Jak spędzacie najbliższy weekend długi?
-
Mała_Kaśka
- Fajna Kobietka
Jak spędzacie najbliższy weekend długi?
Jakie macie plany? Grilowanie i impreza, czy może raczej jakoś na spokojnie;)
Re: Jak spędzacie najbliższy weekend długi?
Mam nadzieję, ze w Boże Ciało będzie ładna pogoda ponieważ wybieramy się nad Zalew Zegrzyński
Brat męża mieszka w Warszawie i namówił nas na wyjazd pod Wawę do ośrodka rekreacyjnego Promenada. Jeszcze nigdy tam nie byłam ale brat męża twierdzi,że bardzo fajne miejsce. Jest ładna plaża, sporty wodne tak więc o ile będzie ciepło to skorzystamy z możliwości. Wyjazd niedrogi ponieważ z tego co pamiętam mąż rezerwował pokoje za 69 zł od osoby za nocleg a ponoć jest w tym pakiet różnych atrakcji.
My planujemy odpocząć..
Może troche na działkę.
Ale tak to rower itp
Może troche na działkę.
Ale tak to rower itp
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Planowałam z Unity Line jechać na rejs Rozrywkowy
Nowe coś wymyślili i bardzo mi sie spodobał zamysł, ale nie dałam rady z pracą się wyrobić, więc w przyszlym tygodniu zrobie sobie taki długi weekend...ooo tak zrobie 
Ale Skandynawia dalej aktualna czy już coś innego skoro nie rejs rozrywkowy? Takie rejsy są co jakis czas, sama byłam na jednym imprezowym rejsie i wyszalałam sie za wszystkie czasy. Ale na zwykłych rejsach też na promie nie będziesz się nudzić, tam zawsze się coś dzieje. Ja teraz myślę nad tym SPAM ewentualnie jeszcze myślę nad rowerową środą, dzieci się nauczyły same jeździć więc można by było zabrać rowery i połączyć przyjemne z pożytecznym czyli jak najbardziej ruch na świeżym powietrzu, zwiedzanie i mnóstwo zabawy 
Ostatnio zmieniony pn cze 30, 2014 8:29 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Rejs po wodzie hmmm... jeszcze nie próbowałam 
Ale kiedyś na pewno to spróbuje
Ale kiedyś na pewno to spróbuje
Na ciele rozmaże z mych łez tatuaże, dwa metry ma strach nie wolno się bać.
A szyfry pułapki w słowach zostawię, pokonać chcesz nas nie zostanę.
Nie chce ciebie na zawsze, nie schowasz nas na dnie Tak mało mnie we mnie jest.
I nie zobaczysz że patrzę na Ciebie inaczej, nie chciałeś mnie takiej mieć.
Jutro znowu gonić, biec, latać ponad, ile sił mam krzyczę to Ja.
Kiedy miga świat w twoich oczach, naucz mnie od nowa.
Nie chciałeś mnie takiej więc naucz mnie sobą być...
A szyfry pułapki w słowach zostawię, pokonać chcesz nas nie zostanę.
Nie chce ciebie na zawsze, nie schowasz nas na dnie Tak mało mnie we mnie jest.
I nie zobaczysz że patrzę na Ciebie inaczej, nie chciałeś mnie takiej mieć.
Jutro znowu gonić, biec, latać ponad, ile sił mam krzyczę to Ja.
Kiedy miga świat w twoich oczach, naucz mnie od nowa.
Nie chciałeś mnie takiej więc naucz mnie sobą być...
Fajna opcja z tymi rejsami na taki weekendowy wypad. Tak popatrzyłam na te promocje i nawet nieźle wychodzi wziąć własny samochód. Można wtedy o wiele więcej zobaczyć.
Najfajniejszym sposobem na podróż jest spontan, bez planowania, o tak po prostu 
Czy biuro rachunkowe warszawa sprawdzi mi podatek?
