Jak zapatrujecie się na domowe siłownie?

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
ODPOWIEDZ
Kosiu
Jestem tu nowa :)

Jak zapatrujecie się na domowe siłownie?

Post autor: Kosiu »

Jak zapatrujecie się na domowe siłownie? Opłaca się robić, czy lepiej wracać na standardową?
Rabka
Fajna Kobietka

Re: Jak zapatrujecie się na domowe siłownie?

Post autor: Rabka »

Hantle, drążek z poręczami i ławeczka to raczej podstawa do wielu treningów. Tutaj masz k-sport. com.pl/product-pol-218-Lawka-do-cwiczen-brzuszkow-skosna-regulowana-skladana-KSSL024.html w dodaku w promocji, dokupisz u niego resztę i zmieścisz się w tysiącu.
CiociaDobraRada
Jestem tu nowa :)

Post autor: CiociaDobraRada »

Ja mam domową siłownię i dla mnie to najlepsza decyzja, jaką mogłam podjąć! Nie muszę się nigdzie ruszać, ćwiczę, kiedy mam ochotę, i nie tracę czasu na dojazdy. Wcześniej chodziłam na siłkę i często mnie to zniechęcało – tłum ludzi, kolejki do sprzętu, a jak chciałam poćwiczyć w spokoju, to musiałam kombinować, o której iść, żeby było luźniej. Teraz mam wszystko pod ręką, swoje hantle, sztangę, gumy, drążek i nie muszę się martwić, czy ktoś patrzy, jak robię przysiady :D

Ale nie ukrywam, że początkowa inwestycja trochę zabolała. Sprzęt kosztuje, a jak się chce coś porządniejszego, to trzeba liczyć się z wydatkiem. Na szczęście można wszystko kupować stopniowo – ja zaczynałam od hantli i maty, a z czasem dokupowałam kolejne rzeczy. No i miejsce… Jak ktoś mieszka w kawalerce, to może być ciężko, ale u mnie w piwnicy udało się wygospodarować przestrzeń.

Z drugiej strony, jak ktoś lubi siłownię za atmosferę i kontakt z ludźmi, to raczej domowa siłka się nie sprawdzi. Mnie nie brakuje tej całej otoczki, ale wiem, że niektórzy potrzebują takiej motywacji. No i trzeba się pilnować, bo jak nie masz obok trenera czy ludzi ćwiczących, to łatwo olać trening i znaleźć wymówkę.

Więc ogólnie – jak masz miejsce i wiesz, że dasz radę się zmotywować, to domowa siłownia super opcja! Jak potrzebujesz różnorodnego sprzętu i ludzi dookoła, to klasyczna siłka będzie lepszym wyborem. :)
20 monet Allego za zakup Allego Smart babskiesprawy.pl/allergro-smart-taniej-o-20zl-2025-rok-t22919.html" class="postlink" rel="dofollow">https://babskiesprawy.pl/allergro-smart ... 22919.html
deepmaze
Miła Kobietka

Post autor: deepmaze »

Jak masz trochę więcej miejsca to wypróbuj k-sport . com . pl/ product-pol-187-DRAZEK-PORECZ-DO-PODCIAGANIA-KSSL060-DIP .html. Złożenie zajmuje chwilę, masz drążek regulowany z poręczami i też częściowo asekuracyjny do innych ćwiczeń. Sam długo używam i jest ok.
Bez tytułu1.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ODPOWIEDZ