Jakie macie sposoby na komary ?
Re: Jakie macie sposoby na komary ?
z jednej strony masz rację ale z drugiej nie chcę srogiej zimy nie stać mnie na te wszystkie termo ciuchy
wolę kupić środek na komary za 25 zł 
chyba jednak wole zime z prawdziwego zdarzenia,
poza wybiciem komarów to takze mnie zarazków
poza wybiciem komarów to takze mnie zarazków
hahahah chyba doszukujemy się samych złych rzeczy 
Komarnica - taki kwiat skutecznie odstrasza komary 
Co mnie nie zabije to mnie wzmocni
ja zawsze kupoje spiralke na komary. Jest tania i starcza na dlugo i jest bardzo skuteczna
pachnie jak kadzidelko 
My kind of love
Na mnie działają wszelkie preparaty w sprayach czy kremach, jak wychodzę na dwór. A jeśli chodzi o komary w domu, to można zastosować zielone kratki na owady albo płytki do gniazdka.
Air Optix - moje ulubione soczewki!
-
BabskieSprawy.pl
- Administrator
Teraz nie sezon na komary, ale warto wiedzieć, w tym teście wyszło, że najskuteczniejszy jest olejek waniliowy 
Kwiatek geranium/anginka na oknie i komarów w domu nie ma.
-
chewleciara
- Fajna Kobietka
ultrathon- drugi czy trzeci sezon uzywam- nic nie daje takiego spokoju.
-
nergalSzatanie
- Jestem tu nowa :)
Podobno działa posmarować się zapachem waniliowym 
Pomaga -przez chwilę. Zapach z olejku zaczyna po pewnym czasie mdlić a komary znowu zaczynają żreć. Także o kant tą metodę rozbić.nergalSzatanie pisze:Podobno działa posmarować się zapachem waniliowym
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Bajki są okrutne...
Mam lampkę owadobójczą. Trochę komarów się w niej złapało, ale i tak nie jest w 100% skuteczna. Teraz mam moskitierę na oknie i jeszcze się nic nie prześlizgnęło.
-
zakupianka
moskitiera zdecydowanie najepszy pomysł - czasami w trakcie lata ciezko wytzrymac przy zamknietym oknie, z drugiej strony nawpuszczac chmary komarów, te źle...
-
WeraZamorska
siatka na okno w tym roku bardzo mi pomogła.
Najlepsza wypożyczalnia samochodów luksusowych w Warszawie, Wrocławiu i Krakowie - http://goodfellas-cars.pl/.
A macie jakieś sposoby na muszki? Dbam o czystość, owoce są schowane, ale nie wiem, skąd one się biorą
Miewam to samo. Paskudztwa :/malesa pisze:A macie jakieś sposoby na muszki? Dbam o czystość, owoce są schowane, ale nie wiem, skąd one się biorą
I see a red door and I want it painted black
No colours anymore, I want them to turn black
No colours anymore, I want them to turn black
-
EmiliaNowak
Drzewo sandałowe pomogło.
http://www.arkoop.pl/ - najlepszy producent stojaków reklamowych i ekspozytorów.
-
WeraZamorska
Nie otwieram okna.
Najlepsza wypożyczalnia samochodów luksusowych w Warszawie, Wrocławiu i Krakowie - http://goodfellas-cars.pl/.
-
LauraStanewicz
Nie mam sposobu unikam chodzenia nad wodę wieczorami, okna nie otwieram nocą.
Ogromny wybór markowych okularów przeciwsłonecznych - http://eyemasters.pl/pl/Home.
Podobno roztwór wody słodki z odrobiną drożdży zwabia komary. Robi się to tak, że odcina się górną część butelki, wlewa się do niej taki roztwór i zatyka górę butelki tą odcięta częścią ale do góry nogami, w ten sposób jak komar wleci to już nie wyleci 
"Na pochyłe drzewo każda koza wskoczy" 
Mój blog psychologiczny
Mój blog psychologiczny
-
chewleciara
- Fajna Kobietka
bez sensu się tak męczyć, lepiej jednak jakoś przeciwdziałać ale ednak mieć coś z życia, np. świeże powietrze nocą.LauraStanewicz pisze:Nie mam sposobu unikam chodzenia nad wodę wieczorami, okna nie otwieram nocą.
nic tak nie działa jak proste, skuteczne i skądinąd niebezpieczne DEET i preparaty zawierającego go ponad 25%Leni pisze:Podobno roztwór wody słodki z odrobiną drożdży zwabia komary. Robi się to tak, że odcina się górną część butelki, wlewa się do niej taki roztwór i zatyka górę butelki tą odcięta częścią ale do góry nogami, w ten sposób jak komar wleci to już nie wyleci
W Warszawie nie ma komarów. Pewnie to jedna z niewielu zalet smogu.
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Piękno kobiety tkwi w szczegółach. Mój blog:
http://www.healthybeauty.pl/blog
http://www.healthybeauty.pl/blog
Ja używałam takich typowych odstraszaczy co są wszędzie dostępne, ale to kompletnie nie działało i mąż wynalazł w swoim skelepie LINK chyba tak sie nazywa, taki spray bioinsektal i już problemu nie było, a że lubimy wakacje pod namiotem nad jeziorem to komarów i kleszczy od groma, a mamy dzieci więc nie chciałam jakieś "twardej" chemii, a ten bioinsektal ma testy dermatologiczne zaliczone wiec jest bezpiecznychewleciara pisze: bez sensu się tak męczyć, lepiej jednak jakoś przeciwdziałać ale ednak mieć coś z życia, np. świeże powietrze nocą.
Właśnie, a to że jest niebezpieczne nie wpływa źle na człowieka? Podobno bardzo trzeba uważać zeby nie dostał się do oczychewleciara pisze: nic tak nie działa jak proste, skuteczne i skądinąd niebezpieczne DEET i preparaty zawierającego go ponad 25%
LECI OSTRZEŻENIE
tak, bioinsektal jest ok i dla dzieci i dla zwierząt. Tam chyba nie ma deet, nie?