Jaki film ostatnio oglądałaś?

Co warto obejrzeć, przeczytać oraz posłuchać? Co możecie polecić? Czyli rozmowy o lekko kulturalnym zabarwieniu.
ODPOWIEDZ
Lily of the Valley

Jaki film ostatnio oglądałaś?

Post autor: Lily of the Valley »

Jakie filmy ostatnio oglądałyście? :P Dzielmy się wrażeniami, oceniajmy. Jeśli ktoś ocenił na Filmwebie, może tutaj wpisać swoją notę z wyjaśnieniem. Generalnie, piszcie o blaskach i cieniach projektów, które miałyście (nie)przyjemność zobaczyć do samego końca, uwaga :P. Starajmy się oceniać filmy, na których nie zasnęłyśmy, żeby było sprawiedliwie.

Zaczynam!

Dzisiaj z ukochanym oglądałam Krzyk ( u mnie) oraz Amityville Haunting (u niego). Oba filmy nie zrobiły na mnie wrażenia. "Krzyk" to dla mnie nieporozumienie, jednak otrzymał ode mnie ocenę 3 (słaby). Nie podobały mi się puste dialogi nastolatków, gra aktorka, no i końcówka do bani.
Sam pomysł ciekawy, ale składał się z absurdalnych sytuacji. Zbrodniarz wyskakiwał jak z pola kapusty co jakiś czas, napięcia w ogóle nie było. Niestety, ale słabiutko. Może to dlatego, że oglądałam przedtem "Straszny film" i niektóre momenty mnie bardzo śmieszyły, bo przypominałam sobie parodię :D. Generalnie, nic specjalnego i szczególnie w pierwszych momentach strasznie tani.
W kwestii drugiego filmu wypowiem się tak. Mogło być gorzej. Pomysł również ciekawy, gorzej z wykonaniem. Dostrzegłam sporo podobieństw do Paranormal Activity. Również nie wprawił mnie w osłupienie, jednak 2 razy się wzdrygłam ze strachu i krzyknęłam :P. Nie jest to jednak horror wysokich lotów, raczej taki trochę komiczny :D.
Lily of the Valley

Re: Jaki film ostatnio oglądałaś?

Post autor: Lily of the Valley »

Big Love...
końcówka fatalna, w ogóle jej nie zrozumiałam. Idea filmu świetna.
6/10
Masjaa
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Masjaa »

"Odrobina nieba" i "Pożyczony narzeczony" jakoś mi ostatnio najbardziej przypadły do gustu.... uwielbiam Kate Hudson i ten przystojny Colin Egglesfield hmmmmmmmmm ;)
Magda877
Jestem tu nowa :)

Post autor: Magda877 »

SPAM z Nicolasem Cagem (dostał Oscara za rolę w tym filmie) mocny film, zapadający w pamięć ...
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 2015 2:57 pm przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Obrazek
Radiance

Post autor: Radiance »

'The Grey' (Przetrwanie), z tego roku, z Liamem Neesonem. Dobry, polecam. A dziś obejrzałam wreszcie 'Sherloka Holmesa: Grę Cieni', genialny :) Można się uśmiać :)
ananasek

Post autor: ananasek »

Avengerous teraz to leci w kinach i jest świetne, podoba mi się bo jest to połączenie bohaterów z różnych filmów i każdy mi się podobał.
Awatar użytkownika
xxxAngelxxx

Post autor: xxxAngelxxx »

Goal 1 i 2. Te dwie części. Jest jeszcze trzecia którą pewnie obejrzę w najbliższym czasie. Świetne, idealne :) Idealne na ten czas Euro, szczególnie dla osób lubiących piłkę nożną :P
sabrina255

Post autor: sabrina255 »

Dark Shadows w reżyserii Tima Burtona. Jeśli miałabym go oceniać w kategorii normalnego filmu to wydaje się całkiem znośny i przyjemny, jednak jestem fanką Burtona i na tle jego poprzednich filmów, niestety wypada blado.
Persefona

Post autor: Persefona »

Dogma o upadłych aniołach chcących wrócić do nieba. Tak, wiem, staroć, ale dotąd nie widziałam. O tym, że Bóg jest kobietą, to wszystkie wiemy, a ten film był naprawdę słaby. Typowa komedia robiona na siłę, bez polotu :(
Awatar użytkownika
Tinuviel
Extra Kobietka

Post autor: Tinuviel »

Masjaa pisze:"ten przystojny Colin Egglesfield hmmmmmmmmm ;)
:D Zgadzam się :-D

Ja oglądałam dziś ze swoim M. "Odlot"... Ale jakoś nas nie zachwycił i w połowie przerwaliśmy ;-)
"Chciałabym dojść w życiu do takiego punktu, żeby pomagać innym nie zdając sobie nawet z tego sprawy, a zwłaszcza nie myśląc, że to miły gest. To dopiero osiągnięcie. Czy to nie byłoby wspaniałe?"
pauulek21

