Jak sobie poradzić z przyszłą teściową

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Patka2002
Jestem tu nowa :)

Jak sobie poradzić z przyszłą teściową

Post autor: Patka2002 »

Witam

Poznałam jakiś czas temu faceta w seperacji, który od prawie roku czasu nie mieszkał juz ze swoją żona i zakochaliśmy się w sobie. Michał postanowił uregulować wszystkie swoje sprawy. Długo czekaliśmy na rozwód, bo takie sprawy ciagnął się jak flaki z olejem, ale na szczęście jest juz po wszystkim :-)
Mam problem jednak z mamą mojego partnera, całkowicie odwróciła się od nas plecami tzn bardziej od Michała, bo mnie to nawet nie chce poznać. Przykro mi jest z tego powodu, bo chciałabym mieć z Nią dobry kontakt. Nie chce jednak się pchać gdzieś na siłe. Ona ma pretensje do niego, że rozstał się ze swoją żoną (mimo, że sama mu odradzała ten ślub), ale dziecko było w drodze i ,,wypadało" go wziąść. Po narodzinach dziecka zmieniło się wszystko nie do poznania i związek się rozpad. Ja go poznałam, jak juz nie mieszkał ze swoją żoną, więc nie byłam powodym ich rozstania (bynajmniej tak się nie czuje), ale czuje, że przez jego mamę będe zawsze postrezgana jako ta druga (gorsza). Może ktoś z Was miał takie doświadczenia i umiałby coś mi doradzić? ;)
elzbieta45
Kobietka Expert

Re: Jak sobie poradzić z przyszłą teściową

Post autor: elzbieta45 »

z biegiem czasdu relacje z tesciowa sie zmienia . ona tez potrzebuje czasu tak jak kazdy . wiec badz cierpliwa . Juz jako zona wkoncu zaakceptuje ciebie jako synowa . Moze tez mysli miec syna na wylacznosc i trudno jej to ogarnac
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Ale odwróciła się od syna potym, jak zaczął być z Tobą ??
Wiesz, może po prostu musi przetrawić...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Patka2002
Jestem tu nowa :)

Post autor: Patka2002 »

Odwróciła się od Michała wtedy, kiedy pojechał do niej i powiedział, że odchodzi od swojej żony, bo juz dłużej tak żyć nie chce. Bo stwierdziła, że powinien to zrobić dla dziecka. Gdy się dowiedziała, że on spotyka się z kimś innym zrobiła wiele szumu koło tego- tylko po to, żeby nas skłucić ze sobą i żebym go zostawiła. Zadzwoniła do mojej mamy i naopowiadała na niego przeróżne rzeczy ( które z czasem okazały sie wyssane z palca). Pokłócili się o to i od tamtego czasu do siebie się nie odzywali. Ona jest tak zawzięta, że nawet nie poinformowała go o śmierci babci. Ostatnio, po moich długich namowach, zadzwonil do Niej z życzeniami na Boże Narodzenie. Myślałam, że może to coś zmieni. Ale niestety do tej pory jest cisza. Ciężko mi jest z tym faktem, bo ja pochodze z rodziny, która trzyma się zawsze razem. Różnie bywa, czasami też się nie zgadzamy ze sobą. Nie zawsze robiłam tak, jakby moi rodzice sobie tego życzyli, ale zawsze te nasze złości szybko przechodziły i jakoś tak jest inaczej. może dlatego nie umiem tego zrozumieć :-(
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

No to róbcie tak dalej.. ;) Niech on stara się mieć z nią kontakt itp.. Moze z czasem i ona zrozumie...
Nie ma co próbować na siłę.. ;) i nie ma co szukać tu winnych ;)
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
ODPOWIEDZ