Jakie macie ukończone szkoły?
Jakie macie ukończone szkoły?
Jakie szkoły skończyłyście? Jesteście zadowolone z wyboru? Pracujecie teraz w zawodzie? 
„To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.”
J. Carroll
J. Carroll
Re: Jakie macie szkoły?
Ja jestem po liceum ekonomicznym...
i powiedzmy że po części pracuję w zawodzie
to znaczy dorywczo tak, bo jako pomoc księgowej.
w tej na pełen etat po części
bo pracuję jako wdrożeniowiec, ale przy programach księgowych
ze szkoły byłam nawet zadowolona, choć większe umiejętnośc nabyłam już pracując...
studiów póki co nie potrzebuję wiec nie robię..
i powiedzmy że po części pracuję w zawodzie
to znaczy dorywczo tak, bo jako pomoc księgowej.
w tej na pełen etat po części
bo pracuję jako wdrożeniowiec, ale przy programach księgowych
ze szkoły byłam nawet zadowolona, choć większe umiejętnośc nabyłam już pracując...
studiów póki co nie potrzebuję wiec nie robię..
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Ja ukończyłam technikum architektury krajobrazu teraz robię szkołe medyczną w zawodzie opiekun w domu pomocy społecznej. Z obu szkół jestem zadowolona ale nie pracuję w zawodzie ponieważ nadal się uczę, nie chcę pracować jako architekt ani ogrodnik ale szkoła mi się podobała tylko praca w zawodzie już mniej ;p
J. Carroll
J. Carroll
Ja podobnie jak Kay skończylam liceum ekonomiczne. Wybrałam je ponieważ po ogólniaku nie miałabym zawodu a nie chciałam iść na studia. Jednak mi się odmieniło i licencjat zrobiłam na zarządzaniu finansami w Wyższej Szkole Finansów i Rachunkowości a magisterkę w Akademii Morskiej w Gdyni na zarządzaniu przedsiębiorstwem.
Może gdybym mieszkała w mieście to bym pracowała w swoim zawodzie, albo chociaż spokrewnionym ale tu na wsi niestety to marne szanse. Trochę pracowałam w biurze, a potem miałam kwiaciarnię więc raczej od mojego zawodu daleko.....
I stwierdzam że te studia to było marnowanie czasu. Co z tego że mam magistra skoro jestem bezrobotna?
Może gdybym mieszkała w mieście to bym pracowała w swoim zawodzie, albo chociaż spokrewnionym ale tu na wsi niestety to marne szanse. Trochę pracowałam w biurze, a potem miałam kwiaciarnię więc raczej od mojego zawodu daleko.....
I stwierdzam że te studia to było marnowanie czasu. Co z tego że mam magistra skoro jestem bezrobotna?
Niestety teraz mgr przed nazwiskiem nie zapewnia pracy... 
tak jedna znajoma stwierdziła, że rodzina ma jej na nagrobku mgr wyryć przed nazwiskiem bo do niczego innego jej sie to nie przyda 
J. Carroll
J. Carroll
Skończyłam liceum ogólnokształcące, a teraz jestem w trakcie nauki na Wyższej Szkole Handlowej na kierunku Bezpieczeństwo wewnętrzne, choć sam kierunek jest ciekawy to jednak uczelnia ta jakoś nie spełnia moich kryteriów i chyba ją zmienię w przyszłym roku.
`Co w niej jest, co w niej jest czego nie mam ja?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
Adi, a na jaką będziesz zmieniać ?? Na Warszawę ??
- MałyTygrysek
- Fajna Kobietka
Ja jestem z wykształcenia inżynierem środowiska, niestety nie pracuję w zawodzie, w moim rejonie ciężko nawet o pracę w sklepie, a co dopiero na stanowisku inżyniera w jakimś biurze projektowym.. Także póki co dyplom leży sobie w szufladzie 
You never know how strong you are, until being strong is the only choice you have.
Kay nie, zostanę przy Wrocku, ale może na UWr spróbuje
na bezpieczeństwo narodowe;)
`Co w niej jest, co w niej jest czego nie mam ja?
- kajametrowska
- Miła Kobietka
Powiem wam, że aby osiągnąć sukces trzeba się uczyć przez całe życie. Nie opierać swojej wiedzy na szkole - ale samemu podnosić swoje kwalifikacje.
-
Amaretto
Ja ukończyłam studia - Pedagogikę
Mówi się szumnie o tym, że nie jest to kierunek z perspektywami ale moim zdaniem takie oceny są niesłuszne. Zależy od tego jaką specjalizację się wybierze. Ja zdecydowałam się na poradnictwo społeczne (specjalizacja była dostępna na Wyższej Szkole Nauk Humanistycznych i Dziennikarstwa w Poznaniu jaką ukończyłam) i pracę znalazłam szybko. Na studiach odbyłam wiele płatnych oraz bezpłatnych praktyk a także przekazywali nam konkretne wykształcenie dzięki czemu zdobyłam umiejętności, które przydają mi się teraz.
-
a...
Po liceum poszłam na studia... Wtedy wydawało sie to jeszcze sensownym wyborem, ale po dwóch latach wszystko się zmieniło. Zrobiłam 3 lata magisterki z informatyki i mimo, że dobrze mi szło, to czułam się dobita psychicznie, jakaś deprecha, nie chciałam tego robić. Prawie to rzuciłam, prawie bo w ostatniej chwili wykładowcy przekonali mnie żeby przenieść sie na licencjat po trzecim roku. Czekalam 2 lata, robiłam rożnice programowe i licencjata sie dorobiłam. W tym samym czasie poszłam na zzl, bo to mnie interesowało. Rok po lic. z informatyki, obroniłam lic. z zzl. Poszłam do pracy, niestety nie w zawodzie, bo okazało sie, że to nie takie proste, i robiłam zaocznie mgr z zzl. Wraz końcem studiów skończyła sie praca. Udało sie załapać do czegos innego, ale to nie to, zero perspektyw. Zobaczymy co będzie po macierzyńskim. Do tamtej pracy nie wroce na pewno.
Ze studiów może i jestem zadowolona, ale jednocześnie wiem, że nic mi one nie dały.
Ze studiów może i jestem zadowolona, ale jednocześnie wiem, że nic mi one nie dały.
Kulturoznawstwo II rok. Wszyscy mówią że pracy po tym nie ma, ale jak mnie to naprawde interesuje, to co mam zrobić??
Farmacja i praca w zawodzie
- kokoszanel
- Super Gaduła
Re: Jakie macie ukończone szkoły?
Jestem po Liceum Profilowanym - kierunek informatyczny.
Skończyłam również roczny kurs Specjalisty ds. Pomocy Psychologicznej i Socjalnej (czyt. pracownik socjalny)
I niestety nie pracowałam ani nie pracuje (aktualnie w ogóle) w ani jednym ani drugim zawodzie. A szkoda!
Skończyłam również roczny kurs Specjalisty ds. Pomocy Psychologicznej i Socjalnej (czyt. pracownik socjalny)
I niestety nie pracowałam ani nie pracuje (aktualnie w ogóle) w ani jednym ani drugim zawodzie. A szkoda!
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł,
ale najważniejsze żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć"
~ Coco Chanel
ale najważniejsze żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć"
~ Coco Chanel
Filologia polska skończona
Dodatkowo teraz robię administrację w szkole policealnej.
Ja skończyłam rusycystykę na Lingwistycznej Szkole Wyższej, a teraz robię wieczorowo anglistykę: komunikację w biznesie między narodowym na tej samej uczelni
Ja jestem po LO biol-geo (turystycznym).
I po trzech latach filologii. Szłam w kierunku zawodu tłumacza jednak nie pracowałam nigdy w zawodzie, bo do tego musiałabym zrobić magistra i uprawnienia tłumacza przysięgłego, a życie mi się tak potoczyło, że zrezygnowałam.
Trochę żałuję, bo języki to coś co mnie bardzo kręci, wykorzystałam języki w pracy w turystyce (na recepcji).
I po trzech latach filologii. Szłam w kierunku zawodu tłumacza jednak nie pracowałam nigdy w zawodzie, bo do tego musiałabym zrobić magistra i uprawnienia tłumacza przysięgłego, a życie mi się tak potoczyło, że zrezygnowałam.
Trochę żałuję, bo języki to coś co mnie bardzo kręci, wykorzystałam języki w pracy w turystyce (na recepcji).
y tallo corazones a navaja en un torso desnudo de un naranjo

