jaka patelnia do naleśników?
-
babuszka
jaka patelnia do naleśników?
Polecilibyście mi jakąś dobrą patelnie do naleśników? Moja niestety już chyba zakończyła swój żywot ze starości 
Re: jaka patelnia do naleśników?
mogę ci polecić patelnię tefala, sprawdza mi się znakomicie już od kilku lat (nie pamiętam dokładnie), w każdym razie jest niezawodna.
-
rozalia
Też polecam Tefala i to nie tylko do naleśników ale dosłownie do wszystkiego. Nie mam modelu dedykowanego a świetnie wychodzą więc wystarczy kupic uniwersalną a wszystko na niej usmażysz.
Kiedyś kupiłam taką zwykłą na wagę nie pamiętam czy w tesco czy w innym markecie.
Ja używam patelni silit http://www.smakprostoty.pl/allegro-pate ... ow-o-27-cm jak dla mnie bezbłędna, żadne naleśniki nie wychodziły mi tak dobrze jak na niej 
ja używam od lat tefala. znakomita firma. polecam.
-
babuszka
No to mam twardy orzech do zgryzienia. Dziękuję za szybkie odpowiedzi! 
Ja mam taką teflonową cienką i płaską z... Rossmanna
Taką typowo do naleśników, kosztowała ok. 20 zł i smaży się na niej super.
"Nie macie pojęcia, jak kiepskie mam o sobie zdanie i jak mało na nie zasługuję" W.S. Gilbert
-
azjastopem
- Jestem tu nowa :)
w ikiei można się wyposażyć - koniecznie z telfonem bo wtedy nie będą przywierać i do tego łyżka drewniana bo metal zrysuje teflon i zjesz go z naleśnikami:)
Koszulka z nadrukiem jestem z głupkiem. Idealnie
-
ladyblues
ja się zastanawiam nad tą: http://www.smakprostoty.pl/deep-black-z ... ia-o-30-cm - jest żeliwna i wygląda na solidną. dobry wybór?
A ja mam taką z Floriny.Kosztowała ok.30 zł i jest super.Polecam!
-
Tusia
Ja w weekend kupiłam sobie w agata meble -home ceramiczną za 20 zł. Zresztą w promocji mają teraz.
- malinka 61
- Kobietka Expert
Ja również polecam z powłoką ceramiczną , 
Przy podejmowaniu decyzji, nie zważaj na innych, kieruj się głosem serca i własnym instynktem...

ja mam swoją starą nie zawodną patelnię z teflonem tylko do naleśników 
- najkaitlyn92
- Jestem tu nowa :)
Mogę polecić spóbowanie patelnii ceramicznej, kupiłam jedną jakiś czas temu (z 3 meisiące?) i pomimo że na początku myślałam, że to nie będzie to nic specjalnego, to dopiero gdy zaczęłam używać, zobaczyłam różnicę. Na prawdę większośc rzeczy niemal nie przywiera, naleśniki się tez łatwo robi.
-
KruczoCzarna
- Miła Kobietka
Ja mam taką specjalnie do naleśników z Rossmanna, koszt ok. 20 zł, a wychodza bez żadnego tłuszczu. Nie wiem, czy trafisz na nie teraz, ale można się rozglądać.
Zgadzam się z poprzedniczkami, teflonowa i wtedy bez tłuszczu można szaleć na zdrowo i czarować pyszne naleśniczki
Mogę Ci polecić z emalii olkusz, sama mam taką i sprawuje się super
SPAM
Ostatnio zmieniony wt paź 29, 2013 11:31 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: proszę nie SPAMować forum
Powód: proszę nie SPAMować forum
Słyszałam, że patelnia od philipiaka jest bardzo dobra do pieczenia naleśnik,ow, ale sama nie miałam przyjemności testować niestety. Może kiedyś ....
Ja nie cuduje z patelnia.
Ma takiego starego rupcia bo odlatuje juz raczka, ale znakomicie smaza sie na tym patenianym rupciu moje nalesniczki.
Zreszta jak jest dobre ciasto nalesnikowe to obojetnie na jakiej patelni zawsze sie nalesniki
udaja.
Ale juz musze i tak porozgladac sie za nowa patelnia.
Ma takiego starego rupcia bo odlatuje juz raczka, ale znakomicie smaza sie na tym patenianym rupciu moje nalesniczki.
Zreszta jak jest dobre ciasto nalesnikowe to obojetnie na jakiej patelni zawsze sie nalesniki
udaja.
Ale juz musze i tak porozgladac sie za nowa patelnia.
Ostatnio kupiliśmy w biedronce ceramiczną i jest rewelacyjna
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
To moze i ja sie na taka patelnie skusze? 
Są też dedykowane patelnie do robienia naleśników np. Patelnia teflonowa Moneta Zecchino 25 cm naleśnikowa u nas jest dostępna za 32 zł z . Patelnia ma średnicę 25 cm. Wykonana jest z aluminium, z zewnątrz lakierowana, wewnętrzna powłoka - TEFLON Classic
Rossmann jest genialny pod tym względem... skusila mnie cena (20 zł to nawet by nie było szkoda jak coś byłoby nie tak) i nie zawiodłam się. Służy już dobry rok i jest super 
http://www.amadu.pl
Ja kupiła super patelnie z powłoką ceramiczną w Neonet w przystępnej cenie i świetnie się na niej smaży naleśniki.