Jaki suplement na pracę jelit

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
Mattt96
Jestem tu nowa :)

Jaki suplement na pracę jelit

Post autor: Mattt96 »

Polecacie jakieś zioła , tabletki , suplementy , lub inne rzeczy , na silne zaparcia ;( z którymi niestety się zmagam od dłuższego czasu .
Dodam , że nadużywałam ogólnodostępnych leków na zaparcia w aptece i czy popełniałam duży błąd ?.
xenia_x
Miła Kobietka

Re: Jaki suplement na pracę jelit

Post autor: xenia_x »

verdin :)
olicka
Miła Kobietka

Post autor: olicka »

Jeśli chodzi o maluszka to najlepszą opcją okazał się dla nas synbiotyk Multilac Baby, jest łatwy w podaniu a wsparcie mikrobiomu jest moim zdaniem bardzo ważne.
Joana

Post autor: Joana »

Według mnie najlepiej radzą sobie z zaparciami czopki evaqu bambini. Naturalne, bezpieczne i szybkie w działaniu. Jest również wersja dla dorosłych
deszczoowa

Post autor: deszczoowa »

Ja mogę polecić Narum Fast, to bardzo dobrej jakości probiotyk, który bardzo dobrze się sprawdza właśnie na jelitowe problemy. :) Ogółem każdy probiotyk na pewno dobrze wpłynie na jelita.
Allie
Fajna Kobietka

Post autor: Allie »

Hej kobietki, przychodzę z dosyć problematyczną sprawą, mianowicie chciałam zapytać co polecacie na zaparcia? Co Wam osobiście pomogło? Od kilku dni mam duże problemy w toalecie, czytam różne fora, próbowałam śliwek, kapusty kiszonej, herbaty, siemienia lnianego, niestety bez rezultatów. Czy środki przeczyszczające według Was faktycznie będą najlepszym rozwiązaniem?
No i czy stosowałyście te zioła na pracę jelit https://kredensziolowy.pl/produkt/jeliherbs/ ? Pytam się bo czytałam o nich pozytywne opinie i zastanawiam się czy nie zamówić. A wolę się dopytać bo nie należą do najtańszych.
Lizafronkowska

Post autor: Lizafronkowska »

A na co może wskazywać ból brzucha po kiszonej kapuście i śliwkach. Wrzody?
Magda96pl

Post autor: Magda96pl »

Allie pisze:Hej kobietki, przychodzę z dosyć problematyczną sprawą, mianowicie chciałam zapytać co polecacie na zaparcia? Co Wam osobiście pomogło? Od kilku dni mam duże problemy w toalecie, czytam różne fora, próbowałam śliwek, kapusty kiszonej, herbaty, siemienia lnianego, niestety bez rezultatów. Czy środki przeczyszczające według Was faktycznie będą najlepszym rozwiązaniem?
No i czy stosowałyście te zioła na pracę jelit https://kredensziolowy.pl/produkt/jeliherbs/ ? Pytam się bo czytałam o nich pozytywne opinie i zastanawiam się czy nie zamówić. A wolę się dopytać bo nie należą do najtańszych.
Hejj, dołączam się pytania . Włączę z zaparciem i nie mogę sobie poradzić , długie posiedzenia w toalecie bez skutku :( . Sproboj też owsianke z mlekiem i dużo wody , I ew błonnik i też probiotyk, może u Ciebie będą skuteczne bo u mnie dużo zawodzi:( ,byłam u lekarza robiłam podstawie badania weszły dobre, jama brzuszna również. Nie powinno się brać długo tabletek przeczyszczajacych bo to tylko pogłebia problem , ale ja niestety stosuje bo jakoś trzeba to zrobić, też nie mam pomysłu. Czasami pomaga mi radirex max, lub czopek ale nie zawsze, ostatnio chciałam zrobić próbę bez wspomagaczy , za nic w świecie. A Ty jakieś suplementy stosujesz?
Magda96pl

Post autor: Magda96pl »

