Jakie macie metody na rzucenie palenia???
Re: Jakie macie metody na rzucenie palenia???
Ja rzuciłam palenie bo chciałam i zrobiłam to praktycznie z dnia na dzień.Na początku było trudno ale później już coraz łatwiej.Wystarczy trochę silnej woli.Naprawdę warto rzucić palenie.
mahonia
Sposób na stopniowe rzucenie palenia (nie dla każdego) za pomocą epapierosów (może komuś pomoże?):
1. Przerzucenie się na epapierosy z nikotyną.
2. Zmniejszenie ilości nikotyny/zakup olejków z ilością nikotyny o połowę mniejszą.
3. Ponowne zmniejszenie ilości nikotyny w olejkach i mieszanie ich z beznikotynowymi.
4. Całkowita rezygnacja z nikotyny w olejkach i palenie beznikotynowych.
5. Stopniowe zmniejszanie częstotliwości palenia i decyzja o tolerowaniu i przyzwyczajaniu się do dyskomfortu bez papierosa (to chyba najtrudniejsze).
6. Etap palenia okazjonalnego (np. 2 razy dziennie)
7. Papieros przestaje być taki "ważny" i niezbędny. Można bez niego żyć.
Powyższy sposób był skuteczny osoba nie pali od 2 lat. Stopniowe rzucanie trwało rok.
1. Przerzucenie się na epapierosy z nikotyną.
2. Zmniejszenie ilości nikotyny/zakup olejków z ilością nikotyny o połowę mniejszą.
3. Ponowne zmniejszenie ilości nikotyny w olejkach i mieszanie ich z beznikotynowymi.
4. Całkowita rezygnacja z nikotyny w olejkach i palenie beznikotynowych.
5. Stopniowe zmniejszanie częstotliwości palenia i decyzja o tolerowaniu i przyzwyczajaniu się do dyskomfortu bez papierosa (to chyba najtrudniejsze).
6. Etap palenia okazjonalnego (np. 2 razy dziennie)
7. Papieros przestaje być taki "ważny" i niezbędny. Można bez niego żyć.
Powyższy sposób był skuteczny osoba nie pali od 2 lat. Stopniowe rzucanie trwało rok.
Rehabilitant Legnica
-
felicjan782
- Jestem tu nowa :)
Jak się pozna kogoś fajnego, na kim nam będzie zależało,
a ta druga osoba by nie paliła, to można rzucić palenie z dnia na dzień. Jestem tego przykładem. 
Programem odkurzacz posprzątasz swój komputer i oczyścisz ze zbędnych śmieci.
Mam znajomych, którzy pojechali na jakieś niby leczenie, że dokładali ręce do jakiegoś urządzenia i później było widać jak wyszły jakby toksyny. Oczywiście wszystko to miało wpłynąć na psychikę i miał to być bodziec do rzucenia, teraz nie palą, ale właśnie uważają tak jak napisałam. Mówią, że najgorzej obrywali ludzie z ich otoczenia, bo chodzili cali zdenerwowani i łatwo wybuchali.
Anula wiem co to za metoda, znam to i nie dziwię się, że im pomogła.
A jaka woda później czarna się robi ponoć przy kąpieli. Osobiście tego nie doświadczyłam, ale znam osoby podobnie jak Ty, które skusilły się na coś takiego i nie paliły od tamtego momentu.
Fajki to zło wcielone.
Moja metoda na rzucanie palenia - postawiłam kiedyś paczkę, calusienką w zasięgu wzroku i powiedziałam sobie ''nie palę''. Wychodziłam z domu, zabierałam paczkę ze sobą oczywiście nie otwierając jej. Nie paliłam przez tydzień. Od tak po prostu.
Co najlepsze nie byłam wcale wściekła, bo miałam pewność, że mam te papierosy i w każdej chwili mogę ulec i zapalić. Po tygodniu zapaliłam, bo chciałam. Nie dlatego, bo ''musiałam''.
Jeszcze lepsza sprawa -gdy drugim razem rzuciłam palenie i nie zrobiłam tak jak poprzednio czyli nie miałam paczki papierosów na widoku, w ogóle z resztą, to myślałam, że rozsadzę wszystko w powietrze.
Także ten wstrętny naług to w głównej mierze psychika...
Palenie papierosów to czynnoś, która wchodzi nam w nawyk niż naług.
Wstajesz rano, jesz śniadanie, pijesz wodę - to czynnoś, którą wykonujesz codziennie. Umysł zakodował Ci te czynności podobnie jest z paleniem.
