Jakie gry i aplikacje dla dzieci polecacie?
-
czarna.orchidea
- Jestem tu nowa :)
Jakie gry i aplikacje dla dzieci polecacie?
Mój kilkulatek powoli wchodzi w świat nowych technologii
Oczywiście nie zamierzam mu pozwalać całymi dniami siedzieć z telefonem czy tabletem, ale nie będę też zupełnie zabraniać. Na razie gramy w aplikacji La Mamba Party – dziecko buduje wyspę, musi umieszczać na niej to, co się znajduje na wyspie, jakieś palmy, muszelki, zamek z piasku itp.
Uważam, że gra jest w porządku, kolorowa, zmusza dziecko do myślenia i kreatywności! A Wy jakie gierki i aplikacje polecacie dla maluchów?
Re: Jakie gry i aplikacje dla dzieci polecacie?
Tutaj znajdziesz kilka ciekawych zabaw. Jeśli trafię na jakieś wersje "pudełkowe" dam ci namiar. 
SPAM
SPAM
Ostatnio zmieniony pt mar 07, 2014 11:37 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: ale bez linku proszę ;)
Powód: ale bez linku proszę ;)
Mój na tablecie lubił jakieś gierki, ale wybierałam zręcznościowe jak Ninja Frut
Czasem dawałam mu Pou.
- kobietkaXY
- Miła Kobietka
Nie pamiętam nazw, ale moja córcia na tablecie ma gierkę z kotkiem (w sumie to są 2 podobne do siebie). Może go karmić, kąpać, suszyć, albo wysadzić na WC
Wtedy dodatkowo może grać w jak najszybsze zużycie papieru toaletowego.
Córcia lubi też grać w ninję (Clumsy Nynja), ale często wtedy wchodzi w płatne aplikacje i muszę co chwilę je wyłączać.
Ma też bajki Brzechwy, do których dołączone są puzzle... o właśnie, uwielbia układać puzzle - zarówno na tablecie, jak i te tradycyjne.
Córcia lubi też grać w ninję (Clumsy Nynja), ale często wtedy wchodzi w płatne aplikacje i muszę co chwilę je wyłączać.
Ma też bajki Brzechwy, do których dołączone są puzzle... o właśnie, uwielbia układać puzzle - zarówno na tablecie, jak i te tradycyjne.
Carpe diem...
-
czarna.orchidea
O właśnie! Puzzle, że też wcześniej na to nie wpadłam, na pewno poszukam jakichś tabletowych, przydadzą się na podróż 
-
kkk-kamila
A w jakim jest wieku? Ja mam fajną gierkę Cut The Rope. Trochę na myslenie, raczej dla starszych dzieci, ale bardzo przyjemna. Wciaga nawet dorosłych 
-
MariannaUmba
- Miła Kobietka
u nas chrześnica zajmuje się wirtualnym kartoflem czy co to to jest aplikacja nazywa się Pou jest darmowa
moj prawie 3 latek, gra na telefonie przewarznie w ukladanki sa pokazane ksztauty i trzeba je przeciagnac palcem na odpowiednie zacieniowane miejsce przy okazji dziecko uczy sie kolorow ksztautow, literek cyferek bardzo fajne uczy rzez zabawe
Niedawno mojemu kupiłam kurs w wersji na tableta i jestem zachwycona. Z supermemo nauka języka angielskiego. Genialna sprawa. Jemu się podoba, więc uczy sie poprzez zabawę a ja widzę, że są efekty. Fajna sprawa.
Pou , zakodowanie w dziecku odpowiedzialności, (systematyczności) za druga osobe tez jest wazne 
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Z gier mój wpadł ostatnio na genialny pomysł. Uwziął się, że mamy koniecznie jechać do sklepu po kredki Bambino, farby i ogrom innych rzeczy co mi wypisał na liście nawet. Okazało się, że postanowil sam zrobić grę planszową. Tak sobie z kolegami wymyślili. No bylo ładnych parę godzin roboty, ale przyjemność bezcenna.
To może zobaczcie sobie jeszcze na aplikację Befit. To świetny pomysł na zainteresowanie dziecka jedzeniem warzyw czy owoców, a po za tym rozwija w przyjemny sposób zdrowe nawyki żywieniowe.
-
Ewelina07
Odnośnie gier komputerowych, mogę polecić SPAM . Fajna opcja dla dziecko-f5.html" class="auto-link" rel="dofollow">dzieci. które lubią czas przed komputerem spędzać. Uczymy się poprzez zabawę, ma odpowiednie rekomendacje. Uważam, ze jeśli już dziecko wchodzi w świat nowych technologii jak pisała autorka tematu, to zróbmy to z głową. Warto zainwestować w coś konkretnego.
Ostatnio zmieniony ndz maja 25, 2014 8:47 pm przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Powód: SPAM
Minecraft jest fajny, ale też strasznie wciąga, więc to trzeba jednak kontrolować.
w Minecrafta ??
rewelacyjny... ale muszę w końcu konto kupić
rewelacyjny... ale muszę w końcu konto kupić
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
U mnie ostatnio króluje na xBoxie bo kupiłam, ale i na tablecie jest w ruchu. Sama jeszcze nie grałam, ale mój synek się tym mega ekscytuje.
-
a_gatka
Moja lubi Simsy, ale ostatnio przebąkuje o Minecrafcie właśnie...
W Sims nie gralam już wieki, a mój synek jakoś nie lubi. Poza tym jak się tam nie oszukuje to malo co można ogarnąć 
Agatka minecraft dla dziecka całkiem, całkiem 
my naszym chcemy pokazać, w sensie bratanicy i bratankowi
my naszym chcemy pokazać, w sensie bratanicy i bratankowi
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Trudno trafic na cos wartosciowego. Sporo glupot niestety w sieci. Ja tez szukam czegos edukacyjnego, ale i bezplatnego. Zbliza sie czas wakacji, wiec cos fajnego by sie przydalo:)
My mieliśmy podobny problem, zwłaszcza na czas podróży samochodem, ale ostatnio ściągnęłam dzieciakom bardzo fajną i na dodatek darmową aplikacja ze strony National Geographic Odkrywca, u nas to hit. I jest to o tyle lepsze od gierek że przy tym edukacyjne a podane w przyjemnej i lekkiej formie (na wakacje jak znalazł) i na pewno dzieciaków nie zniechęci.
szukam wlasnie czegos takiego... A dla dzieci w jakim wieku ta aplikacja?
Też słyszałam o tej aplikacji Odkrywca. Moje dziecko jest jeszcze trochę za małe, bo to bardziej jest dla dzieci 8-10lat, a moje ma prawie 7, więc może w przyszłym roku mu je pokarzę. Aktualnie natomiast bardzo lubi opiekować się swoim panem brokułem w aplikacji BeFit. Mnie to cieszy, bo dzięki tej rozrywce otrzymuje wiele cennych wskazówek odnośnie właściwego żywienia.