Jak przelać pieniądze z Polski do UK
Jak przelać pieniądze z Polski do UK
Cześć. Byłam winna mojej koleżance kilkaset złotych. Niestety ale teraz poleciała ona do Anglii i nie za bardzo wiem jak jej to zwrócić. Rozmawiałam z nią i ona mówi,że nie ma problemu, że oddam jej jak wróci do Polski na święta ale sama jakoś dziwnie czuję się z tym długiem i chciałabym jej jak najszybciej oddać te pieniądze. Nie za bardzo wiem jak się za to zabrać. Widziałam,że są przelewy western union ale weszłam na ich stronę i taki przelew wychodzi trochę drogo ;/ Może lepiej jest przelać za pomocą pay pala?
Re: Jak przelać pieniądze z Polski do UK
Ale skoro mówi, że poczeka, to co to za problem.
Odłóż tą kasę do koperty i niech na nią poczeka
Do świąt wcale tak dużo nie zostało
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Dokładnie, zaledwie 3 miesiące.
Ale jeżeli chcesz koniecznie wysłać, to chyba easysend ma najkorzystniejszą ofertę. Szczególnie teraz - dostała na maila powiadomienie, że w związku z 9 urodzinami spadają trochę ceny przelewów z polski do uk. Koszt przelewu do 2 tys zł to niecałe 10 zł. A i jeżeli nie masz u nich konta, to pierwszy przelew jest za free - także nic nie zapłacisz.
Ale jeżeli chcesz koniecznie wysłać, to chyba easysend ma najkorzystniejszą ofertę. Szczególnie teraz - dostała na maila powiadomienie, że w związku z 9 urodzinami spadają trochę ceny przelewów z polski do uk. Koszt przelewu do 2 tys zł to niecałe 10 zł. A i jeżeli nie masz u nich konta, to pierwszy przelew jest za free - także nic nie zapłacisz.
Had, szybko wyjaśniło się, cóż to za problem - spamik 
I see a red door and I want it painted black
No colours anymore, I want them to turn black
No colours anymore, I want them to turn black
A do kiedy dokładnie potrwa ta promocja?katrinka pisze:Dokładnie, zaledwie 3 miesiące.
Niby tak ale z drugiej strony nie wiem czy aby nie było to jedynie kurtuazyjne. Sama poza tym nie należę do osób, które lubia mieć u kogoś długi.Pożyczyłam od niej pieniądze bo byłam w ciężkiej sytuacji, obecnie jest już lepiej to jej to zwrócę i będę miała spokój.Hadassa pisze:Ale skoro mówi, że poczeka, to co to za problem.
Ten easysend to jakaś firma, która pośredniczy w wysyłaniu kasy?Pytam się bo nie orientuję się w tym wcale.Czy ma jakieś zabezpieczenia? Mogę liczyć na to,ze pieniadze bezpieczenie dojdą?
Za pomocą PayPal?
Można przez Paypal ale pobierają spore prowizje jak kwota jest większa. Moi znajomi korzystali z tego easysend i byli zadowoleni.
PAM - szyldy
- lulumiranda
- Fajna Kobietka
Z pay pal może być ten problem,że jeśli będziecie się chciały skontaktować z obsługą w przypadku jakiegoś problemu to może nie być tak lekko. Niestety ale mają tam kiepski konstakt.
Również przelewam za pomocą easysend W tym momencie jest to chyba najłatwiejsza droga.
Również przelewam za pomocą easysend W tym momencie jest to chyba najłatwiejsza droga.
Paypal ostatnio mocno przegina z prowizjami. Wydaje mi sie że to dlatego, iż większości ludzi nie chce się szukać niczego innego.
POS Group - kasa samoobsługowa
PayPalem się chyba średnio opłaca, z tego co mi wiadomo są tańsze sposoby na przelanie.
Terminal płatniczy od Hilltech