Filologia angielska i teraz zaocznie dorabiam psychologię biznesu 
Wiecie co, ostatnio zaczęłam się rozglądać za zleceniami dla tłumaczy i myślę, czy by nie pójść jednak w tę stronę, może jakąś okrężną drogą? Kursami czy certyfikatami... Jakoś zawsze mi to siedziało z tyłu głowy, na bieżąco tłumaczę różne rzeczy znajomym i kręci mnie to. Nieraz też występowałam jako tłumaczka ustna tutaj, więc jestem przetrenowana. Zawsze gdzieś z tyłu głowy miałam marzenie by tłumaczyć i coraz bardziej dojrzewam do tego, żeby do tego wrócić.
Trochę mi szkoda, że języki mi się marnują, bo jednak wiele czasu poświęciłam, żeby się ich nauczyć. Głównie włoskiego.
Trochę mi szkoda, że języki mi się marnują, bo jednak wiele czasu poświęciłam, żeby się ich nauczyć. Głównie włoskiego.

Na tym można fajnie sobie dorobić, sama często zlecam jakieś teksty do tłumaczenia i wiem ile ludzie dostają za to kasy a wcale nie wymagam jakiś certyfikatów czy coś
Gdzie szukasz tłumaczy? Podasz jakąś przykładową stronę? 

Ja mam ukończone studia magisterskie materiałoznawstwo oraz studia prawnicze (bez aplikacji) 
-
dradziszewska
- Fajna Kobietka
Mam ukończone 3 fakultety a pracuje w zupełnie innym zawodzie, jednak na studiach wiele sie nauczyłam i dyplomy pomagały w znalezieniu pracy. Nalezy tylko nie przesadzać i przedstawiać prqacodawcy ten dyplom który przekłada się na daną prace, pracodawcy nie lubią zbyt wykształconych pracowników ponieważ boją się.
BeautyExpert - opinie i pytania pacjentów, odpowiedzi najwybitniejszych specjalistów, opisy zabiegów medycyny estetycznej i chirurgii plastycznej, porady.