Jaki prezent na ślub ?

Jedyny dzień w życiu, tak ważny dla kobiet. Jak zorganizować wesele? Jaką suknię kupić? Ślub kościelny czy cywilny? Chcesz dowiedzieć się czegoś więcej, a może podzielić się swoimi doświadczeniami? Zapraszamy do pisania tutaj.
Awatar użytkownika
Majeczka090
Jestem tu nowa :)

Re: Jaki prezent na ślub ?

Post autor: Majeczka090 »

No, ale miałaś listę, a jak ktoś nie robi listy to wtedy pojawia się problem.
WszystkozAmeryki_com
Extra Kobietka

Post autor: WszystkozAmeryki_com »

Faktycznie skok ze spadochronem to duże przeżycie,nie wiem czy każdy chciałby dostać taki prezent,ja np nie bardzo i wolałabym co praktycznego co faktycznie mi się przyda.
www.WszystkozAmeryki.com
Awatar użytkownika
Melania Si
Miła Kobietka

Post autor: Melania Si »

Ja nie mam zamiaru robić żadnej listy prezentów. Jestem zdania, że każdy obdaruje nas tym, na co będzie go stać. Czy będzie to prezent czy pieniądze - wszystko jedno. Z doświadczenia wiem, że goście i tak wolą dać kopertę. Zakup prezentu (typu sprzęt AGD, porcelana) zawsze sprawia problem: jaka firma, jaki wzór itp. Gościom wygodniej jest dać pieniądze. Taka jest prawda.
... a traktowanie uzbieranych pieniędzy jako kasę na spłatę wesela uważam za niepoważne. Jak się nie ma pieniędzy, to się go nie organizuje... Te pieniądze mamy zamiar wpłacić na konto. Kiedyś się przydadzą na remont, wakacje czy inne wydatki. Nie przyszłoby mi do głowy spłacać nimi wesele... :/ Wesele nigdy się nie zwróci. Niestety organizacja wesela wiąże się z tym, że trzeba w nie wtopić wiele pieniędzy, jeśli chce się przygotować je tak, jak należy (przyjęcie w restauracji, zespół, kamerzysta, fotograf, atrakcje dla gości itp.).
Dum spiro, spero...
kaira1987
Miła Kobietka

Post autor: kaira1987 »

Owszem miałam listę, ale to chyba nie problem taką stworzyć. Pojawiły się też prezenty inne. Ja nie lubię dawać komuś w prezencie pieniędzy lub samych pieniędzy. A podejście że wesele ma się zwrócić jest dziwne - to po co je robić jak chcemy tylko uzyskać zwrot koszów
marzą mi się ekskluzywne meble
nikola88
Jestem tu nowa :)

Post autor: nikola88 »

Ja też wolę pieniądze, nie lubię jak ktoś decyduje za mnie, wolę sama sobie coś kupić i dostosować to do moich potrzeb, wnętrz, upodobań
Używam tylko kosmetyków naturalnych
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Ciekawym pomysłem może być taki grill ;)
Obrazek
Na pewno to ciekawa alternatywa gdy nie ma możliwości grillowania na świeżym powietrzu
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
docha
Extra Kobietka

Post autor: docha »

bardzo prosty i elegancki, jak się go używa?
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Tu masz filmik

No dlatego mi wpadł w oko ;) i łatwo go schować bo płaski
.. bo w oczach tkwi siła duszy...