Post autor: pauulek21 »

Ostatnio oglądałam Prometeusza i całkiem mi się podobał. Może dlatego, że przed seansem słyszałam o nim same negatywne opinie i nie miałam zbyt dużych oczekiwań. A tu proszę, całkiem przyjemnie się oglądało :)
Kimma

Post autor: Kimma »

Wczoraj oglądałam Terminatora 1.Stary film,ale przyjemnie było sobie go na nowo odświeżyć. ;)
huke

Post autor: huke »

Atlas chmur. Bardzo mi się podobał ;)
Pear
Miła Kobietka

Post autor: Pear »

Polecam Wam nowy film ''The imposible'', uprzedzam że film strasznie mocny i na faktach. Chodzi o tsunami które przeszło przez tajlandie w 2003 roku. Oraz serial nie emitowany w pl telewizji ale cały w sieci, ''Rescue me'' serial opowiada o życiu strażaków nowojorskich po 9/11 . Przez 6 sezonów trzyma w napięciu, wielu z nas nawet nie przypuszczalo że żniwo tamtego dnia jest zbierane do dziś!
marta_BSG

Post autor: marta_BSG »

Ja dziś byłam na "Sępie". Nie żałuję nawet jednej minuty- świetny! Polecam Wam serdecznie :-)
http://projektpozytywka.pl/podziel-sie- ... -kosztuje/
Awatar użytkownika
CynamonkaZrodzynkiem
Extra Kobietka

Post autor: CynamonkaZrodzynkiem »

Życie Pi, ale takiego rodzaju filmy nie dla mnie. Piękne zdjęcia, scenografia, widać że ludzie się postarali na planie ale u mnie musi się coś dziać:) dla fanów rozmyślania i melancholii oraz poszukiwania i rozmyślania nad sensem ludzkiego życia polecam szczególnie gorąco.
Amantium irae amoris integratio.
Anamarii
Miła Kobietka

Post autor: Anamarii »

Trzy metry nad niebem, cudowny ;)
Awatar użytkownika
isia89

Post autor: isia89 »

Gran Torino (2008) reżyseria i główna rola Clint Eastwood - naprawdę watro obejrzeć bardzo dobre kino.
www.simpleframe.pl
donejr

Post autor: donejr »

Ja ostatnio oglądałam Offender. Film o chłopaku, który trafia do zakładu poprawczego, ponieważ chce znaleźć sprawcę, który pobił jego dziewczynę, przez co poroniła i odeszła od chłopaka.
internet rybnik
dzo

Post autor: dzo »

"Jesteś bogiem" o Paktofonice :)

Całkiem fajny jeśli ktoś ma jakiekolwiek pojęcie o istnieniu zespołu
456
Kobietka Expert

Post autor: 456 »

Jakiś czas temu obejrzałam "Kroniki opętania". Podobało mi się, bo ostatnio ciężko o dobre dreszczowce oparte rzekomo na faktach. Na początku filmu myślałam, że dostałam jakiejś schizy ale jednak się nie przesłyszałam. ;) Drugim filmem był "Sinister". Nawet dobry ale końcówka zjechana, bo chyba reżyser chciał na siłę zrobić strrraszne zakończenie.

"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
Mała_Kaśka
Fajna Kobietka

Post autor: Mała_Kaśka »

Ja się zbieram i zbieram i kończę właśnie "gwiezdne wojny" została mi ostatnia część. Zawsze sie jakoś tego ustrzegłam, ale nawet mi sie podoba...Fanem wielkim nie zostanę, ale przebrnęłam z zaciekawieniem:D
tszuj

Post autor: tszuj »

Ja ostatnio obejrzałam Ojca chrzestnego. Mimo, że nie lubię gangsterskich filmów to ten bardzo mnie urzekł. Świetne role Marlona Brando i Ala Pacino. Doskonałe odwzorowanie czasów przed wojennych. No po prostu bajka :) Niedługo zabieram się za drugą i trzecią część tego filmu :)
lexus is300
456
Kobietka Expert

Post autor: 456 »

Dziś "Silent Hill" drugą część. Rozczarowałam się. Gdzie to odzwierciedlenie kolejnej części gry? Było ale się zmyło.

"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
andorqa

Post autor: andorqa »

"Django" byłam ostatnio w kinie super film, można się trochę pośmiać.
Grzeczne dziewcynki idą do nieba niegrzeczne... moje ulubione koszulki
ODPOWIEDZ