-
Mała_Kaśka
- Fajna Kobietka
No my tak w sumie spędzamy każdy weekend:) Na spontanie ale towarzysko:)
a co sądzicie o Gdyni, ostatnio przeczytałam artykuł "Wpadnij do Gdyni" (SPAM) i chyba wezmę sobie dwa dni wolne żeby się przekonać czy tak fajnie jak piszą
Ostatnio zmieniony śr sie 27, 2014 9:47 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
to w sercu ma tylko nienawiść,
nigdy nie zazna miłości i szczęścia.
nigdy nie zazna miłości i szczęścia.
My od jakiegoś czasu właśnie podróżujemy po dużych miastach w Polsce. Takie zwiedzanie w długie weekendy jest naprawdę fajne. Ostatnio byliśmy we Wrocławiu i zdecydowanie jeśli ktoś nie był to warto odwiedzić te miasto, które ma swój specyficzny klimat. Jak nie macie przewodnika odpowiedniego to też nie powinno stanowić problemu można sobie wejść na Q-mapa póki co portal obsługuje największe miasta w Polsce, ale praktycznie te które znajdziecie są świetnie opisane, restauracje, hotele, koncerty, miejsca gdzie można spędzić aktywnie czas, czy wybrać się z dziećmi taki wirtualny przewodnik, Bardzo fajne, czekam na rozwój portalu bo czegos podobnego póki co nie ma.
My długi weekend również lubimy spędzać w Polsce. Szczególnie,że ten długi weekend będzie wyjątkowo krótki bo 1 maja wypada w piątek. Tak więc są zaledwie 3 dni.
Sama polecam wybrać się do Warszawy. Z roku na rok zauważyłam,ze stolica ma coraz więcej do zaoferowania:
muzeum powstania warszawskiego
centrum techniki Kopernik
muzeum karykatury
łazienki
To miejsca, która najbardziej zapadły mi w pamięć. Warto jest na miejscu również wypożyczyć sobie samochód. Dzieki temu zwiedzanie będzie wygodniejsze. Na przykład SPAM wypożycza samochody za 50 zł na dzien ( smart, którym wepchniesz się wszędzie).
Sama polecam wybrać się do Warszawy. Z roku na rok zauważyłam,ze stolica ma coraz więcej do zaoferowania:
muzeum powstania warszawskiego
centrum techniki Kopernik
muzeum karykatury
łazienki
To miejsca, która najbardziej zapadły mi w pamięć. Warto jest na miejscu również wypożyczyć sobie samochód. Dzieki temu zwiedzanie będzie wygodniejsze. Na przykład SPAM wypożycza samochody za 50 zł na dzien ( smart, którym wepchniesz się wszędzie).
Ostatnio zmieniony wt mar 17, 2015 11:20 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: A ja bym bez spamu prosiła
Powód: A ja bym bez spamu prosiła
Nie ma to jak przyjechać na weekend do miasta ze świetnie rozbudowanym transportem publicznym i wypożyczać samochód 
I see a red door and I want it painted black
No colours anymore, I want them to turn black
No colours anymore, I want them to turn black
-
Tusia
CO by mi nikt nie zarzucil - ze cudze chwalicie a swego nie znacie... to miesiac temu bylam w Bolonii a ten weekend spedzilam we Wroclawiu. Na majowke mam nadzieje ze wypali Krakow, a nastepnie Paryz. 
właśnie.. muszę sprawdzić po ile są wycieczki do Paryża 
- kusicielka
- Extra Kobietka
Tydzień w Normandii z intrehome 377 zł od osoby, z własnym dojazdem. Mają w ofercie różne stare domy, rustykalne wnętrza, zamki francuskieHadassa pisze:właśnie.. muszę sprawdzić po ile są wycieczki do Paryża
A to popatrzę...
dzięki
kusicielka pisze:Tydzień w Normandii z intrehome 377 zł od osoby, z własnym dojazdem. Mają w ofercie różne stare domy, rustykalne wnętrza, zamki francuskieHadassa pisze:właśnie.. muszę sprawdzić po ile są wycieczki do ParyżaFajniejsza opcja niż hotel jak dla mnie.
Pewnie, że fajniejsza!