Jaki suplement na pracę jelit
Jaki suplement na pracę jelit
Polecacie jakieś zioła , tabletki , suplementy , lub inne rzeczy , na silne zaparcia ;( z którymi niestety się zmagam od dłuższego czasu .
Dodam , że nadużywałam ogólnodostępnych leków na zaparcia w aptece i czy popełniałam duży błąd ?.
Dodam , że nadużywałam ogólnodostępnych leków na zaparcia w aptece i czy popełniałam duży błąd ?.
Re: Jaki suplement na pracę jelit
Jeśli chodzi o maluszka to najlepszą opcją okazał się dla nas synbiotyk Multilac Baby, jest łatwy w podaniu a wsparcie mikrobiomu jest moim zdaniem bardzo ważne.
Według mnie najlepiej radzą sobie z zaparciami czopki evaqu bambini. Naturalne, bezpieczne i szybkie w działaniu. Jest również wersja dla dorosłych
-
deszczoowa
- Jestem tu nowa :)
Ja mogę polecić Narum Fast, to bardzo dobrej jakości probiotyk, który bardzo dobrze się sprawdza właśnie na jelitowe problemy.
Ogółem każdy probiotyk na pewno dobrze wpłynie na jelita.
Hej kobietki, przychodzę z dosyć problematyczną sprawą, mianowicie chciałam zapytać co polecacie na zaparcia? Co Wam osobiście pomogło? Od kilku dni mam duże problemy w toalecie, czytam różne fora, próbowałam śliwek, kapusty kiszonej, herbaty, siemienia lnianego, niestety bez rezultatów. Czy środki przeczyszczające według Was faktycznie będą najlepszym rozwiązaniem?
No i czy stosowałyście te zioła na pracę jelit https://kredensziolowy.pl/produkt/jeliherbs/ ? Pytam się bo czytałam o nich pozytywne opinie i zastanawiam się czy nie zamówić. A wolę się dopytać bo nie należą do najtańszych.
No i czy stosowałyście te zioła na pracę jelit https://kredensziolowy.pl/produkt/jeliherbs/ ? Pytam się bo czytałam o nich pozytywne opinie i zastanawiam się czy nie zamówić. A wolę się dopytać bo nie należą do najtańszych.
-
Lizafronkowska
A na co może wskazywać ból brzucha po kiszonej kapuście i śliwkach. Wrzody?
Hejj, dołączam się pytania . Włączę z zaparciem i nie mogę sobie poradzić , długie posiedzenia w toalecie bez skutkuAllie pisze:Hej kobietki, przychodzę z dosyć problematyczną sprawą, mianowicie chciałam zapytać co polecacie na zaparcia? Co Wam osobiście pomogło? Od kilku dni mam duże problemy w toalecie, czytam różne fora, próbowałam śliwek, kapusty kiszonej, herbaty, siemienia lnianego, niestety bez rezultatów. Czy środki przeczyszczające według Was faktycznie będą najlepszym rozwiązaniem?
Magda96pl pisze:Hejj, dołączam się pytania . Walcze z zaparciem i nie mogę sobie poradzić , długie posiedzenia w toalecie bez skutkuAllie pisze:Hej kobietki, przychodzę z dosyć problematyczną sprawą, mianowicie chciałam zapytać co polecacie na zaparcia? Co Wam osobiście pomogło? Od kilku dni mam duże problemy w toalecie, czytam różne fora, próbowałam śliwek, kapusty kiszonej, herbaty, siemienia lnianego, niestety bez rezultatów. Czy środki przeczyszczające według Was faktycznie będą najlepszym rozwiązaniem?
No i czy stosowałyście te zioła na pracę jelit https://kredensziolowy.pl/produkt/jeliherbs/ ? Pytam się bo czytałam o nich pozytywne opinie i zastanawiam się czy nie zamówić. A wolę się dopytać bo nie należą do najtańszych.. Spróbuj też owsianke z mlekiem i dużo wody , I ew błonnik i też probiotyk, może u Ciebie będą skuteczne bo u mnie dużo zawodzi:( ,byłam u lekarza robiłam podstawie badania weszły dobre, jama brzuszna również. Nie powinno się brać długo tabletek przeczyszczajacych bo to tylko pogłebia problem , ale ja niestety stosuje bo jakoś trzeba to zrobić, też nie mam pomysłu. Czasami pomaga mi radirex max, lub czopek ale nie zawsze, ostatnio chciałam zrobić próbę bez wspomagaczy , za nic w świecie. A Ty jakieś suplementy stosujesz?
-
adinamalotowa
A znacie jakieś zioła (poza miętą), które mogą być pomocne?
Ale potrzebujesz na poprawienie pracy jelit , czy typowo na przeczyszczenie ?adinamalotowa pisze:A znacie jakieś zioła (poza miętą), które mogą być pomocne?
- vilma.zulauf
Suplementacja L-karnityną jest szczególnie polecana u sportowców ze względu na to, że nadmierny wysiłek sprzyja powstawaniu jej niedoborów. Dlatego w czasie wzmożonych treningów zaleca się przyjmowanie ok. 3 gramów dziennie tej substancji.
-
alinahelska
U mnie za "Suplement" na jelita wystarczy kefir i kapusta kiszona. Oczywiście niejednocześnie:)
czasem cięzko dobrac odpowiedni suplement. Gdy moja córka miała ok lar cierpiała na zaparcia. Próbowalismy i domowych sposobów i suplementów, i nic nie pomagało skutecznie.
Koleżnka, któa pracuje w aptece powiedziała mi o czopkach musujących na zaparcia. Kupiłam i rzeczywiście okazały się bardzo skuteczne. Działają do kilkunastu minut po aplikacji - szybko, ale nie gwałtownie. Są bezpieczne i naturalne. Dzieki nim problemy z zaparciami skończyły się
Koleżnka, któa pracuje w aptece powiedziała mi o czopkach musujących na zaparcia. Kupiłam i rzeczywiście okazały się bardzo skuteczne. Działają do kilkunastu minut po aplikacji - szybko, ale nie gwałtownie. Są bezpieczne i naturalne. Dzieki nim problemy z zaparciami skończyły się
Tak, nie wolno nadużywać żadnych leków.Mattt96 pisze:Polecacie jakieś zioła , tabletki , suplementy , lub inne rzeczy , na silne zaparcia ;( z którymi niestety się zmagam od dłuższego czasu .
To prawda, zaparcia bywają uciążliwe, i niestety czasami zmiana diety, a nawet probiotyki nie przynosza od razu efektu. Co jakiś czas zdarza mi się taka sytuacja i wtedy stosuję czopki eva qu. Mam je sprawdzone już od czasu gdy byłam w ciąży. Efekt szybki i niezawodny, ale bez gwałtownych reakcji. Czopki bezpieczne, nie uzależniają. Warto je mieć w apteczce.
Też znam te czopki są rzeczywiście są rewelacyjne. Działają bardzo skutecznie i pomagają pozbyć się problemu z zaparciamiAKrol pisze:To prawda, zaparcia bywają uciążliwe, i niestety czasami zmiana diety, a nawet probiotyki nie przynosza od razu efektu. Co jakiś czas zdarza mi się taka sytuacja i wtedy stosuję czopki eva qu. Mam je sprawdzone już od czasu gdy byłam w ciąży. Efekt szybki i niezawodny, ale bez gwałtownych reakcji. Czopki bezpieczne, nie uzależniają. Warto je mieć w apteczce.