Jak uratować zmechacone ubrania?
Jak uratować zmechacone ubrania?
Z pewnością większość z nas ma swoje ulubione ciuchy, których nie chce pozbyć się z szafy. Jak odświeżacie swoje ulubione swetry i bluzki?
Do tej pory używałam maszynki, ale ponoć pumeks również sprawdza się w tej kwestii. Jakie są wasze sposoby?
Do tej pory używałam maszynki, ale ponoć pumeks również sprawdza się w tej kwestii. Jakie są wasze sposoby?
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Bajki są okrutne...
Re: Jak uratować zmechacone ubrania?
chyba maszynka najlepsza, ale wiem że niektóre dziewczyny golą zwykłą maszynką
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Też właśnie używam zwykłej, ale stępionej żeby materiału nie pozaciągać. Wystarczy jedno pociągnięcie za mocno i po ciuchu.
Zmechaciła mi się nowa bluza a nie chcę jej ''skatować'' bardziej niż to zrobiłam pralką... Niestety. A że nie ma w zasięgu maszynki do ubrań a ciuszek jest potrzebny na już, to się zastanawiam czym to bezpiecznie i skutecznie pousuwać?
Zmechaciła mi się nowa bluza a nie chcę jej ''skatować'' bardziej niż to zrobiłam pralką... Niestety. A że nie ma w zasięgu maszynki do ubrań a ciuszek jest potrzebny na już, to się zastanawiam czym to bezpiecznie i skutecznie pousuwać?
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Bajki są okrutne...
Oj to nie pomoge.. ja tam zawsze ta elwktryczna maszynka
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
ja zawsze robię to zwykłą maszynką, tzw. jednorazówką
naciągam lekko materiał, trzymam go i wtedy delikatnie golę:)
A czy każdy rodzaj wełny tak można?
O super pomysł z tą maszynką! Nie znałam tego. Właśnie mam problem z kilkoma zmechaconymi ciuchami i nie wiedziałam, jak się zabrać za to 
ja też używam zwykłej maszynki jest najlepsza, chociaż czasem jak jest małe zmechacenie używam golarki do ubrań bo takową posiadam
-
Fabrik_com_pl
- Miła Kobietka
Ja podobnie,z tym że jeżeli ma wybór maszynka lub golarka,to zdecydowanie lepszą opcją jest golarka z racji swojej skuteczności.
-
a_gatka
Są golarki do ubrań po prostu. Nie używam do tego zwykłej.
kupujesz golarke, taka specjalną maszynke i czyścisz
Ja mam taką golarkę, nie jest to drogie około 35zł płaciłam. I sprawdza się bardzo fajnie 
- Anastazja099
- Fajna Kobietka
golarka do ubrań okazała się dla mnie zbawieniem 
-
gorzka idiotka
- Jestem tu nowa :)
Zdecydowanie golarka do ubrań. Zainwestowałam w taką na kabel i prąd, bo miałam wcześiej na baterie i moment "żarło" , musiałam częśto wymieniać baterie. Golarką do tej pory niczego nie zniszczyłam, a chyba bałabym się zwykłą maszynką do golenia spróbować.
Nigdy nie slyszalam o uzywaniu pumeksu. Najczesciej golę maszynką. Taka zwyklą
Chociaz kiedys mialam taką specjalną do ubran- ale trzeba sie nameczyc zeby dokladnie usunac nią zmechacenia i by nie zniszzyc ubrania.
- cinderella
- Jestem tu nowa :)
zwykła maszynka
Ja używam maszynki do "golenia" ubrań i sprawdza się świetnie. Trzeba tylko kupić w miarę porządną, która nie zepsuje się po pierwszym użyciu.