolory? Mi bardzo podobają się szare ubranka dla dzieci połączone z jakimś jaskrawym kolorem -niekoniecznie różowym.