Jak walczyć z nawracającą grzybicą pochwy?
Jak walczyć z nawracającą grzybicą pochwy?
Często nawraca mi grzybica pochwy Leki doustne i dopochwowe dają krótkotrwałe efekty . Czy któraś z was ma może jakieś wypróbowane metody ,niekoniecznie konwencjonalne, na tego rodzaju przypadłość?
mam dosyć grzybica pochwy.
Mam problem co chwile mi wraca grzybica co się wyleczę globulkami to mam spokój na Maks 1 miesiąc. Stosuje specjalne płyny do higieny intymnej bieliznę piorę w 40-60 stopniach. I nie wiem co jeszcze robić. Lekarza mi mówił jak ja mam skłonić to niestety ciągle będę mieć. A ja mam dosyć bo jak tylko zaczynają sie u mnie objawy ja się męczę bo to swędzi,piecze i upławy sa okropne. A tak myślę czy mi nie nawraca tak często bo praktycznie od 3,lat gole tak włosy a i zaczęłam mieć grzybice już w ciąży. A mąż tez się leczy wtedy jak Już sam objawy.

Re: Jak walczyć z nawracającą grzybicą pochwy?
ixa kiedyś czytałam że kobiety jogurt naturalny i czosnek czy to działa nie wiem nie stosowałam ale może warto spróbować?

Nie pytałaś swojego lekarza?
Również mam z tym problem o powtarza sie to cos ok pol rok moze wiecej i zawsze sie lecze tamtum rosa i przechodzi
wybierz się po prostu do porządnego lekarza, zrób sobie szczegółowe badania skąd to się bierze i smaruj maściami dopóki nie będziesz znać konkretnych wyników. innego wyjścia nie widzę...
http://www.rexmedica.pl
ja bym zrobiła badanie zwane antymykogram a później niech lekarz zdecyduje. Leczenie miejscowe często nie przynosi rezultatów i grzybica wraca. Proponuje terapie pulsową i konsultacje z dobrym lekarzem.