Siedzisz przy komputerze czy przy laptopie i po pewnym czasie sięgasz ręką po papierosa. Nie czujesz chęci zapalenia tylko odruchowo ''wiesz'', że musisz zapalić.
Dlatego kiedy ''wiesz'', że nie masz ani jednego papierosa a ''musisz'' zapalić -stajesz się nerwowa. Jakbyś miała tą paczkę papierosów przy sobie a starała się nie palić i nie paliłabyś, to byłabyś na pewno mniej nerwowa i rozdrażniona.
A jaka woda później czarna się robi ponoć przy kąpieli. Osobiście tego nie doświadczyłam, ale znam osoby podobnie jak Ty, które skusilły się na coś takiego i nie paliły od tamtego momentu.
Fajki to zło wcielone.
Moja metoda na rzucanie palenia - postawiłam kiedyś paczkę, calusienką w zasięgu wzroku i powiedziałam sobie ''nie palę''. Wychodziłam z domu, zabierałam paczkę ze sobą oczywiście nie otwierając jej. Nie paliłam przez tydzień. Od tak po prostu.
Co najlepsze nie byłam wcale wściekła, bo miałam pewność, że mam te papierosy i w każdej chwili mogę ulec i zapalić. Po tygodniu zapaliłam, bo chciałam. Nie dlatego, bo ''musiałam''.
Jeszcze lepsza sprawa -gdy drugim razem rzuciłam palenie i nie zrobiłam tak jak poprzednio czyli nie miałam paczki papierosów na widoku, w ogóle z resztą, to myślałam, że rozsadzę wszystko w powietrze.
Także ten wstrętny naług to w głównej mierze psychika...
Palenie papierosów to czynnoś, która wchodzi nam w nawyk niż naług.
Wstajesz rano, jesz śniadanie, pijesz wodę - to czynnoś, którą wykonujesz codziennie. Umysł zakodował Ci te czynności podobnie jest z paleniem.
Siedzisz przy komputerze czy przy laptopie i po pewnym czasie sięgasz ręką po papierosa. Nie czujesz chęci zapalenia tylko odruchowo ''wiesz'', że musisz zapalić.
Dlatego kiedy ''wiesz'', że nie masz ani jednego papierosa a ''musisz'' zapalić -stajesz się nerwowa. Jakbyś miała tą paczkę papierosów przy sobie a starała się nie palić i nie paliłabyś, to byłabyś na pewno mniej nerwowa i rozdrażniona.
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Bajki są okrutne...
Z tą nerwowością i rozdrażnieniem to prawda, szczególnie w pracy to widać. Osoby które palą, a w pracy jest to zabronione to niekiedy dostają po prostu szału. Nie można się z nimi w żaden sposób porozumieć, a jak wyjdą na chwilę na "fajkę" to po chwili są zupełnie innymi osobami. 
Dobierz odpowiednią dietę na stronie dietetyk Rzeszów
Ciaza i pozniej karmienie piersia
Odziez z Anglii, Wloch i Francji
http://www.zeltros.co.uk
http://www.zeltros.co.uk
U mnie etapem przejściowym w rzucaniu palenia jest przerzucenie się na e-papierosa.Wiem, że wiele osób krytykuje ten sposób, ale ja próbowałam już wiele razy rzucić od razu i się nie udało. Teraz powoli zmniejszam moce stosowanych liquidów, uwielbiam owocowe smaki z SPAM , mam nadzieje, że w końcu dojdę do liquidów bez nikotyny, wtedy zdecyduję, czy kończę z vapowaniem, ale nawet jeśli nie to vapowanie będzie zdrowsze niż tradycyjne palenie.
ZA LINK PODZIEKUJEMY
ZA LINK PODZIEKUJEMY
Moim sposobem było rzucenie razem z narzeczonym i dzięki temu wsparciu i motywacji, jakie sobie dawaliśmy - poszło szybko i bezboleśnie.
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie.
70 -> 57 -> 73 -> 66.. cel -> 60
70 -> 57 -> 73 -> 66.. cel -> 60
Przede wszystkim silna wola bo trzeba naprawdę chcieć rzucić palenie i być zmotywowanym, wtedy łatwiej idzie.
Samsung ml-1660
Bez silnej woli nie da rady. Tabletkami można się tylko wspomagać.
Dobre też są fajki wodne, ale tylko od specjalisty.
Dobre też są fajki wodne, ale tylko od specjalisty.