Magda96pl pisze:
Allie pisze:Hej kobietki, przychodzę z dosyć problematyczną sprawą, mianowicie chciałam zapytać co polecacie na zaparcia? Co Wam osobiście pomogło? Od kilku dni mam duże problemy w toalecie, czytam różne fora, próbowałam śliwek, kapusty kiszonej, herbaty, siemienia lnianego, niestety bez rezultatów. Czy środki przeczyszczające według Was faktycznie będą najlepszym rozwiązaniem?
Hejj, dołączam się pytania . Walcze z zaparciem i nie mogę sobie poradzić , długie posiedzenia w toalecie bez skutku :( . Spróbuj też owsianke z mlekiem i dużo wody , I ew błonnik i też probiotyk, może u Ciebie będą skuteczne bo u mnie dużo zawodzi:( ,byłam u lekarza robiłam podstawie badania weszły dobre, jama brzuszna również. Nie powinno się brać długo tabletek przeczyszczajacych bo to tylko pogłebia problem , ale ja niestety stosuje bo jakoś trzeba to zrobić, też nie mam pomysłu. Czasami pomaga mi radirex max, lub czopek ale nie zawsze, ostatnio chciałam zrobić próbę bez wspomagaczy , za nic w świecie. A Ty jakieś suplementy stosujesz?
adinamalotowa

Post autor: adinamalotowa »

A znacie jakieś zioła (poza miętą), które mogą być pomocne?
Mattt96

Post autor: Mattt96 »

adinamalotowa pisze:A znacie jakieś zioła (poza miętą), które mogą być pomocne?
Ale potrzebujesz na poprawienie pracy jelit , czy typowo na przeczyszczenie ? :)
Awatar użytkownika
vilma.zulauf

Post autor: vilma.zulauf »

Suplementacja L-karnityną jest szczególnie polecana u sportowców ze względu na to, że nadmierny wysiłek sprzyja powstawaniu jej niedoborów. Dlatego w czasie wzmożonych treningów zaleca się przyjmowanie ok. 3 gramów dziennie tej substancji.

Post autor: alinahelska »

U mnie za "Suplement" na jelita wystarczy kefir i kapusta kiszona. Oczywiście niejednocześnie:)
Danka

Post autor: Danka »

czasem cięzko dobrac odpowiedni suplement. Gdy moja córka miała ok lar cierpiała na zaparcia. Próbowalismy i domowych sposobów i suplementów, i nic nie pomagało skutecznie.
Koleżnka, któa pracuje w aptece powiedziała mi o czopkach musujących na zaparcia. Kupiłam i rzeczywiście okazały się bardzo skuteczne. Działają do kilkunastu minut po aplikacji - szybko, ale nie gwałtownie. Są bezpieczne i naturalne. Dzieki nim problemy z zaparciami skończyły się
Ramonesca

Post autor: Ramonesca »

Mattt96 pisze:Polecacie jakieś zioła , tabletki , suplementy , lub inne rzeczy , na silne zaparcia ;( z którymi niestety się zmagam od dłuższego czasu .
Dodam , że nadużywałam ogólnodostępnych leków na zaparcia w aptece i czy popełniałam duży błąd ?.
Tak, nie wolno nadużywać żadnych leków. ;) Brane nawet od czasu do czasu rozregulowują pracę jelit. Najlepiej zapobiegać. Unikaj tego, co Ci szkodzi. Polecam Colon c. Pomaga, ale osobiście nie lubię go pić.
AKrol
Miła Kobietka

Post autor: AKrol »

To prawda, zaparcia bywają uciążliwe, i niestety czasami zmiana diety, a nawet probiotyki nie przynosza od razu efektu. Co jakiś czas zdarza mi się taka sytuacja i wtedy stosuję czopki eva qu. Mam je sprawdzone już od czasu gdy byłam w ciąży. Efekt szybki i niezawodny, ale bez gwałtownych reakcji. Czopki bezpieczne, nie uzależniają. Warto je mieć w apteczce.
Tama
Miła Kobietka

Post autor: Tama »

AKrol pisze:To prawda, zaparcia bywają uciążliwe, i niestety czasami zmiana diety, a nawet probiotyki nie przynosza od razu efektu. Co jakiś czas zdarza mi się taka sytuacja i wtedy stosuję czopki eva qu. Mam je sprawdzone już od czasu gdy byłam w ciąży. Efekt szybki i niezawodny, ale bez gwałtownych reakcji. Czopki bezpieczne, nie uzależniają. Warto je mieć w apteczce.
Też znam te czopki są rzeczywiście są rewelacyjne. Działają bardzo skutecznie i pomagają pozbyć się problemu z zaparciami
ODPOWIEDZ