JAZDA NA ROWERZE

Wszystko o naszej aktywności fizycznej oraz różnych dziedzinach sportu.
ODPOWIEDZ
asiag14
Jestem tu nowa :)

JAZDA NA ROWERZE

Post autor: asiag14 »

Witam! Chciałabym poprawić trochę swój wygląd, a przede wszystkim wysmuklić nogi. Mam rowerek stacjonarny i planuję rozpocząć jazdę. Zakres obciążenia w moim rowerku ma od 0 do 10. Dodam też, że nie chciałabym rozbudować sobie mięśni nóg, dlatego moje pytanie brzmi: jakie obciążenie będzie najlepsze? Planuję jeździć codziennie 100 minut, ale z przerwami, czyli mniej więcej po pół godziny, 3 razy w ciągu dnia. Czy w taki sposób uda mi się troszkę schudnąć i poprawić wygląd nóg?
gryzella

Re: JAZDA NA ROWERZE

Post autor: gryzella »

Na początek oduść ciężarki. Ja chodzę na zajęcia ze spinningu, ale jeszcze ich nie założyłam. godzina pedałowania w rytm muzyki i komend prowadzącej wystarczająco daje w kość ;) zapisałam się na spinning 2 miesiące temu, i nawet bez obciązenia widzę, że spada mi obwód ud. Co prawda, jestem przy tym na diecie i łykam tabletki na spalanie tłuszczy figura extraslim, ale moim zdaniem, główna zasługa tkwi w jeździe na rowerze.
asiag14

Post autor: asiag14 »

Dzięki!!! Zaczynam jazdę i mam nadzieję, że podołam i wytrwam codziennie! :)
Awatar użytkownika
Specjalista Aspazji
Fajna Kobietka

Post autor: Specjalista Aspazji »

Regularna jazda na rowerze pozwoli cieszyć się smukłą sylwetką. Dopiero po 30 minutach organizm zaczyna spalać tłuszcz ;)
Awatar użytkownika
inek
Extra Kobietka

Post autor: inek »

Ja od wiosny do końca września prawie śmigałam po 2-3 godziny dziennie razem z Połówkiem.
Oboje lubimy jeździć więc robiliśmy sobie wycieczki rowerowe. ;)
Szczęście to radość z nowego dnia,
bezchmurne niebo w południe i słowo "kocham" na dobranoc...
Dariana

Post autor: Dariana »

Ja jak tylko robi się cieplej zaraz wsiadam na rower i ruszam w trasę.
Lamai
dradziszewska
Fajna Kobietka

Post autor: dradziszewska »

Pamiętaj tylko aby urozmaicać trening ponieważ mięśnie z czasem przyzwyczajają się do treningu, tak więc jeśli już nabierzesz odpowiedniej kondycji aby 3 razy dziennie tak jak piszesz jeździć na rowerze później możesz robić trening interwałowy, przykładowo 3 minuty jedziesz z maksymalną prędkością następnie przez 7 wolniej aby uspokoić tętno i przeplatana seria. Nastepnie możesz podwyższyć sobie obciążenie i tak dalej.
BeautyExpert - opinie i pytania pacjentów, odpowiedzi najwybitniejszych specjalistów, opisy zabiegów medycyny estetycznej i chirurgii plastycznej, porady.
Ona1988
Miła Kobietka

Post autor: Ona1988 »

Jeśli ma się ciekawe miejsca do podróży to każda trasa, czy krótsza, czy dłuższa będzie przyjemnością. Osobiście mogę polecić trasy ze strony LINK osobiście je przejechałam a moja druga połówka opisała.

A JA POLECAM PRZECZYTAC REGULAMIN
http://www.kuzniawsiodelku.pl podróże po śląsku i nie tylko pokazujące piękno tych terenów
88Mariolka
Fajna Kobietka

Post autor: 88Mariolka »

Ja zamiast rowerka stacjonarnego kupilam orbitrek, podobno jest lepszy na spalanie i pracuje wiecej miesni.
sama natura :D
unikori

Post autor: unikori »

na pewno warto zacząć jeździć na rowerze dla poprawy własnego wyglądu. Ja z autopsji wiem, że się bardzo szybko chudnie i jest to przyjemne, szczególnie jak jeździsz na prawdziwym rowerze po malowniczych trasach, lub przed telewizorem albo z książką na stacjonarnym - przyjemne z pożytecznym :)

https://miastorowerow.pl/
koksa

Post autor: koksa »

ja jezdze na rowerze i to dosc sporo. chcialam schudnac i postawilam na rower, dodatkowo zamawiam pudelka od wygodnadieta i w sumie schudlam juz 5 kg, nogi sie wysmuklily ale nie jakos spektakularnie przez miesnie.
fredimiot

Post autor: fredimiot »

Może ktoś się wie który typ roweru miejskiego będzie najdoskonalszy do przemieszczania się po mieście ewentualnie na uczelnię taki jak https://andzik.pl/ rowery białystok. Istotne jest to żeby rower był ładnie zrealizowany dodatkowo nie rozwalił się po kilku przejażdżkach.
ODPOWIEDZ