jak powstaje teflon?

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
ODPOWIEDZ
iwostin
Jestem tu nowa :)

jak powstaje teflon?

Post autor: iwostin »

I do czego właściwie może służyć?
Zainteresowało mnie to, bo z tym samym materiałem spotkałam sie w 2 zupełnie odmiennych sytuacjach. Pierwsza to oczywiście patelnia teflonowa :cooking No bardzo sobie ją chwalę, pichcenie pewnych rzeczy jest teraz znacznie prostsze, szybsze i mniej wymagające w późniejszym myciu naczyń :D
Ta druga rzecz to kompletnie inna bajka, bo specjalistyczna armatura przemysłowa. Jedno z drugim ma niewiele wspólnego, więc ciekawi mnie co jeszcze można zrobić z teflonu i jak się go w ogóle wytwarza :> ?
iwostin

Re: jak powstaje teflon?

Post autor: iwostin »

iwostin pisze:I do czego właściwie może służyć?
Zainteresowało mnie to, bo z tym samym materiałem spotkałam sie w 2 zupełnie odmiennych sytuacjach. Pierwsza to oczywiście patelnia teflonowa :cooking No bardzo sobie ją chwalę, pichcenie pewnych rzeczy jest teraz znacznie prostsze, szybsze i mniej wymagające w późniejszym myciu naczyń :D
Ta druga rzecz to kompletnie inna bajka, bo specjalistyczna armatura przemysłowa. Jedno z drugim ma niewiele wspólnego, więc ciekawi mnie co jeszcze można zrobić z teflonu i jak się go w ogóle wytwarza :> ?
Pewnie nie wiecie, o czym w ogóle piszę? No to zajrzyjcie na midatech.pl/armatura-przemyslowa/przewod-elastyczny i zobaczcie tę teflonową armaturę przemysłową - może Wam się z czymś skojarzy :roll: ?
andrzej333232

Re: jak powstaje teflon?

Post autor: andrzej333232 »

Jakbym ja to wiedział to na pewno było by bardzo dobrze. Ten wątek jest bardzo ciekawy.
wiza do Chin
ODPOWIEDZ