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Bajki są okrutne...
- kokoszanel
- Super Gaduła
ja rzuciłam palenie gdy zaszłam w ciąże 
silna wola to po pierwsze i najważniejsze... cała reszta wspomagająca to tylko dodatek
silna wola to po pierwsze i najważniejsze... cała reszta wspomagająca to tylko dodatek
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł,
ale najważniejsze żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć"
~ Coco Chanel
ale najważniejsze żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć"
~ Coco Chanel
-
dradziszewska
- Fajna Kobietka
Żeby rzucić palenie trzeba naprawdę tego chcieć, znać konsekwencje dalszego palenia i docenić korzyści jakie wynikają z pozbycia się nałogu. Każda z nas chce być piękna, wydajemy mnóstwo kasy na kosmetyki czy zabiegi z zakresu medycyny estetycznej, wszystko to w imię piękna. A teraz parząc obiektywnie palenie papierosów po pierwsze kosztuje, po drugie niweczy nasze starania o piękny i młody wygląd. Podwójnie tracimy. Ja swego czasu korzystałam z zabiegów odczulających, tak samo jak można kogoś odczulić na pyłki, czy paprykę, tą samą metodę można zastosować u palaczy, sam zabieg nie spowoduje, że rzucimy palenie ale spowoduje, że nie będziemy odczuwać głodu nikotynowego, ponieważ nasz organizm został na nikotynę odczulony. Pozostaje tylko kwestia przyzwyczajeń i wytrwaniu w postanowieniu. Mi sie udało nie pale już 3 lata i dużo mniej inwestuje w kosmetyki.
BeautyExpert - opinie i pytania pacjentów, odpowiedzi najwybitniejszych specjalistów, opisy zabiegów medycyny estetycznej i chirurgii plastycznej, porady.
Na pierwszym miejscu trzeba mocno postanowić, że się kończy z nałogiem. Później podjąć indywidualną decyzję czy skorzystać z jakiegoś preparatu, czy męczyć się samemu. Mój kuzyn zażywa tabletki Tabex, które znacznie ułatwiają mu powstrzymać się od palenia. Cytyzyna, która jest w nich obecna, działa w ten sposób, że wypiera nikotynę z organizmu. Rzucić palenie z pewnością nie jest łatwo, ale dla zdrowia warto spróbować.
Zgadzam sie z tym co poprzedniczka napisała silna wola to podstawa. A po drugie tak na prawdę jest wiele metod na rzucenie palenia. Np. są psychologiczne terapie, ale chyba mało kto z nich korzysta, najbardziej to osoby rzucające palenie sięgają po preparaty np. plastry na rzucenie palenia tabletki nicorette czy Tabex. Ale najważniejsze to chcieć.
ja się po prostu zawzięłam i wyrzuciłam paczkę. Zaczęłam zajmować sobie każdą wolną chwilę, a jak była zestresowana znalazłam wciągający program i skupiałam na nim uwagę zamiast myśleć, że chce palić. To trwało prawie rok, miałam wzloty i upadki nie mówię, ale bliskich poprosiłam, żeby mnie motywowali 
Moja mama w końcu zdecydowała się na rzucenie palenia, kupiła sobie recigar gdzie na początku grudnia i od tamtej pory nie pali, na pewno z takimi wspomagaczami jst dużo łatwiej, bo organizm się tak nie domaga nikotyny.
ja może nie rzuciłam całkowicie, ale jestem na dobrej drodze
Pókico wspomagam sie iqosem, dzięki temu przynajmniej przestałam kaszleć i śmierdzieć
od dnia zakupu nie zapaliłam ani jednego klasyka, następny krok - rozstanie z iqosem 
Może warto spróbować z dnia na dzień zmniejszać ilość papierosów,a ostatecznie skorzystać z suplemetnów typu Desmoxan.
https://bmtmedical.pl/
Polecam tabletki recigar i stosujcie się do ulotki i powinno sie udać. Ja nie palę kilka miesięcy i nie zapowiada się żebym miała wrócić do nałogu
Przy rzucaniu palenia polecam aktywność fizyczną, człowiek zmęczony nie ma sił myśleć o paleniu 
znam recigar, namówiłam mojego męża żeby te tabletki kupił i od paru miesięcy nie pali, jak ja się ciesże ze w końcu nie śmierdzi fajkami, sam też jest zadowolony i wraca do lepszej formy, juz nie łapie zadyszki jak ma po schodach wejść