Jaka woda najlepsza na upały?
-
klementyna
- Jestem tu nowa :)
Jaka woda najlepsza na upały?
Pijecie cokolwiek, czy zwracacie uwagę na to, żeby woda miała dużo minerałów i uzupełniała je w czasie tej gorączki?
Gdzieś czytałam, że całkiem przyzwoicie wypadają Muszyńskie Zdroje, bo mają bardzo dużo magnezu.
Myślicie, że tak faktycznie jest?
Może znacie też inne wody warte polecenia?
Będę wdzięczna za wskazówki, bo Muszyńskie ciężko znaleźć w sklepie.
Gdzieś czytałam, że całkiem przyzwoicie wypadają Muszyńskie Zdroje, bo mają bardzo dużo magnezu.
Re: Jaka woda najlepsza na upały?
Jeśli masz problem z dostępem do tej wody poszukaj innej mineralnej.
-
migotka123
ja staram się przede wszystkim zawsze mieć pod ręką wodę do picia. Nie używam plastikowych butelek chociaż są one nieco wygodniejsze do ciężkich szklanych. Koleżanka poleciła mi zamrażanie wody i potem odmrażanie jej. Ponoć dzięki temu woda zyskuje lepszą strukturę i jest łatwiej przyswajalna przez organizm, no i oczywiście jest zimna rozmrożona woda jest świetnym rozwiązaniem na upalne dni.
live love laugh...
Muszynianka ma potrzebne mikroelementy
Cisowianka lekko gazowana, super relacja ceny do jakości
Jestem aktualnie w ciązy.
Piję przede wszystkim wode mineralną niegazowaną, soki owocowe. Smakuje mi też gorąca kawa zbożowa z mlekiem.
Kawę pije tylko po to by podnieść sobie ciśnienie gdy boli mnie głowa (mam 90/60, więc przy ładnej pogodzie czasami dekielek mi unosi;))
Herbata mi nie smakuje a z napojów mlecznych to tylko zmiksowane truskawki z mlekiem;)
Ogólnie to nie lubię takiej pogody
Piję przede wszystkim wode mineralną niegazowaną, soki owocowe. Smakuje mi też gorąca kawa zbożowa z mlekiem.
Kawę pije tylko po to by podnieść sobie ciśnienie gdy boli mnie głowa (mam 90/60, więc przy ładnej pogodzie czasami dekielek mi unosi;))
Herbata mi nie smakuje a z napojów mlecznych to tylko zmiksowane truskawki z mlekiem;)
Ogólnie to nie lubię takiej pogody
https://zietekclinic.com/
Ziętek Clinic
ul. Radzikowskiego 59/U3
31-315 Kraków
NIP: 6751225659
Regon: 356702723
tel. +48 12 294 57 50
Ziętek Clinic
ul. Radzikowskiego 59/U3
31-315 Kraków
NIP: 6751225659
Regon: 356702723
tel. +48 12 294 57 50
Piwniczanka ma wszystkie potrzebne mikroelementy, dodatkowo prowadzą teraz loterię z fajnymi nagrodami. Kiedyś pijałam inne wody, w tym nawet miejską kranówę, ale przez problemy z cerą postawiłam się przerzucić 
Używam tylko kosmetyków naturalnych
Wysokomineralizowana woda dobrze sprawdzi się na takie upały, kiedy wypacamy ogromne ilości 
Mój blog z modą damską Dress-Room.pl.
-
Mirabelka02
- Miła Kobietka
Polecam Muszynianke, tylko ją pijam. Bardzo wysoko zmineralizowana ( ja wybieram niskonasyconą CO2 bo mi najlepiej smakuje). Ma specyficzny smak, spotykam się z ludzmi którzy albo ja kochają jak ja, albo nienawidząklementyna pisze:Pijecie cokolwiek, czy zwracacie uwagę na to, żeby woda miała dużo minerałów i uzupełniała je w czasie tej gorączki?
elektrolity są dobre na takie dni, serio pomagają
-
Mirabelka02
- Miła Kobietka
Muszynianka 
-
trefnoknus
- Miła Kobietka
Zwykła, niegazowana. Najczęściej Żywiec Zdrój albo Nestle Aquarel. I nie żadna smakowa
Przede wszystkim niegazowana, gazowana woda jest niezdrowa. Ja piję Cisowiankę, a jak chcesz z magnezem to szczerze polecam Magnesię, bardzo dobra 
-
Kropka.nad.i
Cechini Muszyna - wysokozmineralizowana. Lub muszynianka, ma podobną ilość minerałów.
Wiem, że wodę powinno się pić ale jakoś w upały szczególnie jak ta woda ni jest mega zimna to w ogóle mi nie wchodzi, moje dziecko też woli z jakimiś dodatkami, fajna jest ta woda z sokiem h2owoc, jakoś mi bardziej podchodzi niż sama woda
Warto zostawić ten temat specjaliście. To na pewno przyniesie pozytywny rezultat.
Wieczność to zbyt dużo czasu, żeby spędzić go samotnie
Ja zazwyczaj kupuję żywca
Mi najbardziej smakuje nałęczowianka lekko gazowana 
Szukasz firmy, która tworzy pieczątki? Zerknij na naszą stronę i zapoznaj się z naszą ofertą.
w upały to częsciej zamiast wody wolę jakieś napoje, bardzo fajny i orzeźwiający jest tymbark cytryna mięta, super chłodzi 
woda kokosowa, najlepiej nawadnia 
https://body-mind-art.blogspot.com/
Ja w trakcie upałów ( choć nie tylko ) piję zieloną Piwniczankę - ma ona delikatny orzeźwiający smak
uwielbiam ją w połączeniu z cytryną
staram się pić dziennie ponad 2 litry wody
Woda ta dostarcza wapń i magnez w idealnej proporcji 2:1, w łatwo przyswajalnej formie. 
wydaje mis ię, ze woda mineralna jest na pewn najlepsza. Zawiera sporo minerałów, ja pije tylko i wyłącznie taką wodę o każdej porze dnia. Zwłaszcza po treningu
woda krzemionkowa
Pijecie w zimie wodę? Mi jak są upały to jakoś wchodzi a w zimie w ogóle, wolę herbatę czy soki wypić
-
natalia523
Woda to podstawa, przynajmniej u mnie, a w zimie też ciepła kawa, herbata i napar z imbiru.
http://www.rozszerzaniediety.pl
Strona o zdrowym żywieniu niemowląt
Strona o zdrowym żywieniu niemowląt